​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var

3 Aralık 2017, Pazar - 11:01
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var
Kepez Belediye Meclisi’nin 2017 yılının son toplantısında söz çocuklarındı. Antalya’da ilk ve tek olan Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi’nin başkanı ve komisyon başkanları, 2017 dönemi çalışma raporlarını belediye meclisine sundular.

Kepez ilçesinde çocuklar, gelecekte değil şimdi yönetimde söz sahibi. İlçedeki ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören 148 öğrenciden oluşan Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi, önerileri ve fikirleriyle şehrin yönetiminde söz sahibi oluyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de 2013’te kurduğu çocuk meclisinin fikirlerini önemsiyor. Başkan Hakan Tütüncü, çocuk meclisinin şehirle ilgili önerilerini belediye meclisinde onlarla müzakere ederek hayata geçiriyor.  Çocuk meclisinin başkanı ve komisyon üyeleri, çalışma raporlarını bizzat kendileri belediye meclis toplantısına katılarak, şehri yönetenlere iletiyor.
2017’nin son meclisi çocuklarla
Çocuk Meclisinin başkanı ve komisyon başkanları, geçtiğimiz yılın ardından bu yıl da çalışma raporlarını sunmak için Kepez Belediyesi Meclis toplantısının oturumuna katıldılar.
Kepez Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında, çocuk meclisinin 2016-2017 öğretim yılı 5.dönem ortak komisyon kararları müzakere edildi.
Çalışma raporlarını sunmak için meclis salonuna gelen meclis başkanı, meclis divanında Belediye Başkanı Hakan Tütüncü\'nün yanına; komisyon başkanları ise AK Parti, CHP, MHP ve bağımsız meclis üyelerinin yanlarındaki koltuklara oturdular.
Çalışma raporlarını meclise sundular 
Başkan Tütüncü, açılış ve yoklamanın ardından sözü Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Ahmet Coşkun Bulut Ortaokulu öğrencisi olan Emirhan Solmaz’a bıraktı. Solmaz da 12 maddeden oluşan çocuk meclisinin 2016-2017 dönemi ortak komisyon kararlarını meclise sundu.
Daha sonra eğitim, spor, basın yayın, yardımlaşma, kültür ve sanat, çevre ve sağlık, barış ve kardeşlik ile çocuk hakları komisyonların başkanları da raporlarını okudular.
“Çocukların, şehrin bugünü ve geleceğiyle ilgili düşünceleri var”
Raporların okunmasının ardından söz alan Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Çocuk meclisimiz, üyelerini ilk kademe okullarından seçiyor. Çocuk Meclisi üyelerimiz 1 yıl boyunca Kepez Belediyesinin rehberliğinde, öğretmenleriyle şehrin geleceği, bugünü ile ilgili bir takım düşünceler oluşturuyor. Oluşturulan o düşünceler de raporlar halinde belediyemize sunuluyor. Çocuk meclisimizin çalışma raporlarını da yıl da bir kez yönetmelik gereğince belediye meclisimizde okutuyoruz. Raporu, hem meclisimizin hem de kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”
Çocuk meclisi, Antalya’da ilk ve tek 
Tütüncü, sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmaları içerisindeki en önemli faaliyetlerinin çocuk meclisi olduğunu belirterek, “Bu çocuk meclisi, Antalya’da ilk ve tektir; Türkiye’nin de en büyük çocuk meclisidir. 148 üyeden oluşuyor. 148 üye 6 dönem çalışma dönemini bu ay içerisinde başlattı. Bugün çocuk meclisimizin 5.dönemin çalışma raporunu belediye meclisinde okuttuk” diye konuştu.
Çocuklar istiyor, belediye yapıyor
Çocuk meclisinin taleplerini belediye olarak hayata geçirdiklerinin altını çizen Tütüncü, konuşmasında şunları kaydetti: “Çocuk meclisimizin kodlama ile ilgili talebini yerine getirdik. Kodlama merkezinin alt yapı çalışmalarını tamamladık. Bir ay içerisinde de Esentepe Mahallesi’nde yeni hizmete açtığımız Amir Ateş Semt Konağı’nda nitelikli bir robotik merkez yapacağız. Antalya’da ilk defa kodlama eğitimini veren Kepez Belediyesi olacak. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz, kodlama eğitimine o merkezde başlayacaklar. Eğiticilerin eğitimi tamamlandı. Semt konağındaki robotik merkezde haftanın her günü kodlama eğitimi verilecek.
Fen laboratuarlarının büyütülmesiyle alakalı çocuk meclisinin talebi vardı. Bu talebi karşılaşacak bilim merkezi çalışmamız devam ediyor. Akdeniz’in ve Antalya’nın tek bilim merkezi olarak Dokuma’da çok yakında hizmet vermeye başlayacak. Bütün okullarımız bilim merkezimizde fen bilimleriyle ilgili deneylerini yapabilecekler.”

Meclisten  çocuk meclisine destek
Çocuk meclisinin çalışma raporunu meclis toplantısında okunmasıyla ilgili parti grup sözcüleri de değerlendirmelerde bulundu.
“Bir yönetim, çocukların gözüyle yaşadığı şehre bakabiliyorsa o idare başarılı olur.” diyen Ak Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, “Çocuklarımızın, gençlerimizin bitmek bilmeyen enerjileri ve geleceğe dair hayalleri var. Eğer biz şehir yöneticileri olarak o hayalleri anlayabiliyorsak ve enerjiyi değerlendirebiliyorsak gelecekte bir yerlere gelebiliriz. Çocuk meclisimiz, çok güzel fikir çalışmaları yapmışlar. Bu çalışmaları rapor haline getirmişler. Raporda, Ak Parti Grubu ve meclis olarak imza atacağımız talepler var” ifadesini kullandı.
 MHP Grup Sözcüsü Adem Çelik de  “Bu yılın en önemli meclis toplantısını yaptık. Çünkü çocuklarımız aramızda. Meclis salonunda çocukları görünce duygulandım. Çocuklarımız güzel çalışmalar yapıyorlar. Başarılarının devamını diliyorum” açıklamasını yaptı.
Mecliste uzlaştıkları konuların başında  çocukların geleceği  geldiğinin altını çizen CHP Grup Sözcüsü Kadir Zeybek de açıklamasında şunları ifade etti: “Kepez Belediye Meclisimizin, Kepez’in çocuk dostu bir kent olması noktasında attığı adımları olumlu buluyorum. Çocuklarımızın hazırladığı raporu dikkatli bir şekilde okudum. Gerçekten nitelikli talepleri var. Bu taleplere katılmamak mümkün değil. Çocuklarımız bizi doğru yönde yönlendiriyor.”
Raporun müzakere edilmesinin ardından Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi başkanı ve komisyon başkanları meclis salonundan ayrıldı.
Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi Ortak Komisyon Kararları: 
1.Kepez’imizin enerji tüketiminde tasarruf sağlamak amacıyla ana cadde ve bulvarların güneş enerjisinden yararlanan lambalarla aydınlatma çalışmaları yapılabilir.
2.Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçıp Kepez’de yaşamaya başlayan, eğitimlerine ilçedeki okullarda devam eden öğrencilerin de katılacağı “savaş ve çocuk” konulu resim yarışmasının yapılması konusunda çalışmalar başlatılabilir.
3.Belediyemizin yaptığı semt spor sahalarına yakın olan okulların beden eğitim dersleri bu sahalarda yapılabilir. Bunun yanı sıra okul turnuvaları semt spor sahalarında gerçekleşebilir.
4.Belediyemizin okullarda açtığı bilişim sınıflarının yanında zeka oyunları, kodlama çalışmaları sınıflarının da ve çocukların bu alana yönlendirilmelerinin sağlanması yapılabilir.
5.Origami sanatıyla ilgili okullarda kurs açılması ve çocukların bu sanata ilgilerinin artması sağlanabilir.
6.Okullarda müzik sınıfları oluşturulabilir.
7.Okullardaki fen laboratuarlarının büyültülüp daha donanımlı olması sağlanabilir.
8.Okullarda kütüphanelerin eksikleri belirlenip, kütüphanelerde iyileştirmeler yapılabilir.
9.Okul bahçelerinin düzenleme çalışmalarının sürekli yapılması ve belediyemiz temizlik işleri müdürlüğü tarafından kontrolünün sürekli yapılması sağlanabilir.
10. Belediyelerce tüm okullarda geri dönüşüm kutuları bulundurma zorunluluğu olması ve düzenli olarak atıkların toplanması sağlanabilir.
11.Belediyemiz tarafından okullarımıza “yazsam okur musun” kutuları konulması ve buraya belediyemizin yaptığı, yapacağı hizmetlerin işleyiş ve sonuçlarını öğrenmek için; görüş ve düşüncelerin geniş öğrenci kitlelerince okunmasının sağlanması hususunda çalışmalar yapılabilir.
12.Belediyemizin yaptığı ilaç toplama kampanyasını okullarımızda da gerçekleştirerek birçok kardeşimizin hayatını kurtarabiliriz.  
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var
​Kepez’in yönetiminde çocukların da sözü var

Benzer Haberler

Kepez Meclisinde çocukların da sesi var

Kepez Meclisinde çocukların da sesi var

Kepezli çocuklar, Kepez Belediyesi Meclis Toplantısında  söz alarak, taleplerini belediye yönetimine ve meclis üyelerine ilettiler.   Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün çocuklara armağanı olan ve resmi açılışı 2013’te, 23 Nisan Ulusal

Kepez meclisinde tarihi gün
Kepez meclisinde tarihi gün

Kepez Belediye Meclisi\'nde, Çocuk Meclisi üyelerinin, 2015-2016 çalışma döneminin faaliyet raporlarının okunmasıyla bir ilk gerçekleşti. Kepez Belediye Meclisi\'nin Mart ayı olağan


“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul


Dokuma Antalyalılarla eski günlerine dönüyor
Dokuma Antalyalılarla eski günlerine dönüyor

Antalyalıların iştirakiyle 1956’da temeli atılan ve son 10 yılda yaşanan belirsizlikten dolayı çürümeye yüz tutan Dokuma İplik Fabrikası, 60 yıl sonra yine Antalyalılarla birlikte