Kepez’e bir okul daha

6 Şubat 2018, Salı - 15:14
Kepez’e bir okul daha
Kepez Belediyesi, okul alanı arazisindeki mülkiyet problemini çözerek ilçeye yeni bir eğitim kurumu daha yapılmasının önünü açtı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, 24 derslikli ilkokul binasının yapımına başlandı.

İlçesine yeni okul binalarının yapılmasına ciddi bir destek veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, okul alanındaki imar ve mülkiyet problemini çözerek, bir mahallenin daha okul talebini karşıladı.
Kepez Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Osman Serdengeçti Caddesi üzerindeki okul alanındaki gecekonduların mülkiyet problemini çözerek, okul yapımının önünü açtı.
Okul alanındaki 8 gecekondu, hak sahiplerine meclis kararı ve ilgili kanun kapsamında yakın bir parselden tapuları verilerek, yıkıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı da Kepez Belediyesinin gecekondulardan temizlediği araziye,  24 derslikli ilkokul binasının yapılmasını yatırım programına aldı. Yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasından sonra yüklenici firma, okul binasının yapımını başlattı.

Mehmet Akif Ersoy’a yeni okul

Başkan Hakan Tütüncü de mahalle muhtarı Muhammet Tuna ve bürokratlarıyla temel kazısı devam eden okul inşaatının şantiyesini ziyaret etti.  
Okulun, mahalleye hayırlı olmasını dileyen Tütüncü, “ Mülkiyet ve imar problemini çözerek vatandaş eliyle kentsel dönüşüm başlattığımız Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, modern bir şehir kuruldu. Bu modern şehrin alt ve üst yapı eksiklerini de tamamladık. Camisini de yenileyeceğimiz mahallemizin okul talebi vardı. Milli Eğitim Bakanlığımız, belediyemiz ve muhtarlığımız işbirliği ile bu okul talebini de karşıladık.” ifadesini kullandı.

Belediye okul yapımının önünü açıyor

Başkan Hakan Tütüncü, 9 yıllık görev süresi içerisinde Kepez’e 100’e yakın okul binası yapıldığını anımsatarak, şunları söyledi: “Okullar, Milli Eğim Bakanlığımız, Valiliğimiz, belediyemiz ve hayırseverimiz işbirliği ile yapılıyor. Devletimizin, hayırseverlerimizin yapmış olduğu okulların arazisindeki mülkiyet ve imarla ilgili problemlerinin çözümüne belediyemiz ve meclisimiz ön ayak oluyor. Okullar kendiliğinden Kepez’e gelmiyor. Devlet, belli bir yatırım planlaması yapıyor, bu yıl şu kadar okul yapacağım diyor. Ama devlet, okulu, sorunu olmayan araziye yapıyor. Belediye olarak okul arazisinin mülkiyet ve imar problemini çözüyor, arazi belediyenin ise tahsisini Milli Eğitim Bakanlığı’na yapıyoruz.”

Kepez’de okullaşma devam edecek

Tütüncü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Kepez’in diğer mahallerinde yatırım programına aldığı okul binaların yapılacağı arazilerin imar ve mülkiyetle ilgili sorunlarını gerekli meclis kararlarını alarak, çözdüklerini kaydetti.
Başkan Tütüncü, okul talebinde bulunan mahallelere de yakın bir zamanda müjdeli haberi vereceklerini sözlerine ekledi.
 İhale bedeli 6 milyon 314 bin TL olan 24 derslikli Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun, 340 işgününde bitirilmesi öngörülüyor. 
Kepez’e bir okul daha
Kepez’e bir okul daha
Kepez’e bir okul daha
Kepez’e bir okul daha
Kepez’e bir okul daha
Kepez’e bir okul daha
Kepez’e bir okul daha

Benzer Haberler

“Kepez’de bir devre imza attık”

“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 53 gündem maddesini görüşüldü.

Kepez’e yeni okullar geliyor
Kepez’e yeni okullar geliyor

Kepez ilçesinde ihtiyaç duyulan eğitim yatırımları, merkezi ve yerel yönetimler ile iktidar partisi temsilcilerinin katıldığı toplantıda istişare edildi. Başkan Tütüncü de, “Eğitim


Kepez’e bir okul daha
Kepez’e bir okul daha

Kepez Belediyesi, mülkiyet ve imar problemlerini çözerek, ilçeye bir okul daha yapılmasının önünü açtı. Çankaya Mahallesi’nde, 24 derslikli Emine-Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu


Tütüncü, “Antalya’da en fazla okul yaptıran ilçeyiz”
Tütüncü, “Antalya’da en fazla okul yaptıran ilçeyiz”

Başkan Hakan Tütüncü, mülkiyet problemlerini çözerek ve arazinin tahsisini yaparak Kepez’e 100’e yakın okul kazandırdıklarını belirterek, “Antalya’da en fazla okul yaptıran ilçe