Kepez’den engellilere ‘Koordinasyon Merkezi’

6 Aralık 2017, Çarşamba - 11:00
Kepez’den engellilere ‘Koordinasyon Merkezi’
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları kurumsal bir çatı altında toplamak amacıyla Belediye Sağlık Merkezi içerisinde engelli koordinasyon merkezi kurduklarını söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, engelli bireylere engelsiz bir yaşam sunmaya yönelik çalışmalarına yenilerini ekliyor. Başkan Tütüncü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenledikleri ‘Engelli Çocuğun Annesi Olmak’ adlı etkinlikte engelli bireylere ve ailelerine koordinasyon merkezi kurduklarının müjdesini verdi.
Tütüncü, yaptığı konuşmada ‘Engelli Çocuğun Annesi Olmak’ etkinliği ile bir farkındalık oluşturduklarına dikkat çekerek, “Hem engelli kardeşlerimize yönelik farkındalık programlarımızın sayısını artırmak, hem de onların sosyal hayata katılımlarına yönelik yapmış olduğumuz çalışmaları kurumsal bir çatı altında toplamak amacıyla engelliler koordinasyon merkezini resmen kurduk” ifadesini kullandı.

“Merkez engellilere yönelik özel çalışmalar yapacak”

Kepez Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin müstakil bir binasının olacağını kaydeden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Koordinasyon merkezi için belediyemizin hemen yanındaki sağlık merkezimizin içerisinde uygun bir katı ayarladık. Başkan Yardımcımız Mustafa Özsoy, başkanlığında engelliler koordinasyon merkezimiz, bundan sonra engelli ailelerin sosyal hayata intibaklarına yönelik çok özel programlar yapacak. Kepez Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi, engellilerle nasıl iletişim kurulması gerektiği ile ilgili farkındalığı toplumun bütün en uç noktalara götürmesi için kendisine bir misyon biçmiş olacak.”

“Engelliler belediyenin imkânlarından sınırsız yararlanacak”

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını, “Belediyemizin birçok imkânları var. Bugüne kadar engelli kardeşlerimiz, aileleri bu imkânlardan yararlanıyordu. Engelliler koordinasyon merkezi ile bu imkânlarımızdan sınırsız şekilde faydalanacaklar. Bütün imkânlarımızı engellilerle, aileleriyle ve toplumla daha güçlü şekilde paylaşmaya, bölüşmeye devam edeceğiz” diyerek tamamladı.  

Kepez’de engelsiz yaşam var

Kepez Belediyesi, daha öncede engelli bireylerin belediye hizmet binasını engel olmadan, rahat bir şekilde kullanabilmeleri amacıyla, engelli asansörü ile hissedilebilir zemin tabanlı yol çalışması yapmıştı.
Yine Başkan Hakan Tütüncü döneminde asansörlü bir minibüsle, ücretsiz engelli hizmet aracı servisi, engelli öğrencilerin sosyal etkinliklerle buluşturmak amacıyla ‘Engeliniz Engelimizdir Projesini’ başlatmıştı.
Kaldırım çalışmasında da takip taşları döşenmesine ve eğimli geçişler yapılmasına önem veriliyor. 
Kepez’den engellilere ‘Koordinasyon Merkezi’
Kepez’den engellilere ‘Koordinasyon Merkezi’
Kepez’den engellilere ‘Koordinasyon Merkezi’
Kepez’den engellilere ‘Koordinasyon Merkezi’
Kepez’den engellilere ‘Koordinasyon Merkezi’

Benzer Haberler