Futbolun yıldızları Kepez\'de yetişiyor

28 Aralık 2017, Perşembe - 14:14
Futbolun yıldızları Kepez\'de yetişiyor
2014 Yılında “Kepez’in Yıldızları Spor ve Eğitim” projesini başlatan Kepez Belediyespor aradan geçen 4 yılda meyvelerini toplamaya başladı. Proje kapsamında seçilen 100’lerce genç yetenek,  özel antrenör eşliğinde Türk Sporuna hizmet için eğitiliyorlar.

Türk Sporunda ki alt yapı sorununa köklü ve planlı bir çözüm getiren Kepez Belediyespor, 4 yıl önce uygulamaya geçirdiği Kepez’in Yıldızları Spor ve Eğitim Projesi ile binlerce yeteneği spora kazandırıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ‘nin model programına dâhil ettiği ve AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu Gençlik temalı yarışmada özel jüri ödülüne layık görülen projede, Kepez Belediyespor adeta bir sporcu fabrikasına dönüştü. Proje kapsamında her yıl Kepez’de ki okullarda taramalar gerçekleştiren Kepez Belediyespor, 100’lerce genç yeteneği Türk Sporuna sunacak.

Her yıl  yüzlerce genç yetenek spora kazandırılıyor

Her yıl yetenek taramalarında keşfedilen binlerce genç yeteneğin arasından seçilen 100’ü aşkın sporcular Türk Sporuna kazandırılıyor. 4 yıl önce başlatılan projenin bu yıl ki tarama çalışmalarını bitiren Kepez Belediyespor, seçilmiş genç yeteneklere şort, tişört gibi malzemeler hediye ederek onları sporcu olmaya teşvik ediyor.
Taramalar sonrasında eğitim programına alınan çocuklar tekrar kendi içerisinde elemelere tabi tutularak en yetenekli gençleri kulüp alt yapısına kazandırıyor. Beslenme, Veli Bilgilendirme, Kulüp- aile işbirliği, performans danışmanlığı ve değerler eğitimi toplantıları gibi eğitim programına dahil edilen genç yeteneklere iyi birey, iyi vatandaş, ahlaklı bireyler haline dönüştürmeyi amaçlıyor.

4 Kulüp’te genç yetenekler

Taramalar kapsamında seçilen sporcuların takım ihtiyacını karşılamak amacıyla Kepez Belediyespor bünyesinde; Kepez Gençlik, Kepez Poplin ve Kepez Dokuma takımları kurulurken, her yıl 100’lerce genç bu takımlarda forma giyiyor. Düzenli olarak her yaş grubuna ayrı ve planlı bir şekilde antrenman yapan genç yeteneklerin ayrı antrenörü var.
Kepez Belediyespor: u7, u8, u9, u10, u11, u12, u13, u14, u15, u16, u17, u18, u19
Kepez Gençlik: u7, u8, u9, u10, u11, u12, u13,
Kepez Poplin: u7, u8, u9, u10, u11, u12,
Kepez Dokuma: u7, u8, u9, u10, u11, u12

Yerli ve Milli oyuncular Kepez’den

Kepez’deki genç yetenekleri bir araya getirmeyi hedefleyen Kepez Belediyesi Spor Kulübü,  3 yıl sonra A takım oyuncuları alt yapıdan gelen genç yetenekler ile A takım kadrosu oluşturabilecek. Proje kulübüyüz diyen Kepez Belediyesi Spor Kulübü Futbol Genel Koordinatörü Şakir Filiz, “Keşfettiğimiz genç yetenekleri kurduğumuz 4 kulüpte yetiştirerek geleceğin A takımlarına ve milli takıma oyuncular yetiştireceğiz.” dedi.
Filiz, biz ülkemizde yetenekli gençlerin olduğuna inanıyoruz. Bu proje ile Kepez’den Milli takımımızı oluşturacağız. Türk İnsanının sporda başarılı olabileceğini göstermek istiyoruz. Bunun içinde Kepez’in tüm imkânlarını kullanarak başarılı olacağız. Bu başlangıç, bunun sonunda hedefe ulaşarak yıldızların ışığını Kepez’de yakacağız.

“Çocukların geleceği her şeyden önemli”
Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, “Gelecek yıllarda Kepez’in genç yeteneklerini A takımlarda ve milli takımlarda göreceğiz. Onları spora ve spor dünyasına kazandırarak ahlaklı bireyler haline dönüştürüyoruz. Takım çalışması, disiplin, istikrar ve başarıyı öğrenen genç yeteneklerin hepsi birer yıldız olamasalar bile hayatlarında bu yöntemleri kullandıklarında başarıyı yakalayacaklarına inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.
Kepez’in Yıldızları Spor ve Eğitim projesinin maddi manevi her zaman destekçisi olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye de teşekkürlerini ileten Başkan Ünlüoğlu, “Çocuklarımızın geleceği her şeyden önemli” açıklamalarında bulundu.

Kepez’in bir spor semtine dönüşmesi, modern ve nitelikli tesisleri sayısının gün geçtikçe artması Kepez’de güçlü bir alt yapı kalkınmasını da beraberinde getiriyor.
Futbolun yıldızları Kepez\'de yetişiyor
Futbolun yıldızları Kepez\'de yetişiyor
Futbolun yıldızları Kepez\'de yetişiyor
Futbolun yıldızları Kepez\'de yetişiyor

Benzer Haberler