Kepez’de 15 Temmuz’a vefa

13 Temmuz 2017, Perşembe - 12:00
Kepez’de 15 Temmuz’a vefa
Kepez Belediyesi, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin anısını yaşatacak 15 Temmuz Demokrasi Anıtı ve adını bu girişime karşı duran kahramanlardan alan iki cadde düzenlenecek törenle hizmete açıyor.

Darbe girişiminin halkın ortak iradesiyle püskürtülmesinin ilk yıl dönümünde, Kepez Belediyesi bir vefa örneği göstererek şehitlerin anısını yaşatıyor.

Geçtiğimiz yıl planlanan hain girişimde şehit olan vatandaşlarımızın anısı, Türkiye’de ilk kez bir anıt ile anılacak. Kepez Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de konumlandıracak 15 Temmuz Demokrasi Anıtı’nda, halkın darbecileri durdurmak için bir tankın üzerine çıkması ve Metin Doğan adlı vatandaşın Atatürk Havalimanı’nda bir tankın önüne yatması gibi kahramanlık destanlarını tasvir ediyor. Uzman heykeltıraşlar tarafından yapılan anıt, Yeni Mahalle’den tüm dünyaya kahramanlık mesajı verecek.
 
Eş zamanlı iki cadde ve anıt açılışı
 
Sütçüler Kepez Devlet Hastanesi önünde yer alan iki caddeye “15 Temmuz Şehitleri Caddesi” ve “Şehit Ömer Halis Demir Caddesi” isimleri verilmesi kararının uygulanmasının ardından, her iki caddenin açılışı hain girişimin yıl dönümü olan 15 Temmuz 2017’de, 15 Temmuz anıtı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Şehit olan vatandaşlara vefa örneği gösteren Kepez Belediyesi, halkın iradesinin gösterdiği kahramanlık destanının yaşayacağı caddeleri de anıt ile birlikte hizmete açıyor.

Tüm vatandaşların davetli olduğu törende Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile aziz şehitler anılarak caddeler ve Türkiye’nin ilk 15 Temmuz Demokrasi Anıtı hizmete açılacak. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açılış törenine tüm Antalyalıları davet ederek, ilk yıl dönümünde bu girişime karşı direnerek ülkesi uğruna şehit düşen vatandaşların ailelerine bir kez daha sabır diledi.

Açılış töreni, 15 Temmuz Cumartesi saat 19.00’da Yeni Mahalle Semt Pazarı yanında düzenlenecek tören ile gerçekleştirilecek.
Kepez’de 15 Temmuz’a vefa
Kepez’de 15 Temmuz’a vefa
Kepez’de 15 Temmuz’a vefa
Kepez’de 15 Temmuz’a vefa

Benzer Haberler

15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak

15 Temmuz kahramanları Kepez’de yaşayacak

Kepez Belediyesi, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman şehitlerin anısını yaşatacak. 15 Temmuz Demokrasi Anıtını ve adını bu kahramanlardan alan iki caddeyi olayın yıl dönümünde düzenlenen törenle açtı. Türk

Kepez Meclisi\'nden FETÖ\'ye ortak kınama.
Kepez Meclisi\'nden FETÖ\'ye ortak kınama.

Kepez Belediye Meclisi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimini ortak bildiri ile kınadı. Başkan Hakan Tütüncü’nün okuduğu bildiride “Bu darbe girişimini amasız, fakatsız, kesin, net, açık


Kepez’in kalbine demokrasi meydanı
Kepez’in kalbine demokrasi meydanı

Kepez Belediyesi, ilçenin merkezine içerisinde 15 Temmuz Demokrasi Anıtı ve Türk Parkı’nın olacağı meydan inşa ediyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘şehirler


Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor
Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor

Antalya’nın beş büyük merkez ilçesinden biri olan Kepez’de, yapılan yatırımlar ve Kepez Belediyesi’nin yoğun gayretleri, sosyal ve kültürel açıdan zenginleşen bir ilçe inşa