Kepez’den fıstık gibi ağaçlandırma

30 Kasım 2017, Perşembe - 11:52
Kepez’den fıstık gibi ağaçlandırma
Antalya’nın şehir ormanlarına ev sahipliği yapan Kepez Belediyesi, ağaç dikimiyle yeni ormanlık alanlar oluşturuyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki 4 dönümlük alana 1000 adet çam fıstığı fidanı dikildi.

Kepez Belediyesi, son 8,5 yılda 3 milyon 148 bin m2  yeni yeşil alanı kazandırdığı ve ciddi bir orman rezervi olan ilçede, gönüllülük esasıyla ağaçlandırma seferberliği başlattı. Gelecek kuşaklara yeşili ve oksijeni bol bir ilçe bırakma anlayışıyla çalışan Kepez Belediyesi,  önemli meydanlarına zeytin, servi ve çam fıstığı dikerek, ilçeyi adeta botanik bahçesi haline getiriyor.

Kepez çamfıstığı ile buluştu

Dokuma Park gibi kent parklarında ve önemli caddelerinde zeytin bahçeleri oluşturan Kepez Belediyesi, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi işbirliği ile Masa Dağı bölgesine servi ağacı dikmişti. Şimdi de kısa adı ÇEVKOR olan Çevre Koruma Dergisi desteği ile Kepez’in toprağı, çam fıstığı ile buluşturuldu. Kepez Belediyesi ve ÇEVKOR işbirliği Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 4 dönümlük park alanında 1000 adet çam fıstığı fidanının dikimi gerçekleştirildi.

Kepez’e 1000 adet çam fıstığı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de gönüllülerle birlikte alana çam fıstığı fidanı dikerek, öz suyunu verdi. Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında Kepez’in ciddi bir orman rezervinin bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “İlçemizin batısında, doğusunda ve kuzeyinde imrenilesi çam ormanlarımız var. Bu ormanlarımızı ihya ederek sosyal hayatın içerisine kazandırdık. Bununla birlikte gelecek kuşaklarında altında gölgelenebileceği ormanlık alanlar oluşturuyoruz. 1000 adet fıstık çamını toprakla buluşturduk. Küçücük fidanlar günün birinde büyüyecekler ve bizden sondaki kuşakların altında oynayabileceği, dinlenebileceği, eğleneceği muhteşem bir ormanlık alan olacak.”

“Ağaçlandırma seferberliği başlattık”

Kepez’de sadece çam ormanları oluşturmadıklarını aktaran Başkan Tütüncü, “Yıllanmış, asırlık zeytin ağaçlarından güzel bir bahçe oluşturuyoruz. Servi ağacı dikilmesi ile ilgili bir kampanya başlattık. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Kepez’in ağaçlandırma seferberliğine hız verdik.  Ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek” dedi. ÇEVKOR, ağaç dikimine destek veren gönüllülere plaket verirken, Başkan Hakan Tütüncü de çam fıstığı fidanlarının dikimini gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti. 
 
Kepez’den fıstık gibi ağaçlandırma
Kepez’den fıstık gibi ağaçlandırma
Kepez’den fıstık gibi ağaçlandırma
Kepez’den fıstık gibi ağaçlandırma
Kepez’den fıstık gibi ağaçlandırma
Kepez’den fıstık gibi ağaçlandırma

Benzer Haberler