Çocukların yeşil sevinci.

1 Mayıs 2010, Cumartesi - 22:45
Çocukların yeşil sevinci.
Kent merkezinde betonların arasına sıkışan çocuklar, Kepez Belediyesi’nin yeniden düzenlediği ve yüz dönümlük alanı çimlendirdiği Kent Ormanında, doğa ile iç içe çimlere basarak oyun oynamanın mutluluğunu yaşıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Kepezüstü’ndeki Kent Ormanı’nı, 24 saat 7 gün yaşam alanı  yapma ve çocukların çimlere basabileceği bir alan oluşturma hayali gerçekleşti. Tütüncü’nün, fikirleri doğrultusunda yeniden düzenlenen Kent Ormanı’na, resmi açılışının yapılmamasına rağmen Antalyalılar büyük ilgi gösteriyor. Kent merkezinin, denizin ve Bey Dağları’nın e güzel izlendiği ve 100 dönümlük bir alanın çimlendirildiği Kent Ormanı’nın yeni imajını Antalyalılar çok sevdi. Aileler, doyumsuz bir manzara karşısında, muhteşem bir doğa içerisinde sevdikleriyle birlikte hoş vakit geçirmenin mutluğunu yaşıyor.  Kent merkezinde, yaşamları betonların arasına sıkışan çocuklar da, çam ağaçlarının arasında, özgürce çimlere basarak oyun oynamanın keyfini çıkarıyor.

Kent Ormanı’na Osmanlı Otağı ve Midilli Atı
Antalyalılar, sevdikleriyle, doğa içerisinde eğlenebilecekleri bir alanı, kendilerine kazandırdığı için de Tütüncü’ye teşekkür etti. Başkan Hakan Tütüncü, 1. etabı büyük oranda tamamlan ve Antalya’nın Çamlıca Tepesi haline gelecek olan Kent Ormanı’nda,  Antalyalılara yeni sürprizler hazırlıyor. Köy pazarının,   Pierre Loti benzeri kahvehanenin, tenis kortlarının bulunacağı alana, Osmanlı Otağı şeklinde de “Osmanlı Kıraathanesi” kuruluyor.

Közde pişirilecek olan kahve de, geleneksel kıyafetler içersindeki garsonlar tarafından müşteriye sunulacak. Başkan Tütüncü, çok sevdiği çocuklar için de Kent Ormanı’na 6 tane “Midilli Atı” getiriyor.

Resmi açılışa az kaldı
Başkan Hakan Tütüncü’nün, fikirleri doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında başlatılan yeşillendirme çalışmasının 100 dönüm alandan oluşan 1. etabı ise büyük oranda tamamlandı.Tütüncü, Antalya’nın vitrini olacak Kent Ormanı’nı, Mayıs ayı içerisinde halkın kullanımına açmayı planladıklarını söyledi.

Kent Ormanı’nda hedef gerçekleşti
Hedeflerinin, çimlerin üzerine basmanın serbest olduğu bir park ve muhteşem bir Antalya manzarası olduğuna işaret eden Başkan Hakan Tütüncü,  “Bunu da gerçekleştirdik.”  dedi. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından inşa edilen mesire alanının ilk etabında seyir terası, köy pazarı ve kahvaltı alanlarının alt yapı çalışması tamamlandı. Yürüyüş yollarına taş döşenmesi ve mesire alanını çimlendirilmesi de bitti. Mesire alanına 2 tane küçük süs havuzu da inşa edildi. Tenis kortlarının ve Osmanlı Kıraathanesi’nin kurulması ise devem ediyor.

Benzer Haberler