Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan gençlere tavsiyeler

8 Aralık 2017, Cuma - 11:54
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan gençlere tavsiyeler
‘Kepez’de Kariye Günleri’nin konuğu olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Ayşe Türkmenoğlu, yaşamından örnekler vererek, gençlere başarıyı yakalamanın püf noktalarını anlattı.  
 
Kepez Belediyesi’nin, Kepez Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 3’üncüsünü Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Kepez’de Kariye Günleri’nin bu ayki konuğu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Ayşe Türkmenoğlu oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte çeşitli liselerden gelen öğrencilerle dolu salona giren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Türkmenoğlu, alkışlarla karşılandı.
 
Yaşanmış tecrübeler sunuluyor
 
‘Kepez’de Kariye Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, her yıl liselilerle birlikte oldukları buluşmalar düzenlediklerini hatırlatarak, kariyer günleri programıyla da, uzmanların bilgi birikimi sayesinde  öğrencilere yeni ufuklar açıldığını söyledi. Öğrenciliği döneminde bu tip ortamlarda hep bulunmak istediğini belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Hayatınızın bu yaşları, meslek ve üniversite seçimi gibi çok önemli kararlar arifesi. Yaşanmış tecrübeleri doğru şekilde sizlere aktarabilirsek, farklı bir ufuk çizmiş olacağız. Ayşe Türkmenoğlu, benim 15 yıl öncesi tanıdığım ve birlikte çalıştığım bir meslektaşım” dedi.
 
Gençliğinizi de yaşayın vurgusu
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından sahneye davet edilen  
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Ayşe Türkmenoğlu, kendini tanıtarak, kariyer merdivenlerini nasıl çıktığını anlattı. Öğrencilik yıllarının çok önemli olduğuna vurgu yapan Türkmenoğlu, sınavları geçerken gençliği de doyasıya yaşamak gerektiğini ifade etti. Bir yandan da en yakın arkadaşın gelecekteki bir rakip olabileceğinin altını çizen Türkmenoğlu, “İşe girerken, sınava girerken herkes sizin rakibiniz. Çalışıp görevlerimizi yerine getirirsek, gerisi tevekkül” dedi.
 
“Bizim şartlarımız iyi değildi”
 
Kendi yaşıtlarının eğitim şartlarının günümüzdeki kadar iyi olmadığını anlatan Av. Ayşe Türkmenoğlu, Konya’da yetersiz sayıda öğretmenin olduğu bir köy okulunda okula başladığını söyledi. İlkokul 3’ncü sınıfa geldiğinde okuma-yazması olmadığı için öğretmenleri tarafından zeka testine tabi tutulduğunu anlatan Türkmenoğlu, “Beni ve diğer 2 arkadaşımı okuma güçlüğü çekenlerin olduğu ayrı bir sınıfa vermek istediler. Ama ben o sınıfta kaldım ve okul birincisi oldum. Ardından gittiğim diğer okullarda da başarılı oldum” diye konuştu.
 
“Üniversite tercihimi öğretmenim yaptı”
 
Okul birincisi olduğu lisede edebiyat alanında iyi olduğunu belirten Türkmenoğlu, kariyerini de edebiyat öğretmeninin belirlediğini söyledi. Öğretmeninin münazaralarda gösterdiği başarısı nedeniyle hukuk okumasını tavsiye ettiğini anlatan Türkmenoğlu, “Hocam kesinlikle hukuk okumalısın. O dönemde bu kadar üniversiteye hazırlık yoktu, hiçbir öğrenci bilinçli tercih yapmadı. Veliler yönlendirebilirdi. Annem ise öğretmen olmamı istemişti” dedi.
 
“İstanbul keyifli bir öğrenim şehri”
 
İstanbul’da üniversiteyi okuduğunu ve bu büyük şehrin öğrenciler için çok keyifli olduğunu belirten Türkmenoğlu, kendi kızına da İstanbul’da üniversite okumasını tavsiye ettiğini söyledi. Türkiye’nin her yerinden gelen öğrenciler sayesinde farklı gelenekleri ve kültürleri de öğrendiğini belirten Türkmenoğlu, “Büyük bir şehrin keşmekeşinin içinde ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Kişisel gelişiminize aileden uzakta okumak çok katkı koyuyor” diye konuştu. 
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan gençlere tavsiyeler
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan gençlere tavsiyeler
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan gençlere tavsiyeler
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan gençlere tavsiyeler
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan gençlere tavsiyeler

Benzer Haberler

Kepez’in Millet Kıraathanesi açıldı

Kepez’in Millet Kıraathanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Millet Kıraathanesi’ projesi Kepez’de hayat buldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün seçim vaadi olan Kepez Kent Meydanı içerisindeki ‘Millet Kıraathanesi’ düzenlenen törenle açıldı. Kepez

​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı
​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Karatay Anadolu Lisesi’ne de bilişim sınıfı kazandırdı. Başkan Tütüncü, liselilere farklı düşünmeleriyle, fark oluşturabileceklerini


Antalya’nın 25 yıllık hayali kent müzesi açıldı
Antalya’nın 25 yıllık hayali kent müzesi açıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı’nda ziyaretçilere kapılarını araladığı, ‘Bir Zamanlar Antalya Müzesi’nin resmi açılışı  AK Parti


Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent