Kepez’e Sosyal Bilimler Lisesi

22 Haziran 2017, Perşembe - 12:33
Kepez’e Sosyal Bilimler Lisesi
Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi, Anadolu Lisesi’nden sonra Sosyal Bilimler Lisesi’ne de kavuşuyor. İş adamı Mustafa Yılmaz, Ahatlı Mahallesi’nde belediye tarafından tahsis edilen arsaya 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi inşa edecek.

Antalya Valiliği’nde, Kepez İlçesi Ahatlı Mahallesi’ne inşa edilecek olan 24 derslikli Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile okulu yaptıracak olan hayırsever iş adamı Teknikeller Yapı Malzemeleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz katıldı.

12 gün önce kaybettiği annesi için okul yaptırıyor

Bir dönem Kepez ve Büyükşehir belediye meclis üyeliği de yapan Mustafa Yılmaz, annesi Neriman Yılmaz’ın 12 gün önce hayatını kaybettiğini anımsatarak, “Merhum annemin ve hayatta bulunan babamın isimlerini ölümsüzleştirmek ve yaşatmak amacıyla bir okul yaptırma kararı aldım. Bu kararı paylaştığım Sayın Hakan Tütüncü de ilçede Sosyal Bilimler Lisesi’ne ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İstişare neticesinde Ahatlı Mahallesi’nde belediyemizin tahsis ettiği 4 bin 29 m2’lik arsaya 24 derslikli Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi’ni yapmayı uygun gördük. Valiliğimizin, belediyemizin ve İl Milli Müdürlüğümüzün destekleriyle okulu en kısa sürede yapacağım.” ifadesini kullandı.

Okulun arsası belediyeden

Okulun yapılacağı arsanın Kepez Belediyesinin bir mülkü olduğunu kaydeden Başkan Hakan Tütüncü de şunları söyledi: “Okulun yapılacağı arsa, mülkiyet problemlerini çözdüğümüz ve okul yapılması için beklediğimiz bir yerdi. Arsa, imar planında eğitim alanı olarak geçiyor. Sosyal Bilimler Lisesi, Kepez’in en önemli eksikliklerinin başında geliyordu.  Şu an ilçemize iki tane fen lisesi yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız, Spor Lisesi’ni de bölgemize inşa etti.  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bölgemize güzel sanatlar lisesi kazandırıldı.  Sosyal Bilimler Lisesi ihtiyacımız vardı. Sağ olsun bu ihtiyacımızı da hayırsever iş adamımız Mustafa Yılmaz karşılıyor. Kendisine ilçem adına teşekkür ederim.”

Hayırseverlere tekli eğitim çağrısı

Mustafa Yılmaz’a, okul yapımından dolayı teşekkür eden Vali Münir Karaloğlu da konuşmasında şunları ifade etti. “Hükümetimizin 2018’e kadar Türkiye’deki bütün okullarda tekli eğitime geçme projesi var. Tekli eğitim sistemine geçebilmek için de ilave 1600 dersliğe ihtiyacımız var. Bu dersliklerin bir kısmını kamu bütçesiyle, bir kısmını da hayırseverlerimizin katkılarıyla yapmaya devam ediyoruz. Hala açığımız var. Tüm hayırseverlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Antalya’da hayırseverler gerçekten eğitime yardımcı oluyorlar. Mustafa Yılmaz gibi yeni hayırseverlere ihtiyacımız var.”

Daha önce de Ahatlı Mahallesi’ne Milli Eğitim Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliği ile 32 derslikli Anadolu Lisesi inşa edilmişti. Yapımı tamamlanan lise, 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılacak.
 
Kepez’e Sosyal Bilimler Lisesi
Kepez’e Sosyal Bilimler Lisesi
Kepez’e Sosyal Bilimler Lisesi
Kepez’e Sosyal Bilimler Lisesi
Kepez’e Sosyal Bilimler Lisesi
Kepez’e Sosyal Bilimler Lisesi
Kepez’e Sosyal Bilimler Lisesi

Benzer Haberler

Kepez’e jet hızında Sosyal Bilimler Lisesi

Kepez’e jet hızında Sosyal Bilimler Lisesi

Hayırsever işadamı Mustafa Yılmaz’ın, anne ve babasının ismini yaşatmak amacıyla Ahatlı Mahallesi’nde, Kepez Belediyesi’nin tahsis ettiği arsaya yapacağı 24 derslikli Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi’nin temeli törenle atıldı. Kepez

Kepez\'in Sosyal Bilimler Lisesi açıldı
Kepez\'in Sosyal Bilimler Lisesi açıldı

Kepez Belediyesi’nin arsa tahsisini gerçekleştirdiği, hayırsever Mustafa Yılmaz’ın anne ve babasının ismini taşıyan 24 derslikli Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi törenle


Kepez’e bir okul daha
Kepez’e bir okul daha

Kepez Belediyesi, mülkiyet ve imar problemlerini çözerek, ilçeye bir okul daha yapılmasının önünü açtı. Çankaya Mahallesi’nde, 24 derslikli Emine-Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu


Hayırsever Kepez
Hayırsever Kepez

Kepez Belediyesi, taşınmazlarını eğitim, din, sosyal ve spor tesisi yapımına ve kamu yararına tahsis ederek örnek bir davranış gerçekleştiriyor. Kepez Belediye Meclisi, Temmuz ayı