Kepezli kadınlar AKMEK’ten kopamıyor

26 Temmuz 2017, Çarşamba - 12:27
Kepezli kadınlar AKMEK’ten kopamıyor
Yaz tatilini değerlendirmek isteyen çocuklar için kurslar düzenleyen AKMEK, kadın kursiyerlerin isteği üzerine dikiş kurslarını da devam ettirdi.
 

Kepezli kadınların hem sosyalleşmeleri, hem de aile bütçelerine katkı sağlamaları amaçlı çeşitli kurslar düzenleyen Antalya Kepez Belediyesi Meslek Eğitim Kursları, (AKMEK) yaz sezonunda da kadınların isteği üzerine dikiş kurslarını devam ettirdi.

Yaşları 7-17 arasındaki öğrencilerin yaz tatilini değerlendirmeleri için başlatılan yaz kurslarında, yoğun istekte bulunan yetişkin kadınlar için de dikiş-nakış kursları veriliyor.
 
Çocuklar diksiyon, kadınlar dikiş öğreniyor
 
Öğrenciler bilgi teknolojileri, yabancı dil, özgüven sağlayıcı drama, diksiyon gibi eğitimler alırken, Sakarya Bulvarı’ndaki AKMEK merkezinde, kadınlar el becerilerini geliştiriyor. Çoğunluğu normal eğitim sezonundaki kurslardan yararlanmış olan kadınlar, yaz aylarında da bu becerilerini geliştirmek için eğimlerin devam ettirilmesini talep etti.
 
Ailelerinin kıyafetlerini dikiyorlar
 
Giyim konusunda gün geçtikçe ilerleyen kursiyerler, çocukları başta olmak üzere aile, akraba ve komşularının bu konudaki ihtiyaçlarına cevap vermeye başladı. Kimi kursiyer çocuğunun nişanı- düğünü için gerek duyduğu elbisesini AKMEK’te tasarlayıp dikerken, kimi kursiyer de iyi bir terzi olmak için kendini geliştiriyor.
 
Kadınlarımız sosyalleşti
 

AKMEK’i sadece meslek ve sanat eğitimi vermenin dışında farklı işler de yaptığını vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu kurumların sosyal hayatın merkezi olmasını da istediklerini söyledi. Kepez’deki sosyal aktivite imkanlarını sürekli arttırdıklarını anlatan Tütüncü, “Özellikle ev hanımlarımızın dört duvarın arasına hapsedilmiş bir hayat sürmeleri yerine, onları AKMEK’te sosyalleştirelim istedik. Onlara farklı uğraş alanları geliştirdik. Kepezli hanım kardeşlerimiz, kurslarımızda sosyal hayatın içerisine girdiler ve orada sosyalleşme imkanı buldular.” diye konuştu.
Kepezli kadınlar AKMEK’ten kopamıyor
Kepezli kadınlar AKMEK’ten kopamıyor
Kepezli kadınlar AKMEK’ten kopamıyor
Kepezli kadınlar AKMEK’ten kopamıyor
Kepezli kadınlar AKMEK’ten kopamıyor

Benzer Haberler