​Konyalılar Cami\'ne ilk kazma

6 Eylül 2017, Çarşamba - 15:39
​Konyalılar Cami\'ne ilk kazma
Kepez Belediyesi’nin hayırseverler işbirliğiyle camilerin yenilenmesi projelerinde, Konyalılar Cami başlangıç oldu. Başkan Tütüncü, sembolik olarak ilk kazmayı vurdu
 
Kepez Belediyesi ile hayırsever vatandaşlar işbirliğiyle eskiyen camilerin yenilenmesi projesinde ilk adım, Konyalılar Cami’nde atıldı. Nüfus ile birlikte derslik gibi ihtiyaçların artmasıyla yetersiz kalan camilerin dönüşümü amacıyla, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü sembolik olarak ilk kazmayı caminin bahçesinde vurdu.
 
Hatıra kazmaya imzasını attı
 
Teomanpaşa Mahallesi’nde Antalya’nın en işlek ana arterlerinden olan Gazi Bulvarı’na bakan camide öğle namazını kılan Başkan Tütüncü ile ekibi, ardından hayırseveler ile birlikte camiyi gezdi. Yapımı 1979 yılında vatandaşların katkısıyla yapılmış olan caminin yeni halini tanıtan Tütüncü, cami kubbesinin 28 metre yüksekliğinde olacağını müjdeledi. Ardından cami bahçesine ilk kazmayı vuran Tütüncü, bu kazmanın üzerine ismini yazıp imzasını attıktan sonra ‘Konyalılar Cami’nin temeline ilk kazmayı vurduk’ notu yazdı. Kazmanın sergilenmek üzere saklanması istendi.
 
Külliyesi de olacak
 
Gecekondu mahallesi olarak bu bölgenin yükseldiği dönemde yapılan caminin zamanla yetersiz kaldığını vurgulayan Tütüncü, cami yaptırma derneği, caminin imamı ve vatandaşların isteği doğrultusunda caminin büyütülmesi kararı aldıklarını söyledi. İçinde kursların verilebileceği derslikler, lojman, külliye gibi ihtiyaçların da düşünülerek daha büyük bir cami planı hazırladıklarını açıklayan Tütüncü, diğer bölgelerdeki camileri modernleştirme çalışmalarına da önümüzdeki günlerde başlayacaklarını duyurdu.
 
Şehri dönüştürüyoruz
 
Kepez’in en merkezi yerlerinden birinde biblo gibi bir camiyi vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirten Tütüncü, “İslam inancına göre kurban bayramının arifesi, yılın en değerli, en güzel günüdür. Biz de bu günde böylesi hayırlı bir iş için ilk kazmayı vurduk. Bugünlerde başlanan işler ben inanıyorum ki rabbim tez zamanda bitmesine vesile olur. Sadece şehri dönüştürmüyoruz, Allah’ın evlerini de dönüştürüyoruz” diye konuştu.
 
​Konyalılar Cami\'ne ilk kazma
​Konyalılar Cami\'ne ilk kazma
​Konyalılar Cami\'ne ilk kazma
​Konyalılar Cami\'ne ilk kazma
​Konyalılar Cami\'ne ilk kazma
​Konyalılar Cami\'ne ilk kazma

Benzer Haberler