Kepez’de Ramazan bir başka

28 Mayıs 2017, Pazar - 14:34
Kepez’de Ramazan bir başka
Kepez Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı’nı birbirinden özel etkinlik ve iftar programları ile geçiriyor.

Kepez Belediyesi Ramazan Ayı’nda yine birbirinden özel etkinlikler ve özel programları ile Ramazan Ayı’nın ruhuna yakışır bir takvim sunuyor.

Her yıl Ramazan’ın en özel yaşandığı noktalardan biri olan ilçede iftardan sahura dolu dolu programlar yer alıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iftar programları öncesi mahalleleri gezerek vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor, bürokratları ile çözümleri anında sunuyor.

66 mahallede iftar

Her yıl olduğu gibi Kepez’de yer alan 66 mahalle’de gerçekleşecek olan iftar programları ilk olarak Şafak ve Ahatlı mahallelerinde başladı. Ramazan Ayı boyunca Kepez’in tüm mahallelerini gezecek olan iftar programları her gün en az iki ayrı mahallede gerçekleştiriliyor. Başkan Tütüncü, ekibi ile birlikte tüm mahalle iftarlarına katılarak Ramazan sevincini vatandaşlarla paylaşıyor.

Ramazan şerbeti Kepez’den

Her gün farklı mahallelerde gerçekleşen iftar programlarını yanı sıra, yine Başkan Tütüncü önderliğinde her gün ilçenin başka bir camisinde şerbet ikramı yapılıyor. Kepez Belediyesi tarafından kış aylarında sıcak çorba dağıtılan ikram çeşmelerinden Ramazan Ayı’nda ise şerbet akıyor. Teravih namazı çıkışlarında kurulan ikram çeşmelerinden Ramazan şerbetini de yine Tütüncü vatandaşlara kendi eliyle doldurarak ikram ediyor.

İlk gün tasavvufla başladı

Kepez Belediyesi Ramazan Etkinlikleri takvimi ilk günde Hacivat Karagöz gösterisinin ardından Mehteran Takımı ile başladı. Osmanlı’nın efsanevi marşlarının yankılandığı şenlik alanında ardan ışıklı dans gösterisi ve semazenler yer aldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden ilk gün etkinlikleri Kepezli vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.
İftar ve şerbet programlarının yanı sıra geleneği bozmayarak Ramazan Etkinliklerini de yine dopdolu şekilde sunan Kepez Belediyesi’nin etkinlik alanı olarak yine Karatay Lisesi karşısında yer alan Kepez Spor Tesislerinde hizmet veriyor. Ramazan akşamlarının iftardan sonraki kısmında geleneksel Ramazan eğlencelerinin sunulduğu etkinlik alanında çok sayıda seçenek yer alıyor. Gündüzleri evlerinden çıkmayan vatandaşlar, akşam serinliğinde alışverişlerini yaparak ailece katılabilecekleri etkinlikleri yine buradan izliyor. Karagöz Hacivat, hemşehri geceleri, tasavvuf konserleri ve özel sanatçıların yer aldığı etkinlik takvimi, her gün farklı bir etkinlik ile yine Kepez’de Ramazan ruhunu yaşatıyor. Başkan Hakan Tütüncü, tüm vatandaşları Ramazan Etknilkleri’ne davet ederek tüm vatandaşlara hayırlı ramazanlar dilerken, Kepez’de Ramazan sevincinin her yıl daha da artan bir coşkuyla yaşanmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi. 
Kepez’de Ramazan bir başka
Kepez’de Ramazan bir başka
Kepez’de Ramazan bir başka
Kepez’de Ramazan bir başka
Kepez’de Ramazan bir başka
Kepez’de Ramazan bir başka
Kepez’de Ramazan bir başka
Kepez’de Ramazan bir başka

Benzer Haberler

Kepez\'de son Ramazan etkinliği

Kepez\'de son Ramazan etkinliği

Kepez Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerinin son programı olan Kadir Adıgüzel Nostalji Konseri, ayın son etkinliği olarak muhteşem bir final sundu.   Her yıl büyük bir coşku ile gerçekleşen Kepez Belediyesi Ramazan Etkinlikleri

Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu
Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu

Kepez Belediyesinin, Dokumapark’a kazandırdığı ve dünyanın en güzel müzelerinden biri olmaya aday Anadolu Oyuncak Müzesi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Gül’ün de


Kepez’de Ramazan da güzel
Kepez’de Ramazan da güzel

Kepez Belediyesi`nin, geleneksel tatta düzenlediği Ramazan etkinliği, Murat Başaran konseri ile başladı. Başkan Hakan Tütüncü de Antalyalılara, geleneksel Ramazan`ı yaşatacaklarını


Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor
Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor

Antalya’nın beş büyük merkez ilçesinden biri olan Kepez’de, yapılan yatırımlar ve Kepez Belediyesi’nin yoğun gayretleri, sosyal ve kültürel açıdan zenginleşen bir ilçe inşa