​Kepez Mevlana’yı andı

18 Aralık 2017, Pazartesi - 13:10
​Kepez Mevlana’yı andı
Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları(AKMEK)’nın kursiyerleri, Büyük Türk mutasavvıfı  ve düşünürü Mevlana Celalettin Rumi’nin 744’üncü vuslat yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.
 
Mevlana’yı anma etkinliği Erdem Bayazıt Kültür Merkezi\'nde gerçekleştirildi. Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları’nın(AKMEK), kursiyerleri tarafından Şeb-i Arus haftası için Mevlana temalı özel bir etkinlik hazırlandı. Tasavvuf felsefesinin mimarı Mevlana\'nın anıldığı AKMEK Özel Etkinliğine Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlana\'nın hayatı ile ilgili kısa bir biyografi sunumu ile başlayan program, hoşgörü timsali Celaleddin Rumi\'nin eserlerinden kesitlerle devam etti.
 
Mevlana şiirlerini kursiyerler seslendirdi
 
En bilinen eserlerinden yedi öğüt ile devam eden programda hoşgörü felsefesinin temelini oluşturan Mevlana şiirleri AKMEK kursiyerleri tarafından seslendirildi. Farklı yaş gruplarından özellikle kadın kursiyerlerin sahne aldığı gecede sahne ve dekor da geceye uygun olarak hazırlandı. Birbirinden kıymetli eserlerin ve şiirlerin yer aldığı Mevlana’yı anma etkinliği izleyenlerden de yoğun alkış aldı. Sadece kurs ve eğitim vermekle kalmayıp, özel günlere özel etkinliklere vurgu yapan Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları, kursiyerlerin de sosyalleşmesini sağlıyor. 
​Kepez Mevlana’yı andı
​Kepez Mevlana’yı andı
​Kepez Mevlana’yı andı
​Kepez Mevlana’yı andı
​Kepez Mevlana’yı andı

Benzer Haberler