Bu mahalle Kepez’deki değişimi anlatıyor

22 Ocak 2018, Pazartesi - 09:45
Bu mahalle Kepez’deki değişimi anlatıyor
Mehmet Akif Mahallesi’nin, Kepez’deki değişim ve dönüşümün sembolü olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’i nereden nereye getirdik, işte onu en iyi görebilmek için bakılması gereken mahallelerin başında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi geliyor” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde gecekondudan modern konutlara dönüşümün sağlandığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, alt yapıdan sonra sıcak asfalt ve kaldırımla ilgili üst yapı çalışmaları da başladı. Başkan Tütüncü’nün, Kepez’de gerçekleştirdiği gecekondudan modern kentte değişimin yaşandığı yerleşim yerlerin başında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi geliyor.  Tütüncü’nün göreve geldiği 2009’da mahallenin tamamında gecekondu yapılaşması vardı. İlk olarak gecekonduların tapu sorunu çözüldü. Daha sonra arsaların imar değerini artırmak için kat artışı getiren imar planı revizyonu yapıldı.  İlk önce gecekonduda oturan hak sahiplerinin tapu sorununu çözdü. Daha sonra gecekonduların yerine imara uygun konutların yapılmasını hızlandırmak için mahallede kat artışı gerçekleştirdi. İmar yollarının açılması, 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi, çok amaçlı spor salonu gibi kamu yatımlarıyla değeri artan mahallede, konut yapımı da cazip hale geldi. Nitelikli konut yatırımlarının geldiği bölgede, gecekonduların yerini modern binalar aldı.

Mahallenin tüm yollarına sıcak asfalt ve kaldırım

Konut yapılaşmasıyla eş zamanlı olarak mahallede temel belediyecilik hizmetleri de gerçekleştiriliyor. Kanalizasyon, yağmur suyu drenaj alt yapı çalışmaları tamamlandı. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri şimdi de Mehmet Akif Mahallesi’nin tüm sokaklarının asfaltını ve kaldırımını yapıyor. Mahallenin 11 bin 500 metre uzunluğundaki yollarına 18 bin ton sıcak asfalt dökülecek. Bölgede 30 bin m2 de parke kaldırım çalışması gerçekleştirilecek.

Tütüncü, çalışmaları yerinde denetliyor

Başkan Hakan Tütüncü de fen işlerinden sorumlu bürokratlarıyla, meclis üyeleriyle  Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde devam eden asfalt alt yapı hazırlık çalışmaları ile bir sokakta gerçekleştirilen yağmur suyu drenaj çalışmalarını denetledi. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine kolaylıklar dileyen Tütüncü, mahalle sakinleriyle de sohbet ederek, taleplerini dinledi.

Mehmet Akif Ersoy, değişim ve dönüşümün sembolü

Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde mülkiyet sorunlarını çözerek bambaşka bir yola girildiğini belirterek, şunları söyledi: “Adeta imarlı bir şehir olmanın alt yapısını hazırladık.  Alt yapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi de yolları, kaldırımları yeniliyoruz. Yeni baştan nitelikli, özel bir mahalle inşa ediyoruz.  Mehmet Akif Mahallesi, Kepez’deki değişimin ve dönüşümün sembol mahallerinden birisi oldu. Kepez’i nereden nereye getirdik, işte onu en iyi görebilmek için bakılması gereken mahallelerin başında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi geliyor. Bu mahalle değişimin ve dönüşümün özeti oldu.”

Kepez’de konforlu yaşam var

Tütüncü,  Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaşanan değişimi şu sözlerle anlattı “Mülkiyet sorunları vardı, çözüldü.  Gecekondular vardı, tapuları verilerek ortadan kaldırıldı. Açılması gereken imar yolları vardı, açıldı. Mahalleye getirilmesi gereken alt yapılar vardı, hepsi getirildi. Alt yapı ile birlikte artık üst yapıların yapımına geçtik. Park, spor tesisi, kapalı spor salonu, kültür evi, semt pazarı, muhtar evi ve okullara yaptığımız inanılmaz destekler. Bu yatırımların hepsi Mehmet Akif Mahallesi’nde yapıldı, yapılıyor. Mahalledeki son makyajı da yapıyoruz. Böylelikle mahallemizdeki değişimi ve dönüşümü çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Biz çalıştıkça Kepez kazanıyor. Kepez şüphesiz ki çok büyük sorunları olan bir yerdi. Bu sorunları tek tek çözerek vatandaşlarımızı daha güzel ve modern bir mahallede konforlu bir yaşamla buluşturduk. Ne mutlu bize ki güzel işler yapıyor; hemşehrilerimize modern bir şehir armağan ediyoruz.”
 
Bu mahalle Kepez’deki değişimi anlatıyor
Bu mahalle Kepez’deki değişimi anlatıyor
Bu mahalle Kepez’deki değişimi anlatıyor
Bu mahalle Kepez’deki değişimi anlatıyor
Bu mahalle Kepez’deki değişimi anlatıyor

Benzer Haberler