Kepez 2017’de 100 bin süs bitkisi üretti

31 Ocak 2018, Çarşamba - 13:26
Kepez 2017’de 100 bin süs bitkisi üretti
Kepez Belediyesi, ilçenin park, cadde ve yollarını güzelleştirmek için 2017 yılında 100 bin süs bitkisi üretti.

Antalya’nın en fazla yeşil alana sahip merkez ilçesi Kepez’de, park, cadde ve yolları güzelleştirmek için her gün yüzlerce süs bitkisi ekilirken, bir yandan da bitki üretimi yapılıyor. Kepez Belediyesi, ilçenin park, cadde ve yollarını güzelleştirmek için 2017 yılında 100 bin süs bitkisi üretimi gerçekleştirdi. Kepez Belediyesi süs bitki üretimini kendisi sağlayarak, peyzaj maliyetini de en aza indiriyor. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yetiştirilen süs bitkileri ilçenin çeşitli noktalarını rengarenk süslüyor.

Belediye seralarında yetişiyor

Tamamı belediye seralarında yetiştirilen birbirinden özel çiçekler ve süs bitkileri Kepez’e ayrı bir imaj katıyor. 2017 yılında ilçenin peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere yaklaşık 100 bin süs bitkisi üretilerek park, bahçe ve kavşaklara ekildi. Sokak Benjamini, Gül, Yasemin, Akşam Sefası, Begonvil, Kurtbağrı, Biberiye, Sarmaşık, Taflan, Ruellia, Lavanta, Hanımeli, Oya, Kauçuk, Maviş, Japon Gülü, Çin Gülü, Shefflera, İç Mekan Benjamin, Kaya Sarmaşığı gibi çalı ve ağaç grubu park bitkileri olmak üzere 100 bin bitki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün seralarında yetiştirilerek, Kepez’i süsledi.  

Bitki heykelleri göz kamaştırıyor

Kepez Belediyesi seralarında üretilen süs bitkileri, özellikle Dokuma Park, Kepez Kent Ormanı ve Seyir Terası gibi şehrin cazibe noktalarında tam bir görsel şölen oluşturuyor. Seralarda özel olarak tohumlandırılıp yetiştirilen bitkilerden yapılan bitki heykelleri ise göz dolduruyor. Dokumapark ve Anadolu Oyuncak Müzesi’nin bahçelerini süsleyen bitki heykelleri, Kepez Belediyesi ekiplerince özenle hazırlanıyor ve bakımları yapılıyor. Kepez Belediyesi, kendi süs bitkisini ve çiçeklerini yetiştirerek, hem ekonomiye katkı sağlıyor, hem de ilçeyi binlerce çiçekle donatarak,  Antalyalıları doğanın eşsiz güzelliği ile buluşturuyor. 
 
Kepez 2017’de 100 bin süs bitkisi üretti
Kepez 2017’de 100 bin süs bitkisi üretti
Kepez 2017’de 100 bin süs bitkisi üretti
Kepez 2017’de 100 bin süs bitkisi üretti

Benzer Haberler