Tütüncü’den öğrencilere kariyer tavsiyeleri

27 Ekim 2017, Cuma - 11:58
Tütüncü’den öğrencilere kariyer tavsiyeleri
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, davet edildiği okulda öğrencilere kariyer planlaması için geç kalmamalarını tavsiye etti. Kendi yaşantısından örnekler veren Başkan Tütüncü, “Ülkenin geleceğiyle ilgili söz sahibi olmak, daha 7 yaşından itibaren hayalimdi” dedi.
 
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Final Okulları’nın ‘Tecrübeden Öğreniyoruz’ sloganıyla düzenlediği ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinin konuğu oldu. Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Başkan Tütüncü, kalan zamanın çoğunluğunu öğrencilerin soru sorması için ayırdı. Etkinliğe katılan yaklaşık 500 öğrenci, Tütüncü hakkında merak ettiklerini sordu.
 
Soruları içtenlikle yanıtladı
 
Öğrencilerden kimisi sokak hayvanları için barınak isterken, kimisi engelliler için yaşam merkezleri talep etti. Birçok öğrenci ise Başkan Tütüncü’ye neden belediye başkanı olduğunu ve nasıl kararlar aldığını sordu. Tüm soruları içtenlikte yanıtlayan Tütüncü, toplantı sonrası öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Yönetim kuruluyla birlikte okulu gezen Tütüncü, anaokulu öğrencileri ile de sohbet etti.
 
Hukuk Fakültesi örneği
 
Belediye başkanı olmaya karar verdiğinde 7 yaşında olduğunu vurgulayan Tütüncü, kedisini dinleyen çocuklara, gelecekleriyle ilgili planlamalarını bir an önce belirleyerek hedefleri doğrultusunda yol almalarını tavsiye etti. Kariyer planında hukuk fakültesi tercihinin işine yarayacağını düşündüğünü anlatan Tütüncü, yol haritasını da bu yönde çizdiğini anlattı.
 
İnsanların mutluluğu için başkan oldum
 
İnsanların yaşadıkları şehirde mutlu olmadıkları düşüncesiyle belediye başkanı olmayı tercih ettiğini ifade eden Tütüncü, “Kafamdaki birçok eksikliği gidermek istedim. Şimdi parklarıyla, cazibe merkezleriyle, sosyal tesisleriyle güzel bir Kepez oluşturduk. Gençlere yeni ufuklar açabilmek, bizim dönemimizde çok önemliydi. Bizim zamanımızda yerel yöneticilerin öğrencilerle, okullarla çok yakın olması da düşünülemezdi” diye konuştu.
 
İnsanlar kendi çözümünü bulmalı

Modern toplumlarda insanların rahatsız oldukları sorunlar üzerine kendilerinin çözüm bulduğunu dile getiren Tütüncü, öğrencilerin de eksik gördüğü her konu için zihinlerinde düşünceler geliştirmelerini tavsiye etti. Kendisinin insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir düşüncesiyle belediye başkanı olduğunu örnekleyen Tütüncü, “Ülkenin geleceğiyle ilgili söz sahibi olmak, daha 7 yaşından itibaren hayalimdi” dedi.
 
Tütüncü’den öğrencilere kariyer tavsiyeleri
Tütüncü’den öğrencilere kariyer tavsiyeleri
Tütüncü’den öğrencilere kariyer tavsiyeleri
Tütüncü’den öğrencilere kariyer tavsiyeleri
Tütüncü’den öğrencilere kariyer tavsiyeleri

Benzer Haberler