Tütüncü “Milletimin gönlüne talibim”

14 Aralık 2017, Perşembe - 12:40
Tütüncü  “Milletimin gönlüne talibim”
Başkan Hakan Tütüncü, gençlerin, “Kepez Belediye Başkanlığı’ndan sonra siyasette beklentiniz nedir?” sorusuna, “Bence en büyük makam milletimin gönlüdür. Ben milletimin gönlüne talibim” cevabını verdi.

Kepez Belediyesinin, gençlerin fikirlerinden istifa etmek ve onlara değerli olduklarını hissettirmek amacıyla ilçedeki liselere yönelik başlattığı ‘Kepez Gençlik Buluşmaları’ eğitim projesi, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de proje kapsamında gençlerle sohbet etmek için okulu ziyaret etti. Öğrenciler, Başkan Hakan Tütüncü’yü coşkulu bir şekilde karşıladı. Yaklaşık 2 saat süren söyleşide Başkan Tütüncü,  sohbet ettiği gençlerin fikirlerini dinledi, sorularını cevaplandırdı.

“Gençlerle sohbet bana iyi geliyor”

“Gençlerle sohbet etmeyi, onların fikirlerinden beslenmeyi ve düşüncelerinden yeni şeyler üretmeyi çok seviyorum” diyerek konuşmasına başlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Her yıl bölgemizdeki bütün liseleri ziyaret ediyorum. Çünkü liseli öğrencilerin muhteşem bir enerjisi var. Her şeyden evvel dünyaya genç beyinlerle bakıyorlar. Dünyaya genç beyinle baktıkları için fikirleri de gencecik. Dolayısıyla gençlerle sohbet etmek, onları dinlemek ve onların sorularını cevaplandırmak bize çok iyi geliyor” ifadesini kullandı.

“Ülkeyi ve aziz milleti geleceğe gençler taşıyacak”

Başkan Tütüncü, konuşmasının devamında gençlere şöyle seslendi: “Siz her şeyi çok iyi bilirsiniz. Sizin fikirleriniz bizi aydınlatıyor. Çok güzel bir ülkede ve güzel bir şehirde yaşıyoruz. Sizler bu ülkenin çok güzel imkânlarını kullanarak kendinizi geliştiriyorsunuz. Bizim en önemli hedefimiz sizleri geleceğe güçlü bir şekilde taşımak. Bunun için gayret gösteriyoruz. Okullarda öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, evlerinizde aileleriniz ve şehirde diğer yöneticiler sizlerin üzerine titriyor. Tek bir amacımız var, eğer sizleri güçlü bir şekilde geleceğe taşıyabilirsek ülkemizin geleceği aydınlık olur. Bugün lise öğrencilerisiniz. Ama çok yakında okulunuzu bitireceksiniz. İnşallah güzel bir üniversite tahsili yapacak, üniversite tahsilinin sonrasında ise toplumdaki yerinizi alacaksınız. Bu güzel ülkeyi ve bu azim milleti geleceğe sizler taşıyacaksınız. Kutsal emaneti sizler omuzlayacaksınız. Kiminiz çeşitli meslekler edinecek, kimininiz hayatın içerisinde farklı roller oynayacak.  Sizden sonraki kuşaklarla ilgili düşünceler geliştireceksiniz ve bu ülkenin geleceği özetle sizlerin ellerinde şekillenecek. Arzu ediyorum ki, ülkenin geleceği daha aydınlık olsun. Bayrağımız daha yukarıda olsun ve onun ay yıldızı daha parlak olsun.

“Millet için çalışma sırası sizde”
Hayat, 3 perdelik bir tiyatroya çok benziyor. Dün, bugün ve yarın.  Dolayısıyla bu topraklarda bizden önce yaşayan büyüklerimiz ülkemiz daha güzel olsun diye türlü türlü fedakârlıklara katlandılar. Yeri geldi Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Harbi’nde şehit oldular. Neden? 2017’de Türkiye’deki gençler özgür ve güzel bir ortamda ay yıldızlı al bayrağın altında hoş ve güzel mutlu bir yaşam sürsünler ve ülkemiz tam bağımsız olsun, diye. Onların en değerli varlıkları canlarıydı ve canlarını verdiler. Daha sonra gelenler ülkeye emeklerini verdiler. Şimdi sıra bizlerde. Şimdi biz, sizler için iyi şeyler yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah siz de toplumun içerisinde yerinizi aldığınız andan itibaren ülkemizin geleceği, milletimizin yarınları için çalışacaksınız. İnanıyorum, bizlerden çok daha güzel işler yapacaksınız. Böylece siz de sizlerden sonraki kuşaklara emaneti devredeceksiniz. Böyle böyle güçleneceğiz ve güzel bir ülke haline geleceğiz.”

“Belediye başkanı karşınızda, söz de, mikrofonda sizde”

Başkan Hakan Tütüncü, selamlama konuşmasının ardından,  “Belediye başkanınız karşınızda. Belediye başkanını görseydim, şunu da söylemek isterdim, şöyle bir fikrim vardı onu anlatmak isterdim diyorsanız eğer söz de mikrofonda sizin.” diyerek sözü gençlere bıraktı. Öğrenciler de merak ettikleri çeşitli konulardaki soruları Tütüncü’ye aktardı. ‘Çocuk iken belediye başkanı olma hayaliniz var mıydı?’, sorusuna Başkan Tütüncü, “Belediye başkanı olmayı ortaokul yıllarımda hayal ettim. Bence siz de şimdiden toplumda ne olmak istiyorsanız buna karar verirseniz gelecek sizin için çok daha iyi olacak. Çünkü rotası olmayan bir yelkenliye hiçbir rüzgâr yol vermezmiş. Rotanızı şimdiden belirlemenizde yarar var.” yanıtını verdi.  

Tütüncü’nün siyasetteki beklentisi

Tütüncü, öğrencilerin ‘Kepez Belediye Başkanlığından sonra siyasette beklentiniz nedir?’, sorusuyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Kendi planlarımızı kurarken hayatta diğer kendi planlarını kuruyor. Hayatta beklenti sahibi olmak, beklentiyle hareket etmek iyi bir şey değil. Ama hedeflerinizin olması lazım.  Hedef, manevi bir yanı olan şeydir. Hedefim, sizlerin gönüllerinde, şehrin tarihinde, hatıralarında yer edinmektir. Görevimizi tamamladığımızda birileri bizimle ilgili iyi şeyler söylesin. Adımız anıldığında Allah razı olsun iyi insandı desinler. Şunları, şunları yapmıştı, memlekete faydası dokunmuştu desinler. Bu benim hedefim.  Beklenti ise maddi boyutludur. Beni şuraya aday yapsınlar,  ben şuraya seçileyim,  şurada olayım, öyle desinler, nam olsun, şan olsun bunlar pekiyi şeyler değil.  Yaşım genç ama 17 yıldır politikanın içerisindeyim. Çok önemli görevler üstlendim. Hep şunu gördüm; beklentiyle hareket edenler aslında gözlerini, kafalarını bir yerlere çarpıyorlar. Ama beklentisi olmayıp da hedefleriyle hareket edenler gönüllerde eşsiz bir yere sahip oluyorlar. Bence en büyük makam milletimin gönlüdür. Ben milletimin gönlüne talibim.”

Öğrencilere oyuncak müzesi bileti

Başkan Hakan Tütüncü, söyleşinin sonunda ziyaretin anısına öğrencilere Anadolu Oyuncak Müzesi giriş bileti hediye etti. Okul Müdürü Akif Erzurumluoğlu da ziyaretinden ve okula verdiği desteklerden dolayı Tütüncü’ye çiçek verdi. Söyleşinin ardından Başkan Tütüncü, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 15 Temmuz Şehitleri Köşesi’nin açılışını da gerçekleştirdi. 
Tütüncü  “Milletimin gönlüne talibim”
Tütüncü  “Milletimin gönlüne talibim”
Tütüncü  “Milletimin gönlüne talibim”
Tütüncü  “Milletimin gönlüne talibim”
Tütüncü  “Milletimin gönlüne talibim”
Tütüncü  “Milletimin gönlüne talibim”
Tütüncü  “Milletimin gönlüne talibim”

Benzer Haberler