En iyisi ‘Abdülhamid Han’

23 Ocak 2018, Salı - 10:08
En iyisi ‘Abdülhamid Han’
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Tiyatrosunun, bu sezon sahnelediği ‘Abdülhamid Han’ oyununun yaptığı başarılı çalışmaların en iyisi olduğunu söyledi.

Kepez Belediye Tiyatrosu (KBT), bu sezon sahnelediği Üstad Necip Fazıl\'ın eseri  ‘Abdülhamid Han’ isimli oyunu son kez seyirciyle buluşturdu. Abdülhamid Han’ın tahttaki son yıllarının, 2. Meşrutiyet ve tahttan indiriliş sürecinin anlatıldığı oyunun Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesindeki son gösterimini Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de izledi.
Oyunda, ana karakter Abdülhamid’i, KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli canlandırdı. KBT okulundan yetişen 13 oyuncunun rol aldığı, Abdülhamid Han’ isimli piyesin yönetmenliğini Antalya Devlet Tiyatrosu’nun oyucularından Oktay Gözpınar yaptı.

Tütüncü oyuncuları kutladı

Başkan Tütüncü döneminde kurulan ve bugüne kadar güzel işlere imza atan KBT, Abdülhamit Han gibi zor bir oyunu da başarılı bir şekilde sahneledi.  
Oyunun sona ermesinin ardından sahneye gelen Başkan Hakan Tütüncü de başarılı performanslarından dolayı oyuncuları tebrik etti.

Şiirle Abdülhamid mesajı

Başkan Tütüncü, KBT’nin bugüne kadar önemli işlere imza attığını belirterek, şunları söyledi: “ Abdülhamid Han, belediye tiyatromuzun yapmış olduğu en iyi işlerden birisiydi. Tiyatromuzun Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli, bugüne kadar güzel işler yaptı. Adını hem sanat tarihine hem de gönüllere yazdırdı. Kendisi iyi bir tiyatrocu, ekibiyle bize güzel eserler sundular. Bütün eserleri bir yana bu oyunun özel bir yeri olduğunu belirtmek isterim. Hiç şüphe yok ki, Sultan Abdülhamit Han dönemi Türk tarihinin en önemli sayfalarından ve her yılı ibretlik, birçok olayla dolu önemli anlarından biridir. Oyunda hayal şairim Nurullah Genç’in Yağmur adlı şiirindeki, ‘Sensiz, ufuklarıma yalancı bir tan düştü\\Sensiz, kıtalar boyu uzanan vatan düştü\\Bir kölelik ruhuna mahkum olunca gönül\\ Yüzyıllardır dorukta bekleyen sultan düştü’ mısralarını da gördüm.”
Tütüncü, konuşmasının ardından oyuncularla ve seyircilerle hatıra fotoğrafı çekildi. 
 Reji yardımcılığını Hüseyin Aykut Keser’in, ses ve ışık tasarımını Mustafa Uçak’ın yaptığı oyunun dekor ve kostüm tasarımlarında ise, Abdullah Sürekli imzası yer alıyor.
 
En iyisi ‘Abdülhamid Han’
En iyisi ‘Abdülhamid Han’
En iyisi ‘Abdülhamid Han’
En iyisi ‘Abdülhamid Han’

Benzer Haberler

Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu

Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu

Kepez Belediyesinin, Dokumapark’a kazandırdığı ve dünyanın en güzel müzelerinden biri olmaya aday Anadolu Oyuncak Müzesi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Gül’ün de katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.   Kepez

​KBT’den Abdülhamit Han
​KBT’den Abdülhamit Han

Kepez Belediye Tiyatrosu’nun sezon açılış oyunu Abdülhamit Han, her Cuma ve Cumartesi günü tiyatro severlerle buluşuyor.   Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde her Cuma ve Cumartesi


Seçmen samimi siyasetçiyi seviyor
Seçmen samimi siyasetçiyi seviyor

Başkan Tütüncü, “Siyaset ve İletişim” seminerinde yaptığı konuşmada halkla aynı dili konuşamayan, değerlerle çatışan siyasetin kabul görmediğine işaret ederek, \"Türk insanı,


Tütüncü’ye Afrika’dan konuk
Tütüncü’ye Afrika’dan konuk

Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdülhamid Mallammadori’yi kabul eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, her iki ülke arasındaki ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerle