Kepez’de gökyüzü şöleni

24 Eylül 2017, Pazar - 02:59
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez Belediyesi, Türk Hava Kurumu ve El-Ba Havacılık Enstitüsü işbirliği ile Karain Fly In etkinliğinin bu yıl 2’ncisi geçekleştiriliyor. Etkinlik havacılığa meraklı her yaştan vatandaşın ilgi odağı oldu.

Kepez Belediyesi, Türk Hava Kurumu ve Elba Havacılık Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen Karain-Fly-in etkinliği Döşemealtı Karain Hava Meydanı’nda başladı. Kepez Belediyesi’nin öncülük ettiği etkinlik için ulaşım Kepez Belediyesi servis araçları ile sağlandı.

Havacılığa ilgisi olan vatandaşlar, ülkenin önemli pilotlarının bir araya geldiği bu platformdaki yerini aldı.Halk uçuşları ve çeşitli hava etkinliklerinin yapıldığı organizasyonda havacılık meraklıları sektör hakkında bilgi alma ve deneyimleme imkanı buldu. 35’i aşkın uçağın bulunduğu etkinlik, halk ile Türk havacılarını bir araya getirdi. Etkinliğe ilk gününde yaklaşık 3 bin vatandaş katılım gösterdi.

Etkinliğin ilk gününde Karain Hava Meydanı vatandaşlar, pilotlar ve genç pilot adayları ile dolup taştı. Etkinliğe Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan Birlikte katıldı. “Her zaman böyle işleri destekleyen başkanlar görmek kolay olmuyor. Kepez Belediyesi’nin imza attığı işlerini takip ettiğimde olağanüstü katkı ve yardımlar görüyorum. Bizler bu işleri desteklemesi gereken kurularız. Havacılığa olan katkılarından dolayı Kepez Belediye Başkanı Sayın Hakan Tütüncü’yü kutluyor, kendisine teşekkür ediyorum.” sözleri ile Tütüncü’ye katkıları için teşekkür eden Atılgan, etkinliğin Türk havacılığı açısından önem arz etiğini kaydetti.

Tütüncü’den tam destek

Etkinlik gündüz birbirinden özel gösteri ve uçuşlarla devam ederken, akşam saatlerinde gerçekleştirilen bir diğer organizasyon yetenekli pilotları halkla ve genç pilot adayları ile buluşturdu. Akşamki törende konuşan Başkan Tütüncü, katılan herkese teşekkür ederek, etkinliğe olan desteklerini şu sözlerle anlattı:”Bu etkinlik geçtiğimiz yıl başlayan bir etkinlik olmasına rağmen, bu yıl belediyemizin etkinliği duyurmak için gösterdiği özel çaba ve gayretlerle ikincisi daha geniş bir katılımla gerçekleşiyor. Madem ki istikbal göklerdedir, ve biz buna inanıyoruz öyleyse bizim yapmamız gereken şey havacılıkla ilgili farklı bir farkındalık kampanyasını ortaya koymaktır. Bununla ilgili neler yapabilirsek ben o denli geleceğe güçlü bir biçimde yürüyeceğimizi düşünüyorum. O sebepten dolayıdır ki, bundan sonra da bu güne kadar olduğu gibi havacılığı desteklemeye kurumumuz olarak devam edeceğiz. Hepimizin elinde çeşitli imkanlar var. Eğer biz bu imkanları aynı noktaya topla aynı hedefe yürürsek iyi işler başarabileceğimize inanıyorum. İçimizde havacılığın kitabını yazmış dostlarımız var. Onlar geleceğin havacılarına yol gösterecek ve biz de buna katık sağladığımız için çok mutluyuz.” Etkinlikte, Ali Doğruöz, Erdoğan Menekşe, Erdoğan Cepheoğlu ve Ceyhun Demirkol, gibi duayen havacılara plaket takdim edilirken, Cavidan Kıran yılın havacısı seçildi.

Dolu dolu bir organizasyon

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve havacılığı tanıtma ve sevdirmeyi amaçlayan etkinlik ilk günü, yangın uçağı yağmur uçuşu, model uçak gösterileri, özel uçuşlar, paraşüt atlayışları, paramotor gösterileri, hassas iniş yarışması, aerobasi gösterisi gibi dolu dolu bir programla açtı. Yapılan çekilişlere katılan vatandaşlardan isimleri okunanlar hayatlarında ilk kez böyle bir uçuş deneyimi yaşadı. Uçaklarda uzman pilotlarla uçan katılımcılar gün boyu renkli etkinliği sosyal medya üzeriden paylaşarak bu heyecanı Karain’den dünyaya duyurdu. Havacılık meraklısı olan yazar ve YoutuberKerem Gök etkinliğin konuğu oldu.

Etkinlik sahnesinde müzik ziyafeti

Gün boyu birbirinden özel etkinliklere sahne olan Karain Fly In, aynı zamanda Kepez Belediyesi tarafından kurula dev bir sahneye de ev sahipliği yaptı. Gündüz etkiliklerinde Kepez Çocuk Orkestrası, Şef Engin Beslek önderliğinde muhteşem bir konser sundu. Müzik ziyafeti, Özkan Karaeroğlu ve orkestrası ile uzun saatler canlı performanslarla devam etti. Hava meraklılarına müzik ziyafeti sunan etkinlik sahnesi güne renk katarken, bando orkestraları da heyecanın ritmini tuttu.
 
Ücretsiz halk uçuşları
 

Antalyalıların havacılıkla yakından tanışması amacıyla “Uçmaya Hazır Olun” sloganı adı altında düzenlenen organizasyonun en dikkat çeken etkinliği, ücretsiz halk uçuşları oldu. Beş ayrı noktada kurulan stantlarla etkinliğin duyurusuna günler önce başlanırken, uçuş meraklısı vatandaşlar, kura ile ücretsiz uçuşlara hak kazandı. Gün boyu devam eden uçuşlar, onlarca vatandaşın hayalini gerçeğe dönüştürdü.
 
Çocuklar da düşünüldü
 
Etkinliğin en önemli konukları olan geleceğin pilotları çocuklar da unutulmadı. Her yaştan katılımcıya açık olan organizasyonda, çocuklarında havacılık hakkında bilgi sahibi olması amacıyla atölyeler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, Kepez Belediyesi’nin önemli bir hizmeti olan Nasreddin Hoca Kreşleri öğretmenleri, kurulan etkinlik standında çocuklara eğlenceli anlar yaşattı. Etkinlik alanında bulunan palyaçolar da çocuklara balon dağıtıp yüz boyama etkinlikleri sundu.
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni
Kepez’de gökyüzü şöleni

Benzer Haberler