Kepez’e büyük müjde!

8 Kasım 2017, Çarşamba - 13:50
Kepez’e büyük müjde!
Vakıfta takas tamam, Tapular yolda

Kepez İlçesinde Vakıf arazisinde evi olan binlerce kişinin tapu problemini çözecek olan, Cumhuriyet tarihinin en büyük  ‘takas’ işlemi tamam.  Başkan Hakan Tütüncü, Vakıf parsellerinde gecekondusu olan hak sahiplerine, 30 yıldan fazla bekledikleri tapularını 2018’de vereceklerini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz hafta 3. etap raylı sistem bilgilendirme toplantısının yapıldığı Gazi Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, birçok mahallede binlerce kişiyi ilgilendiren Vakıf arazileriyle ilgili tapu müjdesi verdi.

“2018’de tapuları vereceğiz”

Gazi ile birçok mahalledeki Vakıf arazilerinde 30 yıldan fazla tapu problemi yaşandığını anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, “Hükümetimiz, Ak Parti Antalya Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ve şahsım üstün bir gayret göstererek Vakıf arazilerindeki tapu problemini ortadan kaldırdık. Cumhuriyet tarihinin en büyük Vakıf ve Hazine arazisi takasını Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirdik. Şimdi tapular hazırlanıyor. 2018 yılında hemşehrilerimiz tapularına kavuşacak demiştik. Sözümüzü tutuyoruz,  Allah’ın izniyle 2018’de Vakıf arazilerinde evi olan hemşehrilerimiz tapularına kavuşacak. Vakıf arazileri sorunu, çözdüğümüz en büyük problemdir. Mahallemize, Kepez’imize hayırlı uğurlu olsun” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve Hükümete takas teşekkürü

Tütüncü, Vakıf takası sorununun çözümüne katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Ak Parti Antalya Milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ve İl Başkanı Rıza Sümer’e teşekkür etti.

Gazi’ye dört dörtlük hizmet

Tütüncü, Gazi Mahallesi’nde yaptıkları çalışmalarla ilgili de şunları söyledi: “Mahallemizde ve bölgede kat artışı yaptık. Bu konuda Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. TOKİ konutlarının hukuki problemlerinin çözümü, çevre duvarının yapılması Gazi Mahallemize sözümüzdü ve yaptık. Semt pazarını açtık, kurban kesim alanını yaptık. Semt konağını, okulu ve semt spor sahasını inşa ettik. İmar yollarını açtık, asfaltını döktük.  Hizmete açılan Kepez Sütçüler Devlet Hastanesi, Gazi ve diğer mahallelere büyük bir cazibe ve ticari hareketlilik getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin, havaalanı ve Korkuteli kavşağı arasında yaptığı çevre yolunun bir kısmının Gazi Mahallesi’nden geçtiğini anımsatan Tütüncü, “Bu yolun tamamına yakını hizmete açıldı. Bu yol geçtiği bölgeye, Gazi Mahallesi’ne değer kazandıran, hareketlendiren bir yatırım oldu. Çok yakında yolun kalan kısmı da hizmete açılacak. Kepez’e değer katan bu hizmetinden dolayı Menderes Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.  

En büyük takasta imzalar atıldı

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’in dört bir yanında Vakıf parsellerinde yaşanan tapu problemini çözmek için 8 yıldır hummalı bir çalışma yapıyordu. Tütüncü, sorunun çözümü için birçok kez Ankara’ya gitti; bürokratlarıyla ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileriyle onlarca kez toplantı gerçekleştirdi. Yoğun bir emeğin ardından Vakıf arazilerinde gecekondusu olan ve 30 yıldan fazla tapu bekleyen Kepezlilere müjdeli haber geldi. Tapuların hak sahiplerine verilmesini sağlayacak olan Vakıf arazilerinin, Hazine arazileri ile takası tamamlandı. Vakıflar İdaresi ile Milli Emlak arasında tapuda imzalar atıldı.

23 milyon liralık takas 

Üzerinde yoğun gecekondulaşma olan vakıf arazileri, resmen Hazineye devredilmiş oldu. Kepez’de 23 milyon TL’lik Vakıflar arazisi, takas yoluyla artık Hazine arazisi haline geldi. Hazine arazisi haline gelen Vakıf mülkleri, protokol kapsamında Kepez belediyesine devredilecek. Belediyeye devredilecek olan hazine parsellerini, gecekondu yasası uyarınca hak sahiplerine, meclis kararı ve encümen marifetiyle belli bir ücret ve taksit imkanı karşılığında tahsis edilecek. Takas, ticari alanda kalan Vakıf parsellerini kapsamıyor. Ticari kısımda kalan Vakıf parsellerinin takasla tapu problemini çözümünü kapsayan çalışma ise devam ediyor.

Tütüncü dönemiyle Kepez prangalarından kurtuldu

Başkan Hakan Tütüncü, Vakıf arazilerinden önce de ilçenin çözülemez denen birçok mülkiyet ve imara ilişkin problemlerini de vatandaşın lehine çözüme kavuşturmuştu. Başkan Tütüncü, 30 yıldan fazla geçmişi olan ve Kepez’le özdeşleşen 2/B sorununun çözümünü sağlayarak, 19 mahallede binlerce vatandaşa tapu sevinci yaşatmıştı. Antalya’nın 30 yıla yakın gündeminde kalan Altınova’nın imar problemini çözen ve bölgenin imar uygulamasını yapan isim de Hakan Tütüncü oldu. Kepez’in mülkiyet alanında önemli dertlerinden biri olan SİT alanındaki gecekonduların tapu sorunu da Tütüncü ile çözüme kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Habibler Mahallesi’nde Düden Çayı ve Çevresi Doğal Sit Alanı içerisinde kalan 950’ye yakın gecekondunun tapu problemi ortadan kaldırılıyor.  Sit alanındaki gecekondusu olan hak sahiplerine, sit alanı dışından en yakın bölgeden tapulama yapılıyor.
Kepez’e büyük müjde!
Kepez’e büyük müjde!
Kepez’e büyük müjde!

Benzer Haberler