Yeşile koşan Kepez

7 Şubat 2018, Çarşamba - 13:57
Yeşile koşan Kepez
Kepez Belediyesi, 2017 yılında yeşil alan miktarını 377 bin metrekare artırarak,  Antalya’nın en yeşil merkez ilçesi olma gururunu taşıyor.

Bir dönem Antalya’nın arka bahçesi olarak görülen Kepez İlçesi, Başkan Hakan Tütüncü’nün göreve geldiği 2009 yılından bu güne önemli ivmeler kaydetti. Modern şehirleşmenin yaşandığı ilçede bir yandan yeni binalar yükselirken, bir yandan da ilçenin yeşil alan miktarı günden güne arttı. Betonarme yapılaşmanın yeşile etki edemediği örnek ilçe Kepez, 2009 yılında 121 bin metrekare olan yeşil alan artırma miktarını, 2017 yılında 377 bine taşıyarak toplamda 3 milyon 3 bin 345 metrekare yeşil alana sahip bir ilçe olarak Antalya’nın akciğerlerini oluşturuyor.

3 milyon 3 bin 345 metrekare yeşil alan

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2017 yılı faaliyet raporuna göre son sekiz yılda yüksek bir artış kaydederek artırılan ve geçen yıl 377 bin metrekare yeni yeşil alanın kazandırıldığı Kepez, birbirinden güzel ormanlarını koruyarak, şehirleşmenin yoğun olduğu noktalara yeni semt parkları inşa ediyor. Şehri betonarme yapıya boğmak yerine 66 mahallenin farklı noktalarında sayısı sürekli artan yeşil alanlarla donatan Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil Kepez’i daha da yeşillendiriyor. Beş merkez ilçeden biri olan Kepez, her yıl artan park ve bahçeleriyle ulaştığı 3 milyon 3 bin 345 metrekare yeşil alanla bir rekoru elinde tutuyor.
 
Yeşile koşan Kepez
Yeşile koşan Kepez
Yeşile koşan Kepez

Benzer Haberler