Çocuklar umutlarını resimle anlattı

13 Mayıs 2010, Perşembe - 21:29
Çocuklar umutlarını resimle anlattı

Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi’nin sakinleri, hayallerini, özlemlerini ebru ve resim ile anlattı. Çocukların eserleri, Kepez Belediyesi fuayesinde sergilenmeye başlandı.


Kepez Belediyesi, çok anlamlı bir sergiye daha kapılarını açtı. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi’nde yaşayan çocukların yaptığı ve 60 eserden oluşan "Çocuklarımızın Renkli Dünyası" adlı karma sergi, Kepez Belediyesi fuayesinde ziyarete açıldı.


Çocukların hayallerini, özlemlerini çizdiği, serginin açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir kültür hizmeti olarak SHÇEK yurtlarında kalan çocukların yeteneklerini ortaya koydukları güzel bir serginin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Serginin isminin,“ Çocuklarımızın Renkli Dünyası”  olduğunu anımsatan Tütüncü, “Bu sergide, çocuklarımızın gönlündeki güzelliği aksettiren renklerin armonisini görüyoruz. İstiyoruz ki birbirinden değerli olan bu çocuklarımız, çizdikleri resimdekiler kadar güzel, verimli bir hayat yaşasınlar.” şeklinde konuştu.

Kültürel ve sanatsal etkinliklere önem verdiklerine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü,  bu serginin SHÇEK yurtlarında yaşayan çocukların sosyalleşmesine katkı sağlayacağını da belirtti. Serginin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Tütüncü, eserlerin sahibi çocuklarla, Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya ve diğer davetlilerle birlikte kurdeleyi keserek, serginin açılışını gerçekleştirdi.  

Çocuklar da sergiyi birlikte gezdikleri Tütüncü’ye, yaptıkları resimlerde ve ebrularda vermek istedikleri mesajları anlattılar.

Eserleri çok beğendiği ifade eden Başkan Tütüncü, başarılı çalışmalarından dolayı da çocukları kutladı.

 22 Mayıs’a kadar açık olan sergide, 14-18 yaş kız öğrencilerin ebru çalışmaları ile 7-12 yaş erkek ve kız öğrencilerin pastel ve kuru boya resim çalışmaları yer alıyor.




Benzer Haberler