Tütüncü ile Kepez tapu bereketi yaşıyor

2 Mart 2018, Cuma - 17:54
Tütüncü ile Kepez tapu bereketi yaşıyor
Bugüne kadar 40 binden fazla tapu tahsisi yaptıklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Mülkiyet problemlerini çözen ikinci bir yönetim bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmayacak.” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kentin sorunlarının istişare edildiği, gönül birlikteliğinin pekiştirildiği şehir buluşmaları programında AK Parti Kepez İlçe’nin yeni mahalle teşkilat başkanları ve yönetimleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Hakan Tütüncü, program kapsamında Gazi, Emek, Gündoğdu, Habibler, Hüsnü Karakaş, Sütçüler, Karşıyaka, Kuzeyyaka, Mehmet Akif Ersoy, Teomanpaşa, Yeni Mahalle ve Yeni Emek mahalle teşkilat başkanlarını ve yönetimleriyle meclis toplantı salonunda buluştu.
Toplantıda AK Parti Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferah Nur Ünal, belediye başkan yardımcıları ve birimlerin müdürleri de hazır bulundu.
Başkan Tütüncü, yaklaşık 3 saat süren toplantıda mahalle teşkilat başkanlarını tek tek dinledi ve sorularını cevaplandırdı.

İki mahalleye daha doğalgaz
Tütüncü, mahallelere doğalgaz getirilmesi talebiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:  “20 mahallede 70 bine yakın konuta doğalgaz götürdük. Bu yıl Barış ve Kanal mahallerimize doğalgaz getiriyoruz. 2019’daki doğalgaz yatırımında Gündoğdu ve Kuzeyyaka mahallelerimiz önceliğimiz olacak. Bu mahallelere 1 ya da 2 mahalle daha ekleyebiliriz.”

Emsal artışı ile Kepez’in doğuşu şahlandı
İlçenin doğu yakasına yaptıkları en önemli icraatın emsal artışı olduğuna işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Habibler, Hüsnü Karakaş, Mehmet Akif Ersoy, Sütçüler ve Baraj mahallelerinde 2009’dan sonra gerçekleştirdiğimiz en büyük icraat yüzde 42 oranında yaptığımız emsal artışıdır. Bu artış ile 18 daire yapılan bir yere 24 tane daire yapılabilir hale getirdik. Bölgede iki tane dairesi olana ilave bir tane daire daha vermiş olduk. Emsal artışıyla bölgede ada bazındaki parsellerdeki yapılaşmanın önünü açtık. Bölgeye yaptığımız diğer önemli yatırım da Kepez Devlet Hastanesi oldu. Hastane, bölgenin değerini 10 kat artırdı. Alt ve üst yapı çalışmalarımız, sosyal, kültürel tesislerimiz, Korkuteli Kavşağı ile Antalya Hava Limanı arasındaki çevre yolu ilçenin doğu yakasına ciddi bir değer kazandırdı.”

Vakıf tapularında mutlu sona az kaldı
Başkan Hakan Tütüncü, toplantıda yer alan Gazi, Sütçüler başta olmak üzere birçok mahalleyi ilgilendiren Vakıf takasıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı: “İmar planında konut alanı olan Vakıf arazilerindeki gecekonduların, 40 yıla yakın yaşadıkları tapu sorununu Cumhuriyet tarihinin en büyük Vakıf- Hazine arazisi takası ile çözdük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 23 milyon TL ederindeki Vakıf- Hazine arazisi takasını gerçekleştirdik. Tapuların hak sahiplerine verilmesini sağlayacak olan Vakıf arazilerinin, Hazine arazileri ile takası tamamlandı. Vakıflar İdaresi ile Milli Emlak arasında tapuda imzalar atıldı. Üzerinde yoğun gecekondulaşma olan vakıf arazileri, resmen Hazineye devredilmiş oldu. Kepez’de 23 milyon TL’lik Vakıflar arazisi, takas yoluyla artık Hazine arazisi haline geldi. Hazine arazisi haline gelen Vakıf mülkleri, protokol kapsamında Kepez Belediyesine kısa bir süre içerisinde devredilecek. Devirden sonra hazine parsellerini, gecekondu yasası uyarınca hak sahiplerine, meclis kararı ve encümen marifetiyle belli bir ücret ve taksit imkanı karşılığında tahsis edeceğiz.  Tahsis işlemleri de önümüzdeki aylarda başlayacak. Takas, ticari alanda kalan Vakıf parsellerini kapsamıyor. Ticari kısımda kalan Vakıf parsellerinin takasla tapu problemini çözümünü kapsayan çalışma ise devam ediyor.”

Bugüne kadar 40 bin tapu
Bugüne kadar 40 bine yakın tapu verdiklerini anımsatan Başkan Tütüncü, “Kepez’in tarihinde mülkiyet problemlerinin çözüldüğü 2. bir dönem yaşanmadı.  40 binden fazla tapu tahsisi yaptık. Verdiğimiz tapularla ilgili ciddi bir memnuniyet sağladık. 30-40 yıldır çözülemeyen bölgesel imar problemlerini çözdük. Duraliler den Varsak’a, Düden Çayı havzasından Altınova’ya kadar. Cumhuriyet tarihinin en büyük Vakıf takasını gerçekleştirdik. Nereden nereye geldiğimize bakmak lazım. Mülkiyet problemlerinde bizim kadar irade gösterecek ikinci bir yönetim bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmayacak.” ifadesini kullandı. 

“Her mahallede hizmetimiz var”
Her mahallede hizmetimiz var, diyen Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Dile kolay 40 bin tapu verdik. 1200 km yeni yol açtık. Uç uca ekle Trabzon kadar yol olur.8 yılda 3,5 milyon m2 yeni yeşil alan yaptık.  Her mahallemizde hizmetimiz var. Verdiğimiz sözleri Allah’a şükürler olsun yerine getirdik. Talepleri karşılamak için çalışacağız. İşleri takip edeceğiz. Eskiden belediye başkanları, mensup oldukları partilerin teşkilatları Kepez’de rahat gezemezlerdi. Şimdi teşkilatımız her yerde program yapıyor. Her yerde alnımızın akıyla anlatabileceğimiz çok işler yaptık.”
 
Tütüncü ile Kepez tapu bereketi yaşıyor
Tütüncü ile Kepez tapu bereketi yaşıyor
Tütüncü ile Kepez tapu bereketi yaşıyor
Tütüncü ile Kepez tapu bereketi yaşıyor
Tütüncü ile Kepez tapu bereketi yaşıyor

Benzer Haberler

Çile bitti mutlu günler başlıyor

Çile bitti mutlu günler başlıyor

Kepez Belediyesi, kuruldukları günden bugüne mülkiyet problemleriyle yatıp kalkan Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe mahalle sakinlerini, tapularına ve konforlu konutlarına kavuşturuyor.  2\\B’den sonra Vakıf mülkiyeti problemi de yakın bir zamanda

Kepez’e büyük müjde!
Kepez’e büyük müjde!

Vakıfta takas tamam, Tapular yolda Kepez İlçesinde Vakıf arazisinde evi olan binlerce kişinin tapu problemini çözecek olan, Cumhuriyet tarihinin en büyük  ‘takas’ işlemi tamam. 


“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul


Habibler’in çehresi değişti
Habibler’in çehresi değişti

Başkan Hakan Tütüncü, kat artışı, yeni yolların açılması, hastane ve okul yatırımlarıyla modern bir şehir görünümü kazandırdığı Habibler Mahallesi’ne, ağız ve diş