Tütüncü\'nün Cumhuriyet Bayramı Mesajı

29 Ekim 2017, Pazar - 12:35
Tütüncü\'nün Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Değerli Hemşehrilerim:

29 Ekim 1923 esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen, ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan ettiği son devletimizin kuruluş günüdür.

Yüce Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı kazandığı tarihte benzeri görülmemiş bu büyük zaferi, milli iradeyi esas alan Cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti 94 yıldır karşısına çıkan her türlü zorluğun üstesinden gelerek kalkınma ve modernleşme alanında yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemde gösterdiği atılımlar doğrultusunda bu gün dünya da ve bölgemizde; büyüyen ekonomisi, demokrasiye olan bağlılığı ve vizyoner devlet yönetimi ile güçlü bir ülke haline gelmiştir. 

Milletimiz 15 Temmuz gecesi,  FETÖ mensubu hainlerin ülkemizi işgal girişimine karşı da silahlara göğsünü siper ederek özgürlüğüne, demokrasisine ve cumhuriyetine İstiklal Harbi\'ndeki ayni ruh ve kararlılıkla sahip çıkmıştır. 

Halkımızın bu onurlu duruşu, bundan sonrada birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza ve cumhuriyetimize yönelik hiçbir saldırının ve işbirlikçilerinin başarılı olamayacağının bir kanıtıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyorum.
Cumhuriyetimizin 94. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, hemşehrilerimin bayramını en içten duygularımla kutluyorum.
                                                                                                Hakan TÜTÜNCÜ
                                                                                           Kepez Belediye Başkanı
 

Benzer Haberler