Cengiz Elbeye gözyaşları ile anıldı.

26 Nisan 2010, Pazartesi - 18:43
Cengiz Elbeye gözyaşları ile anıldı.
Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 6.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde hayatını kaybeden Başpehlivan Cengiz Elbeye de anıldı. Törende Elbeye’nin kendi sesinden hayatını anlatması sırasında güreşseverler gözyaşı döktü.

Kepez Belediyesi 6. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri 2 gün sürerken, güreşlerin en duygusal anı ise rahatsızlığı sonucu yaşamını yitiren merhum Cengiz Elbeye’nin anma töreninde yaşandı. Güreş komitesi elerinde ‘Cengiz Elbeye seni unutmayacağız’ yazılı pankartla çıkarken, güreşciler ellerinde Toros Kaplanı lakabıyla anılan merhum Cengiz Elbeye’nin büyük boyutlardaki fotoğrafını taşıdı. Protokol tribününün önüne kadar yazı ve fotoğrafla yürüyen gurubu, vatandaşlar ayakta dakikalarca alkışladı. Daha sonra merhum Elbeye’nin sesinden hayatının dinlenmesi sırasında bazı güreş severler gözyaşı döktü. Törenin ikinci kısmında ise Elbeyenin eşi Havva, oğlu Cengizhan ve kızı Bilgehan Elbeye davet edilerek, günün anısına plaket takdim edildi. Kısa bir konuşma yapan acılı eş Havva Elbeye, “Cengiz herkesi çık severdi. Seyircisini çok çok severdi. Herkesden dua etmesini rica ediyorum” dedi.

Elbeye’nin karakteri ve sportmenliği ile örnek bir sporcu olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Güreşcilerimize çok büyük önem veriyoruz. İstiyoruz ki ebediyete giden güreşçilerimiz bizim gönüllerimizde yaşasın ve bundan sonraki süreçte de yine aynı şekilde bu topraklardan güreş sporuna katkı sağlayan, ismini güreş sporunun tarihine altın ;harflerle yazdıran nice büyükler yetişsin. Bugün bu sahada güreşen pehlivanlar da tıpkı Cengiz Elbeye gibi, Recep Gürbüz gibi büyük pehlivanlar olsun istiyoruz. Bunlar bizim samimi gayretlerimiz, bu gayretler çerçevesinde çalışmalarımıza yön vereceğiz. Ata sporumuz olan güreşlere önem vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Benzer Haberler