​Kültür sanatın adresi Kepez

1 Şubat 2018, Perşembe - 15:02
​Kültür sanatın adresi Kepez
Kepez Belediyesi, Şubat ayında da dolu dolu kültür sanat etkinliği hazırladı. Bu ay etkinliklerin çoğu çocuklara ve gençlere yönelik hazırlandı.
 
Her yaşa ve kesime hitap eden birçok ücretsiz kültür, sanat ve sosyal etkinliğe imza atan Kepez Belediyesi, Şubat ayı etkinliklerinin çoğunluğunu çocuklara ve gençlere yönelik hazırladı. Yetişkinleri de ihmal etmeyen Kepez Belediyesi sergiler, konferanslar, doğa yürüyüşleri ve tiyatro gösterileri de hazırladı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde(EBKM) düzenlenecek etkinliklere isteyen her vatandaş ücretsiz olarak katılabilecek.
 
Ücretsiz tiyatro gösterileri
 
Çocuk ve gençlere yönelik etkinliklerin başını sahne sanatları çekiyor. Kepez Belediyesi Tiyatrosu’nun yeni çocuk oyunu Küçük Prens ve Düşleri, 3, 7, 10, 14, 17, 24 ve 28 Şubat’ta saat 10.00 ile 12.00 seanslarında EBKM’de gösterilecek. Çocuklara müzikli masal okuma etkinliği her salı günü saat 10.00 ve pazar günleri saat 14.00 de EBKM de olacak. Kırmızı Başlıklı Kız, Kurt ve Üç Oğlak, Ağustos Böceği ve Kaplumbağa ile Tavşan masalları, mini çocuk tiyatrosu tadında yorumlanıyor.
 
Çocuk korosu başvuruları alınıyor
 
Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi, altıncı dönem ikinci genel kurul toplantısı için 9 Şubat’ta ve saat 10.00’da toplanacak. Periyodik olarak devam eden Kepez Park Varsak Sinema Salonu’ndaki ücretsiz çocuk filmleri gösterimleri de 13,15, 16, 20, 22, 23 ve 27 Şubat’ta ve saat 09.00’da, Kepez Belediyesi Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerine toplu doğum günü partisi de Masal Park’ta 16 Şubat’ta yapılacak.
 
Başarılı öğrencilere gezi ödülü
 
Başarılı olan Kepezli öğrenciler 9, 16 ve 26 Şubat’ta Kepez Macera ve Kepez Park Orman’da survivor alanı, at binme, dağ kızağı gibi etkinlikler ile birlikte Agora AVM’de sinema keyfi ile ödüllendiriliyor. Kepez’de 6 Okul 6 Altın Şahsiyet adlı özel etkilikte, şair ve gazeteci Abdurrahim Karakoç’un hayatı Mimar Sinan İlkokulu, Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulu ile Çağlayan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından anlatılacak.
 
Ulusal müzik yarışması
 
Öğrencilerin edebiyat, müzik ve bilgi gibi kategorilerde düzenleyeceği yarışmaların adresi ise, yine EBKM olacak. Kepezli gençlerin yoğun katılım gösterdiği 4. Kepez Belediyesi Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması Finali, 12 Şubat’ta yapılacak. Yarışma 1970’lerin popüler şarkılarının yorumlanması üzerine olacak. Kepez Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan Kepez İmam Hatip Ortaokulları Arası Bilgi Yarışması ise 19 Şubat’ta gerçekleştirirlecek.
 
Edebiyat ve resim yarışması
 
Gelenekselleşen Kepez Belediyesi Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’na son eser teslim tarihi, 6 Nisan olarak belirlendi. Çocuk ve Şehir temalı yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin ve teşvik ödülü olarak 2 bin lira para ödülü verilecek. Bu yıl başlatılan Kepez Belediyesi Görsel ve Plastik Sanatlar Yarışması ise, 15 Temmuz Ruhu temasıyla yapılıyor. Ödül töreninin 13 Temmuz olduğu yarışmaya son katılım tarihi ise 5 Haziran olarak belirlendi.
 
​Kültür sanatın adresi Kepez
​Kültür sanatın adresi Kepez
​Kültür sanatın adresi Kepez

Benzer Haberler

2018 Kepez’in altın yılı oldu

2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek projelerle modern şehirciliğe koşan Kepez’in çalışanı da mutlu, bu

Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor
Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor

Antalya’nın beş büyük merkez ilçesinden biri olan Kepez’de, yapılan yatırımlar ve Kepez Belediyesi’nin yoğun gayretleri, sosyal ve kültürel açıdan zenginleşen bir ilçe inşa


​Kepez’de Mart ayı dolu dolu geçecek
​Kepez’de Mart ayı dolu dolu geçecek

Kepez Belediyesi, Mart ayında da dolu dolu kültür-sanat takvimi hazırladı. Kitap fuarı, Çanakkale Zaferi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel hazırlanan birbirinden güzel  etkinlik


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın