​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor

23 Şubat 2018, Cuma - 12:13
​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor
Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, 8. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın Antalya’da düzenlenen fuarlar arasında en profesyoneli ve en iyisi olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, 3 binin üzerinde profesyonel olmak üzere, 15 binin üzerinde ziyaretçi beklendiğinin de altını çizdi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği(AKBB) koordinatörlüğü’nde 8’nci kez Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ile Yerel Yönetimler Sempozyumu düzenleniyor. Antalya Expo Center’da 28-30 Mart tarihlerinde düzenlenecek fuarın basına tanıtım toplantısı Rixos Downtown’da gerçekleştirildi. Belediyeciliği güncel teknolojilerle geliştirmeye yönelik yapılan fuarın tanıtım toplantısına Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, fuar danışma kurulu üyeleri, fuar organizatörleri katıldı.
“Her yıl aynı heyecanla hazırlanıyoruz”
Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, 8. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Fuara her yıl olduğu gibi bu yılda heyecanla hazırlandıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, “Belediyecilik alanındaki yenilikleri paylaşmak belediyelerin üretmiş oldukları farklı şehircilik hizmetlerini yine diğer belediyeler ve ilçelerle hemşehrilerimiz ve halkımızla paylaşmak üzere düzenlenen City Expo fuarı bu yıl 8. kez düzenlenecek. Akdeniz Belediyeler Birliğimiz, 28-30 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek bu fuara geçmiş yılda olduğu gibi büyük bir heyecanla hazırlanmaktadır” dedi.
“AKBB üye sayısı 66 belediyeye ulaştı”
Akdeniz Belediyeler Birliği’nin üye sayısındaki artışlara dikkati çeken Başkan Tütüncü, “Akdeniz Belediyeler Birliği’nin her yıl üye sayısında ciddi artışlar meydana gelmektedir. Bu yıl son yapmış olduğumuz genişleme çerçevesinde Akdeniz Belediyeler Birliği bölgemizde daha farklı ilçeleri de içine alacak şekilde 66 belediyeye ulaşmıştır. Bu fuara 66 belediyemizin tamamı katılacaktır. Türkiye’nin farklı yerlerinden Büyükşehir belediyeleri ve il belediyeleri başta olmak üzere birçok belediye de kendi bölgesinde üretmiş olduğu farklı şehircilik hizmetlerini bu fuarda tanıtacak stantlar açacak. Bu büyük bir mutluluk vesilesidir. Akdeniz Belediyeler Birliğinin en önemli hedeflerinden birisi belediyelerimize farklı bir ufuk, değişik bir vizyon ortaya koyabilmek, ön gösterici, yol gösterici bir misyon üstlenebilmek. Bu kapsamda belediyelerin sektörel alımlarında yapmış oldukları bir takım çalışmaları göz önüne almak sureti ile, tabi ki bu fuar belediyelerin satın almacılar, tedarikçiler ile aynı zamanda buluştukları bir fuar olmaktadır. Belediyeler için şehircilik anlamında farklı ürünler üreten ve onları belediyelere pazarlayan firmalarda yine burada yerlerini alacaklar. Türkiye’nin dört bir tarafından temel belediyecilik hizmetlerinden, sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetlerine kadar, yine eğitimden sanattan spora kadar bir çok tedarikçide Akdeniz Belediyeler Birliğinin bu fuarında bir araya gelecek.
“Fuar 150 tedarikçi şirket katılacak”
Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaklaşık 150 tedarikçinin katılacağı bu fuar aynı zamanda belediyecilerimiz geçen bir yıllık zamanda yeni üretilen ürünleri de aynı anda görme, bakabilme karşılıklı değerlendirebilme imkanını sahip olmalarını sağlayacak. Belediyecilikte esinlenmek ve farklı örnekleri görebilmektir. Bir yandan belediyelerin üretmiş olduğu tanıtılmaya değer örnek projeler, diğer yandan da son 1 yılda ortaya konulan farklı ürünler. Bunların tedarikçilerini yani bu sektörü aynı anda görebilmek, belediyecilere ciddi anlamda zaman kazandıracakta bir iş. Ben neler yapabilirim, hemşehrilerime nasıl bir hizmet verebilirim arayışı içinde bulunan belediyeciler için bulunmaz bir fırsattır.
“3 binden fazla profesyonel ziyaretçi katılacak
Danışma kurulumuz Türkiye’deki belediyeleri neredeyse tek tek davet edecek kadar çalışmalarını hassasiyetle çalışmaları sürdürmektedirler. Birliğimize bağlı  66 belediyemize tek tek ziyaret edilirken, bir yandan da Türkiye’nin  dört bir tarafındaki bölgesel belediyeler birlikleri ve onların başkanları bizzat ziyaret edilerek, davetler iletilmektedir. Bundan dolayıdır ki,  Tüm Türkiye’den profesyonel 3 binden fazla ziyaretçi katılım gösterecektir. Profesyonel ziyaretçiden kastım belediyeci, belediye başkanı, belediye meclis üyesi, belediye ile ilgili bürokratlar ve bunların 1000 tanesini de 5 yıldızlı otellerde konaklatıyoruz. Şehrimizin ekonomisine hayat kazandıracak bu fuarı oluşturma arzusu içerisindeydik. Ve bunu yaptığımızı düşünüyorum. 3000 davetli, bir de bölgemize hinterlandından gelecek olan belediyeciler var. Geçtiğimiz yıl 15 binden fazla ziyaretçi ağırlayan önemli bir fuar olmuştu. Bu yıl bu sayınında üzerine çıkacağımız düşünüyoruz. 4 yıl önce bu fuarı Antalya’nın yeni bir markası yapma hedefini kendimize koymuştuk. Geldiğimiz noktada büyük bit heyecanla bu fuarın düzenleniyor olması danışma kurulumuz ile bu heyecanın bütün Türkiye ile paylaşılmış olması, Antalya adına lobi faaliyetleri yapılıyor olması, şehrimiz adına çok önemli bir kazançtır. Belediyecilik noktasında el ele vererek Antalya’ya yeni bir marka armağan etmeye çalıştık.
“Muhittin Başkanımıza teşekkürler”
Bizim yönetimimizin 4. Kez düzenlemiş olduğu bir fuardır. Konyaaltı Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in başlatmış olduğu bu çalışmayı bizde kendi dönemimizde çok daha farklı bir şekilde ele aldık ve geliştirmeye gayret ettik. Antalya’ya böyle bir değer kazandırdığı için Muhittin başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in de bu fuarın gelişime doğrudan katkıları oldu. El birliği ile şehrimize güzel bir fuarı kazandırmanın iftiharı içerisindeyiz. City Expo Antalya’da düzenlenen fuarların içerisinde tırnak içerisinde söylüyorum; ‘En profesyoneli ve en iyisidir.’ Bu noktada danışma kurulumuz, 4 yıldır büyük bir emeği, büyük bir heyecanı ortaya koyuyorlar ve bana göre büyük bir teşekküü hak ediyorlar. Ve kendilerine teşekkür ediyorum. Çok gezen ve örnekler peşinde koşan bir belediye başkanı olarak her yıl City Expo fuarından çok şeyler öğreniyorum. Fuardan bende belediyem için yeni ürünler aldım ve bunu hemşehrilerimizin hizmetine sundum. Şehirciliğe ve şehirlerin güzelleşmesine katkı sağlayan bir fuar olduğunun altını çizmek isterim.”
City Expo’da neler var?
Firmalar, fuarda belediye ve ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park- bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi yeni ürün gruplarını ziyaretçilere sunacak. Yurt dışından kardeş belediyeler ve tüm büyük şehir başkanları fuarda bir araya geliyor olacak. Antalya City Expo’da özellikle Arap ülkeleri ve körfez ülkelerinden belediye başkan ve yöneticileri heyetler halinde ağırlanacak.
​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor
​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor
​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor
​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor
​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor
​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor

Benzer Haberler

City Expo- Antalya Şehircilik Fuarı kapılarını açıyor

City Expo- Antalya Şehircilik Fuarı kapılarını açıyor

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın Antalya’nın önemli bir marka değeri olduğunu söyledi. Bu yıl 11-13 Kasım’da düzenlenecek fuarın teması ise “İnsan ve Çevre”

Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı kapılarını aralıyor
Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı kapılarını aralıyor

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, 9. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın Antalya’nın önemli bir marka değeri olduğunu söyledi. Fuara


Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Tütüncü, 23-26 Mart 2017 tarihlerinde Antalya Expo Center’da düzenlenecek 7. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın (Antalya City Expo) yüzde


Belediyeciliğin sınırları bu fuarda gelişecek
Belediyeciliğin sınırları bu fuarda gelişecek

Türkiye’deki belediyecilik sınırlarını uluslararası düzeye taşıması amacıyla AKBB’nin düzenlediği Antalya City Expo, Antalya Expo Center’da ziyarete açıldı.   Akdeniz