Kepez’in Şafak pazarı gün sayıyor

12 Aralık 2017, Salı - 12:27
Kepez’in Şafak pazarı gün sayıyor
Kepez Belediyesi ve Antalya Semt Pazarcılar Odası işbirliği ile yapılan 2 katlı, yürüyen merdivenli ve asansörlü Şafak Kapalı Pazarı’nda sona yaklaşılıyor.

Türkiye’nin en modern pazarlarından bir tanesi Kepez’e inşa ediliyor. Yürüyen merdiveni ile insana değer veren bir yatırım olan Şafak Mahallesi 2 katlı kapalı pazarının çelik uzay kafes şeklinde tasarlanan çatısı da tamamlanmak üzere… Şafak Mahallesi’nde yapımı devam eden 2 katlı, yürüyen merdivenli ve ihale bedeli 5 milyon TL olan kapalı semt pazarı hizmet için gün sayıyor. Bölge için önemli bir yatırım olan pazar yeri, atıl durumda devam eden pazar yerini ortadan kaldırarak konforlu ve modern bir semt pazarı ile hem Şafak, hem de diğer mahallelere hizmet verecek.

Yürüyen merdiven, rampa ve asansör

İnşaatı tamamlanan ve ince işçiliği devam eden Şafak Kapalı Pazar yerini en kısa zamanda hizmete açmayı planladıklarını kaydeden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Semt Pazarcıları Odası işbirliği ile yapılan bu pazar alanının, Türkiye’nin özel kapalı pazarlarından bir tanesi olacağına dikkat çekti. Esnafın malzeme taşıyabileceği rampaların, yürüyen merdiven ve asansörün bulunduğu semt pazarı, Kepez’de konforlu pazar alışverişi dönemini başlatacak.

Şafak Kapalı Pazarında neler var?  

Yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerine inşa edilen 2 katlı pazarın 8 bin m2 kapalı alanı bulunuyor. Pazarın 1. katında pazarcı esnafına yönelik 9 adet dükkân, çay ocağı ve tuvaletler (engelli tuvaleti), güvenlik kameraların, ses sisteminin olduğu pazarın 2 katında ise zabıta karakolu, bay ve bayan mescit, abdest alma yeri ile esnafın sergi alanları bulunuyor. Yaklaşık 310 esnafın hizmet vereceği çok katlı pazarda yürüyen merdiven, 3 ton kapasiteli asansör ve araçlar için rampa da yer alıyor.

 
Kepez’in Şafak pazarı gün sayıyor
Kepez’in Şafak pazarı gün sayıyor
Kepez’in Şafak pazarı gün sayıyor

Benzer Haberler