Tütüncü yayla yollarında

10 Temmuz 2017, Pazartesi - 12:52
Tütüncü yayla yollarında
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, aylar öncesinde davet edildiği 2 yayla şenliğine katılmak için 7 saat yol kat etti.
 
Kepez Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, aylar öncesinden katılım için söz verdiği 2 yayla şenliğine gitmek için yaklaşık 7 buçuk saat yol kat etti.

Önce Serik’e bağlı Haskızılören Köyü’nde düzenlenen Haskızılören Köyü Yardımlaşma ve Kalkınma Deneği 5. Geleneksel Yayla Şöleni’ne giden Başkan Tütüncü ile AK Partili meclis üyeleri, Kepez’in Varsak bölgesi manzarasıyla karşılaştı.
 
İsteyince uzaklar yakın oluyor
 

Bu şenlikte bir saat kalan Başkan Tütüncü ve ekibi, istenirse uzakların yakın olacağını anlattı. Her zaman Yörük kültürünü unutmayan Seriklilerin yanında olacaklarını anlatan Tütüncü, önemli olanın gönül gönüle yaşamak olduğunu vurguladı.
 
Coşkuyla karşılandı
 
Buradan da Isparta’nın Eğirdir ilçesinin Sarıidris Köyü’nün üstündeki yaylaya doğru yola çıkan Tütüncü, çoğunluğu stabilize yolda 2,5 saat gitti. Burada yer alan Yörüklerce coşkulu bir şekilde karşılanan Tütüncü, Eskiyörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramis Güzel tarafından sunulan teşekkür plaketi aldı.
 
Yörüklerin yanındayız
 

Burada yaptığı konuşmasında Toroslarda yapılan buluşmalara katılmaya özel olarak gayret ettiğini ifade eden Tütüncü, sabahın erken saatlerinde yola çıkarak bu şenliğe katılma sözünü de yerine getirdiğini söyledi. Yörüklerin başlarının üzerinde yeri olduğunu belirten Tütüncü, “Onlar Türk’ün kültürünü yeryüzünün her yanına götürme konusunda büyük bir gayretin içindeler. Hep beraber, gönül gönüle geleceğe yürüyeceğiz.” dedi.
 
600 km yol gidildi
 

Ardından kıl çadırda biraz dinlenen Tütüncü, yine 2,5 saat süren yolculukla belediyesine döndü. Tütüncü ile ekibi, günü yaklaşık 600 km süren yolda geçirmiş oldu. 
Tütüncü yayla yollarında
Tütüncü yayla yollarında
Tütüncü yayla yollarında
Tütüncü yayla yollarında

Benzer Haberler