​Atlı biniciliğin merkezi Kepez

4 Eylül 2017, Pazartesi - 21:17
​Atlı biniciliğin merkezi Kepez
Kepez Belediyesi, yüksek gelir grubuna hitap eden atlı binicilik sporunu kurduğu tesislerle halkla buluşturuyor.

Kepez Belediyesi, şehrin hem manzarası hem de doğasıyla en gözde noktalarına kurduğu kent parkları ile atlı binicilik sporunu yüksek gelir düzeyinin hobisi olmaktan çıkararak halkla buluşturuyor.

İki büyük kent parkı olan Antalya Kepez Macera Ormanı ve Kepez Park Orman’ a kurulan at çiftlikleriyle halka bu pahalı sporu çok cüzi miktarlara sunan Kepez Belediyesi Antalya’da alternatif sporların öncüsü oluyor. Macera Ormanı’nda 2 bin m2 manej alanı bulunan tesiste, 13 at bulunuyor. Park Orman’da 4 bin 500 m2 oluşan atlı binicilik tesisi de 1000 m2 eğitim alanı ve 10 at ile hizmet veriliyor. Ziyaretçilere, çam ormanları içerisindeki parkurlarda  atla gezinti yapabilme imkanı da sunuluyor.

“Geçmişte, Kepez’de atlı binicilik kulüp olacak deselerdi kimse inanmazdı.” diyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, atla spor yapabilme gibi pahalı bir zevki bütün Antalya’ya hizmet verebilecek tesislerle sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Lüks at çiftliklerine alternatif olan belediye tesisleri, orta ve düşük gelirli vatandaşlara da bu sporu yapabilme olanağı sağlıyor. Aynı zamanda farklı projelerle ilçenin ekonomik olarak dez avantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklar ve gençler, bu tesislerden ücretsiz olarak yararlandırılıyor.
​Atlı biniciliğin merkezi Kepez
​Atlı biniciliğin merkezi Kepez

Benzer Haberler