Gecekondu çilesi bitiyor

28 Nisan 2010, Çarşamba - 20:58
Gecekondu çilesi bitiyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kat artışı düzenlemesiyle Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahallelerini, kaderine terk edilen, gecekondu sorunu arasına sıkışan bir yerleşim yeri olma derdinden kurtardıklarını söyledi.  

Başkan Hakan Tütüncü, Yeni Doğan Mahallesi’ni ziyaret ederek, Kepez Belediye Meclisi’nde kabul edilen kat artışını mahalle sakinlerine anlattı. Kepez Belediye Meclis Üyeleri Ramazan Eciş ve Şevki Mavi’nin de yer aldığı gezide Tütüncü, ilk olarak Yeni Doğan Mahalle Muhtarı Nasuh Özyurt ile bir araya geldi. Özyurt, lise yapılması, kat artışı sağlanması sözlerini yerine getirdiği için de Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti. 

Mevcut şartlar içerisinde en iyisini yaptık

Tütüncü, daha sonra Muhtar Özyurt ve meclis üyeleri ile beraber mahalleyi gezerek, sohbet ettiği vatandaşların kat artışıyla ilgili sorularına cevap verdi. Başkan Hakan Tütüncü, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri için, mevcut şartlar içerisinde en iyisini yaparak, imarın matematiğine uygun, mahkemeden dönmeyecek şekilde, vatandaşların taleplerini karşılayan kat artışıyla ilgili imar düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Kat artışı düzenlemesinin Kepez Belediyesi’nin Nisan Meclisi’nde kabul edildiğini bilgisini veren Tütüncü, imar tadilatıyla emsal 0.60 olacak şekilde, parsel durumuna göre 2 veya 3 kat, parsellerin birleşmesi sonucunda ise 7 kata kadar yapılaşmaya izin verileceğini belirtti.

Oyları helal ettirebilmenin mücadelesini veriyoruz

Kat artışının kendi dönemlerinde Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahallelerine yaptıkları çok önemli bir hizmet olduğunun altını çizen Kepez Belediye Başkanı, “Kat artışı ile birlikte, bu üç mahallemizde yeni bir hareketliliği ve heyecanı bekliyoruz. Kat artışıyla vatandaşlarımız arsalarını, daha rahata bir şekilde müteahhitlere verebilecekler. Gecekondu dokusu yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlayacak. Bürokratlarımla, meclis üyelerimizle beraber mahallelerimizin daha güzel bir ortama kavuşabilmesi için çalışıyoruz. Aldığımız her bir oyu helal ettirebilmenin mücadelesini veriyoruz.”şeklinde konuştu.

Bizden duymadıklarınıza inanmayın

Başkan Tütüncü, bazı kesimlerin, kat artışıyla ilgili vatandaşları yanlış bilgilendirmesine tepki göstererek, şunları söyledi: Seçimden sonra mahalle Muhtarlarımız, mahallemizde kat artışı sağlayalım, isteğinde bulundu. Mevcut şartlar içerisinde ne yapabiliriz, diye bir çalışma yaptık. Kat artışıyla, bu üç mahallemiz, eskisi gibi kaderine terk edilmiş, gecekondu problemiyle uğraşan, gecekondu sorunu arasına sıkışmış, bir yerleşim yeri olmayacak. İstiyoruz ki, bu üç mahallemiz güzel bir yapılaşmaya kavuşsun. Vatandaşlarımız daha güzel ortamlarda otursunlar. Biz bunları istiyoruz. Bunları da yapıyoruz. Birileri dedikodu üretmeye devam edecek. Bizden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Birileri seçim döneminde ne dedi? Bunlar toplu konut yapacak. Göreve geleli bir yıl oldu. Bir tane yere toplu konut yaptık mı?”
Tütüncü, üç mahallede belediye hisselerinin satışına da başlandığını, 7 kat yapılaşmanın ada bazında değil,  hak sahiplerinin isteği ile parsellerini birleştirmeleri halinde olacağının da altını çizdi.

Menzil Siteleri’nin tapu sorununa çözüm arayışı

Başkan Hakan Tütüncü, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahallelerine, lise yapılması, kat artışı sağlanmasıyla ilgili verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ifade ederek, hayırsever desteği ile yapılacak olan lisenin de üç mahalle için çok önemli bir hizmet olacağını bildirdi. Menzil Siteleri’nin tapu sorununun çözümü için de çalışma başlattıkları bilgisini veren Tütüncü, “ 5 binden fazla vatandaşımızın yaşadığı sitelerin tapu sorununu çözmek için Vakıflar İdaresi, vatandaşlarımız arasında uzlaşı sağlamak için köprü olmak istiyoruz.” dedi.
Mahalle sakinleri de, belediye başkanlarını aralarında görmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, kat artışını sağladığı için de Başkan Tütüncü’ye teşekkür ettiler.






Benzer Haberler