Kepezli kadınlara el emeği çarşısı

17 Eylül 2017, Pazar - 12:10
Kepezli kadınlara el emeği çarşısı
Başkan Hakan Tütüncü’nün, Antalya Kepez Meslek Kursları(AKMEK)’nın hanımlarına sözünü verdiği el emeği çarşısı, Dokumapark’ta törenle hizmete açıldı. AKMEK’li kadınlar, her cumartesi günü el emeği göz nuru ürünlerini bu çarşı da satarak aile ekonomisine katkı sağlayacaklar.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü dönemde hizmete açılan, bugüne kadar da binlerce Kepezli hanıma meslek ve sanat eğitimi veren AKMEK’in, artık çarşısı da var.

Başkan Hakan Tütüncü, Kurban Bayramı öncesinde ziyaret ettiği AKMEK Sakarya Kurs Merkezi’ndeki kursiyer hanımlara müjdesini verdiği el emeği çarşısını, söz verdiği 16 Eylül’de hizmete açtı.
Dokuma Park’taki çam ağaçlı yol üzerinde kurulan AKMEK El Emeği Çarşısı’nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Başkan Tütüncü, Meclis Üyeleri Hatice Sütçü, Adem Çelik, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, AKMEK yöneticileri ve kursiyerler katıldı.

Söz verdiği tarihte çarşıyı açtı

Tütüncü, mini bir konserin ve resim sergisinin de olduğu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kepezli hanım kardeşlerimize vermiş olduğumuz bir sözümüzü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bir taraftan baştanbaşa yenilenen, güzelleşen yeşilliğin içerisinde güzel bir Dokuma Fabrikası. Bu yerleşkenin içerisinde kimisi tamamlanmış, kimisi yakında hizmete alınacak olan yeni projelerimiz. Böyle önemli bir alanda, kadınlarımızın el emeği göz nuruyla ortaya koymuş oldukları ürünlerini satabilecekleri bir çarşının açılışını gerçekleştirdik.”

Dokuma el emeği parkı

Dokumapark AKMEK El Emeği Çarşısı ile mütevazı bir adım attıklarını kaydeden Tütüncü, “Çarşımız, günden güne büyüyecek ve Antalya’da mutlaka gezilmesi, görülmesi gereken bir yer olacak.  AKMEK’li kursiyer kadınlarımız, her cumartesi günü üretmiş oldukları el emeklerini, bu çarşı da yine kendileri satacak. İnanıyorum ki cumartesi günleri Dokumapark, el emeği parkı, el emekçilerinin buluştukları güzel bir mekân olacak.”
Başkan Hakan Tütüncü, Dokumaparkta el emeği çarşısının kurulduğu alanda belediyenin sosyal, kültür ve sanat etkinliklerinin tanıtımı, sergi ve konser gibi etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Dokuma’ya kadın eli değdi

Kadın kursiyerlere “Büyük hayaller kurarsanız, büyük işler yaparsınız.” hatırlatmasını yapan Tütüncü, “AKMEK’e yaptığım son ziyaretimde kursiyer hanım kardeşlerimizin büyük hayaller kurduğunu ve hayallerine layık olmak için de çalıştıklarını gördüm. Bu çalışma azimleri benim için büyük mutluluk olmuştu. O gün, Eylül’ün 16’sında çarşıyı açacağız demiştik ve açtık. Kısa bir süre sonra burası dolup taşacak. En azından AKMEK’in bir açık hava sergisi anlamında herkes çarşıyı görmeye gelecek.
Büyük yürüyüşler ilk adımla başlar. İlk adımı atamayanlar büyük yürüyüşler yapamazlar. Bugün büyük bir yürüyüşün birinci adımını attık.
Hayatımda şuna inandım; kadının eli nereye değerse orası cennetten bir köşe oluyor. Bu çarşı ile birlikte Dokuma’ya bir başka güzellikte kadınlarımızın eli değmiş oldu.”

Çarşı cumartesi günleri açık olacak

Tütüncü, konuşmasının ardından gezdiği, el emeği çarşısından ilk alışverişi de yaptı. Başkan Hakan Tütüncü, çarşıyla ilgili düşüncelerini aldığı kadınlarla günün anısına fotoğraf da çekildi.
Cumartesi günleri hizmet verecek olan Dokumapark AKMEK El Emeği Çarşısı’nda, kursiyer kadınlar, el sanatları, giysi, sanat ve tasarım, seramik, çam ve ahşapla ilgili ürettikleri eserlerini satacaklar.
 
Kepezli kadınlara el emeği çarşısı
Kepezli kadınlara el emeği çarşısı
Kepezli kadınlara el emeği çarşısı
Kepezli kadınlara el emeği çarşısı
Kepezli kadınlara el emeği çarşısı
Kepezli kadınlara el emeği çarşısı

Benzer Haberler