Altınova’da 5 bin kişiye istihdam

22 Kasım 2017, Çarşamba - 13:31
Altınova’da 5 bin kişiye istihdam
Başkan Hakan Tütüncü, imar problemini çözdükleri Altınova’nın, yeni yatırımlarla istihdama katkı sağlayan ve şehri zenginleştiren bir bölge haline geldiğini söyledi. Tütüncü, bölgede açılışını yaptıkları alışveriş merkezinde 5 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Odak Group tarafından Altınova Sinan Mahallesi’ne inşa edilen Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin açılışına katıldı. Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada göreve geldiği 2009’da Altınova’da, imar ve şehircilik problemlerinin bulunduğunu anımsattı.  

“Altınova’da sözümüzü tuttuk”

Başkan Tütüncü, bu problemlerin çözümüne yönelik uzun yıllar çalışma yapıldığını ama netice alınamadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2009’da göreve geldiğimizde bölge yaşayanlarına Altınova’yı, ticaretin, tarımsal depolamanın ve tarımının bir merkezi yapma sözü verdik. Bunun için uzun yıllar azimle, sabırla bir mücadele ortaya koyduk. Bölgenin problemini çözeceğiz dedikçe birileri karşımıza hep engeller çıkardı. Yılmadık, gayretimize ve heyecanımıza enerjiyle devam ettik. Geldiğimiz noktada Altınova, imar ve şehircilik problemlerini çok geride bırakmış, gözünü yepyeni ufuklara dikmiş, yeni yatırımlarla şehri zenginleştiren bir bölge haline geldi.”
Tütüncü, Altınova’nın sadece açılışı yaptıkları alışveriş merkezi ile değil, Serik Caddesi üzerindeki plazaları ve bölge ile EXPO 2016 fuar alanına ulaşımı sağlamak için açılan bulvarıyla Antalya’nın önemli bir ticari muhiti haline geldiğini söyledi.

Altınova’da 5 bin kişiye istihdam  

İmar ve şehircilikle ilgili problemlerinin çözümü için yaptıkları çalışmaların neticeye ulaşmasıyla Altınova’da, Antalya’nın en büyük alışveriş merkezini açmanın bahtiyarlığına eriştiklerine değinen Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Belediye olarak yatırımcının önününü açarsanız, yatırımcıya bölgeyi cazip hale getirirseniz, bürokratik engelleri kaldırırsanız ve yıllardır çözülemeyen sorunları çözerseniz o zaman yatırımcı da şehrin ekonomisine yön verecek, değer kazandıracak önemli yatırımları bölgeye getirir. Böylece istihdama, ticari hareketliliğe büyük bir katkı sağlamış oluruz. Bu müşterek çalışmaların neticesinde kazanan her zaman şehir ve şehrin ekonomisi olmuştur. Açılışını yaptığımız bu ticari ünitenin içerisinde 155 adet mağaza var. Burada 2 binden fazla hemşehrimiz istihdam edilecek. AVM’nin 2. kısmı tamamlandığında tahmin ediyorum ki 5 binden fazla kimsenin istihdam edilecek. Her yatırım, iş, aş ve ekmek demek.”

Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek ile beraber Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Tütüncü, daha sonra alışveriş merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
 
Altınova’da 5 bin kişiye istihdam
Altınova’da 5 bin kişiye istihdam
Altınova’da 5 bin kişiye istihdam
Altınova’da 5 bin kişiye istihdam
Altınova’da 5 bin kişiye istihdam
Altınova’da 5 bin kişiye istihdam

Benzer Haberler