Mehmet Akif muhteşem oluyor

12 Şubat 2018, Pazartesi - 16:48
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Kepez’deki gecekondudan modern şehre dönüşümün sembolü olan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin tüm yollarının sıcak asfaltı ve kaldırımı yapılıyor. Asfalt çalışmasını denetleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Mehmet Akif Ersoy, iki dirhem bir çekirdek, muhteşem bir mahalle oldu.” dedi.

Kepez Belediyesi, gecekondulardan modern konutlara dönüşümün gerçekleştiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin, alt ve üst yapıyla ilgili şehircilik hizmetlerini tamamlıyor. Yağmur suyu drenaj ve kanalizasyonla ilgili alt yapı inşaatlarının bitmesiyle birlikte mahallenin asfalt ve kaldırıma ilişkin üst yapı çalışmalarına geçildi. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin tüm sokak ve caddelerinin asfaltını ve kaldırımını yapıyor.  Sıcak asfalt dökümünün başladığı mahallede, 11 bin 500 metre uzunluğundaki yola 18 bin ton sıcak asfalt dökülecek. Bölgede 30 bin m2 de parke kaldırım çalışması gerçekleştirilecek.

“Şehircilik hamlesi son gaz devam ediyor”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahalle muhtarı Muhammet Tuna ve bürokratlarıyla beraber devam eden asfalt çalışmalarını denetledi.
Asfalt çalışmasını yapan işçilere kolaylıklar dileyen Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mehmet Akif Ersoy Mahallemizin alt yapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi üst yapılarını yapıyoruz.  2009’da göreve geldiğimizde Mehmet Akif Ersoy, gecekondu mahallesiydi. Bir tane bile ruhsatlı bina yoktu. Şimdi her tarafta ruhsatlı bina var.  Mülkiyet problemlerini çözerek ve kat artışı düzenlemesi yaparak, mahallede vatandaş eliyle kentsel dönüşümü sağladık. Alt yapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi daha yaşanılabilir bir mahalle için yollarını asfaltını ve kaldırımını, parkları, bahçeleri yapıyoruz. Kelimenin tam anlamıyla Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde,  şehircilik hamlelerimiz son gaz devam ediyor.”

İsmine yakışır hale geldi

Başkan Tütüncü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri dönüşümü şu sözlerle anlattı: “Alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra kültür, sanat, spor tesisleri, semt pazarı ve yeni okulla ilgili mahallede muazzam bir çalışma yapılıyor. Bölgenin eskiyen ibadethanesini yeniliyoruz. Kelimenin tam anlamıyla ‘iki dirhem bir çekirdek’ muhteşem bir mahalle meydana geliyor.
Bu muazzam değişimi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerine yaşatabildiğimiz için büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Kentin değişimini ve dönüşümün yapmak, gecekonduları kaldırıp yerine modern binaları yapmak pek de kolay olmadı. Mülkiyet problemlerini çözmek, kat artışını sağlamak, daha büyük inşaat emsalleri vermek… Zor bir süreç oldu.  Zor süreci azimle, gayretle, kararlılıkla takip ettik ve neticelendirdik.  Mehmet Akif Ersoy Mahallemiz ismine yakışır bir hale geldi, geliyor ve daha da gelecek.”
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Mehmet Akif muhteşem oluyor
Mehmet Akif muhteşem oluyor

Benzer Haberler