Sanayinin gecekondu derdi bitiyor

26 Mayıs 2010, Çarşamba - 20:32
Sanayinin gecekondu derdi bitiyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi’nde 11 yıldır yaşanan gecekondu problemini sona erdirmek amacıyla gerekli adımları attıklarını söyledi.


Başkan Hakan Tütüncü’nün, çözüme yönelik çalışmaları ile Akdeniz Sanayi Sitesi’nde, 11 yıldır yaşanan gecekondu sıkıntısında sona yaklaşılıyor. Tütüncü, Akdeniz Sanayi Site Kooperatifi’nin tapulu 100 dönümlük arazisini boşaltmaları için 350’e yakın gecekonducuya tahsis edilen 30 dönümlük Hazine arazisiyle ilgili imar uygulaması sorununun bitme aşamasına geldiğini açıkladı.

Bilindiği üzere Akdeniz Sanayi Kooperatifi’nin tapulu 100 dönümlük arazi üzerinde 350’ye yakın gecekondu işgali vardı. Kooperatif, gecekondular nedeniyle, ihtiyaç duyulan 200’e yakın dükkanı yapamıyordu. İşgal sorununun çözümü amacıyla kooperatifin tapulu arazisini tahliye etmeleri amacıyla gecekonduculara, Ünsal Mahallesi’nde 30 dönümlük Hazine arazisi tahsis edildi. 


Tütüncü sorunun muhataplarını dinledi

Ancak, gecekonduda oturanların konutlarını yapacak olan Güzelyurt Yapı Kooperatifi, 18 imar uygulamasında yaşanan sıkıntıdan dolayı, binaların yapımını gerçekleştiremedi. Aday olduğu günden itibaren problemin çözümü için gayret gösteren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gecekondu işgali problemiyle ilgili her iki tarafın kooperatif yönetim kurulu üyeleriyle  biraraya geldi.


Kamulaştırma sorunu çözülüyor

Akdeniz Sanayi Sitesi idare binasında düzenlenen toplantıda, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ve Güzelyurt Yapı Kooperatifi üyeleri, konuyla ilgili taleplerini dile getirdiler. Tütüncü de, sanayide yaşanan gecekondu sorununun nasıl çözüleceği ile ilgili çalışmayı, adaylığı döneminde yaptığını belirterek, belediye başkanı olduktan sonra da 30 dönümlük Hazine arazisinin 18 uygulamasını yaparak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni’ne gönderdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin de, Hazine arazisindeki yeşil alanın kamulaştırılmasını talep ettiğini anımsatan Tütüncü, “Kamulaştırma ile ilgili Batı Emlak Müdürlüğü’ne müracaatımızı yaptık. Batı Emlak Müdürlüğü de konuyla ilgili talebimizi Maliye Bakanlığı’na gönderdi. Kamulaştırma kararı, bakanlıktan geldikten sonra Büyükşehir 18 uygulamasını tamamlayacak. Daha sonra da vatandaşlarımız tapularına alarak, evlerini yapabilir hale gelmiş olacaklar.” diye konuştu.


Sorunun çözümü için gece-gündüz çalışıyorum

Başkan Tütüncü, 11 yıldır çözüm bekleyen sanayideki gecekondu probleminin çözümüyle ilgili gerekli adımları attıklarını hatırlatarak, kamulaştırma kararı, bakanlıktan geldikten sonra hem esnafı hem de gecekondu sahiplerini rahatlatacak çalışmayı hızlı bir şekilde yapacaklarını bildirdi. Gece-gündüz bu sorunu çözmek için çalıştığını kaydeden Tütüncü, “Zihnimdeki en yoğun olan işlerden bir tanesi Güzelyurt Yapı Kooperatifi’nin probleminin çözülmesidir. Hem esnafımız hem de vatandaşlarımız bizim için çok değerlidir. Bize düşen görev bu sıkıntıyı bir an evvel çözmektir.” şeklinde sözlerini tamamladı. 








 

Benzer Haberler