​Kepez’in Sayıştay Raporu ‘Pekiyi’

4 Aralık 2017, Pazartesi - 11:03
​Kepez’in Sayıştay Raporu ‘Pekiyi’
Başkan Hakan Tütüncü, 2016 Sayıştay Raporu’nda, Kepez Belediyesi’nin idari işlemlerini doğru, güvenilir şekilde gerçekleştirdiği ve kamu zararı oluşturmadığının ifade edildiğini belirterek, “Bu yıl ki Sayıştay teftişimiz pekiyi ile neticelenmiş oldu” dedi.

Kepez Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısında 37 gündem maddesi müzakere edildi. Bu yılın son meclis toplantısında görüşülen gündem maddelerinden bir tanesi de Kepez Belediyesinin 26 sayfadan oluşan 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporu oldu. Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında mali işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Alanay, denetim raporunu okudu.

“İşlemler doğru ve güvenilir, kamu zararı yok”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Parti grup sözcülerinin gündem maddesiyle ilgili düşüncelerini aldıktan sonra yaptığı konuşmada Sayıştay Denetim Raporu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Sayıştay raporu, bilgilendirme amaçlı meclise getirilen bir konudur. Sayıştay raporları her şeyden evvel yapılan idari işlemlerin doğru, güvenilir, herhangi bir şekilde kamu zararının oluşup oluşmadığını belirler. Eğer bir idare, işlemlerini doğru ve düzgün gerçekleştirmişse diğer taraftan kamuyu zarara uğratacak bir iş ve işlemde bulunmamışsa o rapor arızasız, problemsiz demektir. Raporun bütününü okuduğumuzda gördüğümüz hadise şudur:  Sayıştay müfettişleri, işlemlerimizi doğru ve güvenilir şekilde gerçekleştirdiğimizi, iş ve işlemlerimizde herhangi bir kamu zararına da rastlanmadığını ifade etmişlerdir.

\"Getirme zorunluluğu yok ama şeffaflık için rapor mecliste\"

İdareler Sayıştay raporlarını meclise getirmek zorunda değiller. Ama ben şeffaflık olması, meclis üyelerinin, kamuoyunun bilgilenmesi amacıyla her defasında Sayıştay raporunu meclise getiriyorum. Bu yıl ki Sayıştay teftişimiz pekiyi ile neticelenmiş oldu.”

Sosyal çalışmalara yönetmelik

Kepez Belediye Meclisi, belediyenin eğitim, sağlık ve sosyal alanda yaptığı başarılı çalışmalara kurumsal bir kimlik kazandıracak yönetmelikleri de görüştü. İlçe sınırlar içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahiplerine verilecek eğitim yardımıyla ilgili esasları belirmek amacıyla  ‘eğitim yardımı yönetmeliği’ ile ilçedeki ihtiyaç sahiplerine verilecek ayni ve nakdi yardımlarla ilgili esasları belirlemek amacıyla hazırlanan ‘muhtaç kimselere yardım yönetmeliği’ taslakları müzakere edilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.
Yine Sağlık İşleri Müdürlüğünün çalışma usul ve esasları hakkındaki yönetmeliğinin revize edilmesi, şefkat ve huzur evi çalışma usul ve esasları hakkında hazırlanan taslak yönetmelik ile belediye ağız ve diş sağlığı polikliniği çalışma usul ve esasları hakkında hazırlanan taslak yönetmelik de görüşülmesi amacıyla Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

111 hak sahibine daha tapu

Bu yılın son meclis toplantısında da Kepezlilere tapu müjdesi çıktı. Meclis, çeşitli mahallelerde yol, park gibi kamu alanı içinde kalan 111 kişinin daha tapu müracaatlarını karara bağladı. Meclis,  oy birliği ile gecekonduların tasfiye edilerek kentsel dönüşümün sağlanması amacıyla 111 kişiye Belediye ait parseller ile yol, park alanından oturabilir durumda gecekondusu bulunan ve bunu ilgili kanununun istediği belgelerle kanıtlayan hak sahiplerine gecekondusu korunabiliyorsa bulunduğu parselden, korunamıyorsa mülkiyeti belediyeye ait parselden tapu tahsisi yapılması için Encümene yetki verdi.
​Kepez’in Sayıştay Raporu ‘Pekiyi’
​Kepez’in Sayıştay Raporu ‘Pekiyi’
​Kepez’in Sayıştay Raporu ‘Pekiyi’
​Kepez’in Sayıştay Raporu ‘Pekiyi’

Benzer Haberler

Meclis vatandaşın yüzünü güldürerek kapandı

Meclis vatandaşın yüzünü güldürerek kapandı

Meclis vatandaşın yüzünü güldürerek kapandı Kepez Belediye Meclisi, 2009-2014 döneminin son toplantısında da vatandaşın yüzünü güldürdü. Mecliste, 68 kişiye tapu tahsisi yapılması ve 1994-2000 yılları arasında parasını yatırıp da tapusunu

“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul


​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var

Kepez Belediye Meclisi’nin 2017 yılının son toplantısında söz çocuklarındı. Antalya’da ilk ve tek olan Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi’nin başkanı ve komisyon başkanları, 2017


Kepez’de sosyal donatı alanlarındaki sıkıntılar gideriliyor
Kepez’de sosyal donatı alanlarındaki sıkıntılar gideriliyor

Kepez Belediye Meclisi, Yükseliş Mahallesi’ndeki, cami, okul, park ve sağlık ocağı alanındaki mülkiyet sıkıntısının çözümü amacıyla imar planı değişikliği yaptı. Meclis’te,