​Kepez’e Gençlik Meclisi

24 Aralık 2017, Pazar - 12:53
​Kepez’e Gençlik Meclisi
Antalya’nın ilk ve tek çocuk meclisini kuran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şimdi de gençlik meclisini kurmaya hazırlanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün gençleri dinlediği “Kepez’de Gençlik Buluşmaları” eğitim çalışmasına Kepez Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.  Okulun Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşi de kalabalık bir öğrenci topluluğuna konuşan Başkan Hakan Tütüncü, “Bu güzel okulun ilçemize kazandırılmasında çok ciddi emeklerim oldu. Her santimetre karesinde emeğimin olduğu ve 8. mezunlarını vermeye hazırlanan Kepez Anadolu Lisesi’nin öğrencileriyle bir araya gelmekten çok mutluyum” dedi.  
Yılda bir kez ilçedeki tüm liseleri ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldiğini belirten Başkan Tütüncü, “Sohbet etmeye değil, sizi dinlemeye geldim” diyerek sözü, öğrencilere bıraktı.

Yaşayanları Kepez’le onur duyuyor  

Tütüncü, bir öğrencinin “Göreve başladığınızda başkanlıktaki amacınız neydi?” sorusuna şu cevabı verdi: “Temel de bir tane amacım vardı. O da insanların yaşamaktan onur ve mutluluk duyduğu bir şehir meydana getirebilmekti. Göreve geleli yaklaşık 9 yıl oldu. 9 yıl boyunca da yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde insanlar artık bugün Kepez’de yaşıyoruz, biz Kepezliyiz diye büyük bir onur duyuyorlar.
Belediye yolları yapmasa, şehre su getirmezse, ulaşım sorunlarını çözmezse eleştirilir. Ama bir belediye sağlık kuruluşu yapmadı diye kimse eleştirmez. Belediye başkanı okulları neden dolaşmıyor diye de kimse eleştirmez. Benim gibi bütün okulları gezen bir belediye başkanı yok zaten. İlçemdeki 200’e yakın okulu her yıl bir kez ziyaret ediyorum. Öğrencilerimizin mutlu bir şekilde tebessüm etmesi, dünyalara değer değil midir? Bence öyle. Belediye olarak üzerinde en çok durduğumuz konu yaşamaktan mutluluk duyulacak bir şehir meydana getirebilmekti. Çok şükür bu koduna ciddi mesafe aldık. Başarılarımıza yeni başarılar eklemek arzusundayız.”

Öğrenciler uçak istedi

Başkan Hakan Tütüncü, bir başka öğrencinin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı filolarda emekli edilen F-4-savaş uçaklarından bir tanesinin Kepez’e ve okullarına getirilmesi isteğiyle ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Bu konuyla ilgili Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş’ten randevu talep edeceğim. Kendisine talebinizi ileteceğim. Uçak almayı istediğinizi ve öğrencilerimizin bu konuda çok hevesli olduklarını da söyleyeceğim. O uçağı alıp okulumuza hediye edeceğiz. O uçağın konulduğu alanı uçuşla ilgili güzel bir köşe haline getireceğiz. THK’nın Karain Hava Alanı’nda, Kepez Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik özel atölye çalışmaları yapılmasını da rica edeceğim. Uçuşa çok hevesli öğrencilerimize de uçuş deneyimi yaşatmaya da söz veriyorum.”

Gençler istedi, meclisi kuruyor

Tütüncü, öğrencilerin Kepez’de gençlik meclisi kurulması isteğine şu yatını verdi:  “Kepez Kent Konseyi bünyesinde gençlik meclisi kurulmasını sağlamıştık. Bu oluşumdan yeterli verimi alamadık. Biliyorsunuz Antalya’da ilk ve tek çocuk meclisi Kepez’de. Fikirlerini önemsediğim, uyguladığım gençlerimizin meclis talebini karşılayacağız. Bugün itibariyle belediye bünyesinde gençlik meclisi kurulmasına yönelik çalışmaları başlattık. En kısa zaman içerisinde de Kepez Belediyesi Gençlik Meclisi’ni kuracağız.”
Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasının sonunda okulun tüm öğrencilerine ve öğretmenlerine Anadolu Oyuncak Müzesi giriş bileti hediye etti. Söyleşide Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile Okul Müdürü Mehmet Merdun da hazır bulundu.
 
​Kepez’e Gençlik Meclisi
​Kepez’e Gençlik Meclisi
​Kepez’e Gençlik Meclisi
​Kepez’e Gençlik Meclisi
​Kepez’e Gençlik Meclisi

Benzer Haberler