Kepez’in emniyeti güçleniyor

18 Mayıs 2017, Perşembe - 12:43
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Devlet, belediye ve hayırsever işbirliği ile Kepez’e 4. polis merkezi kazandırıldı. İlçeye bir polis merkezi daha kazandırmak içinde çalışma başlatıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün öncülüğünde, Kepez Emniyet Hizmetleri Derneği ile hayırsever iş adamlarının destekleriyle Süleyman Demirel Bulvarı’nda inşa edilen Varsak Şehit Uğur Gökcan Polis Merkezi törenle açıldı.

Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Polis merkezine ismi verilen ve 2012’de silahlı bir şahsın ateş açması sonucu görevi başında şehit olan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ın eşi Gülhan Gökcan ve çocukları da törende hazır bulundu.

Emniyet Teşkilatını güçlendirme mesajı

Törende bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, 6 yıl önce Kepez’in hayırseverleriyle birlikte bir araya gelerek Emniyet Teşkilatını güçlendirmek için Kepez Emniyet Hizmetleri Derneği’ni kurduklarını belirtti. Bu derneği kurarken amaçlarının, Kepez’in en önemli ihtiyaçlarından biri olan güvenlik hizmetlerine hayırsever ve gönüllüler olarak katkı sunmak olduğunu kaydeden Tütüncü, “Yakın zaman içerisinde bu derneğimiz pek çok hizmet yaptı. Emniyet Teşkilatımızın gelişmesine katkı sağlayacak birçok yatırım, satın almada bulundu.  Karınca kararınca biz de Emniyet Teşkilatını güçlendirmeliyiz mesajını güçlü bir şekilde kendi hareket alanı içerisinde vermeye çalıştık.” diye konuştu.

“Hayırsever ile güzel bir eser yaptık”

Başkan Tütüncü, 70 bine yakın nüfusuyla önemli bir yerleşim merkezi olan Varsak’a, yakın bir noktada polis merkezi bulunmadığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile yaptığımız istişareler neticesinde Varsak’ta güzel bir polis merkezi yapmanın faydalı olacağı kanaati oluştu. Bunun üzerine Kepez Emniyet Hizmetleri Derneği ile bu eseri yapıp, burada belediyemizin ve hayırseverlerimizin desteği ile güzel bir eseri ortaya çıkardık.”
Belediye, Kepez Emniyet Hizmetleri Derneği ve hayırseverler işbirliği Kepez’e yeni bir polis merkezi daha kazandıracaklarını belirten Tütüncü, “Bu tip yatırımları el birliği ile ilçemize kazandırmayı bir kültür olarak yerleştirmeyi arzu ediyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

4. polis merkezi ilçenin batısına

Daha sonra kürsüye gelen Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek ise konuşmasında şunları ifade etti: “66 mahallesi olan Kepez’in, 59 mahallesi polis bölgesinde bulunuyor. Bu bölgede 500 bin nüfus 300 km’lik bir alanın emniyet ve asayiş hizmetlerinin önemli bir bölümünü yaklaşık 300 polisin görev aldığı 3 polis merkezimiz yürütüyordu. Hizmete giren bu merkezle polis merkezi sayımız 4’e çıkmış oldu. Sanayi Karakolu’nda hizmet veren Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, yapımında sona gelinen Kepez Hükümet Konağı yerleşkesindeki yeni binasına taşınacak. İlçemizde bir polis merkezine daha ihtiyaç var. Bu ihtiyaç da Akdeniz Sanayi Bölgesine yapılacak polis merkezi ile karşılanacak. Varsak Şehit Uğur Gökcan Polis Merkezi, bölgede 70 bin nüfusu olan 9 mahalleye hizmet verecek. 

Kaliteli ve etkin güvenlik hizmeti

Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da, yaptığı konuşmada Varsak Şehit Uğur Gökcan Polis Merkezi’nin, Başkanı Hakan Tütüncü’nün öncülüğünde, iş adamı ve hayırseverlerin destekleriyle 1 milyon TL maliyetle tamamlandığını ifade etti. İmece usulü ile yapılan polis ve halk dayanışmasının en güzel örneğini teşkil eden bir eseri hizmete açtıklarını işaret eden Uzunkaya, “Polis merkezimiz ile bölgede yaşayan insanlarımıza çok daha kaliteli güvenlik hizmeti verilecek. Devlet olarak biz de vatandaşımızın ayağına güvenlik hizmetini etkin bir şekilde götürmüş olacağız.” dedi.

Varsak daha güvenli

Törende son olarak kürsüye gelen Vali Münir Karaloğlu da konuşmasında şunları ifade etti: “Kepez, Antalya’nın nüfusu en kalabalık ilçesi ve her yıl ilçenin nüfus artışı devam ediyor. Bu artış oranıyla birlikte Kepez’deki hizmetlerimizi de arttırıyoruz.  Bu hizmetlerden en önemlisi de güvenlik hizmetidir. Bu polis merkezi ile 9 mahallede yaşayan 70 bin kişi, kaliteli bir mekânda güvenlik hizmeti alacak. “

Kepezli minik müzisyenlerden konser

Konuşmaların ardından protokol tarafından polis merkezinin yapımına destekte bulunan Başkan Hakan Tütüncü’ye, hayırsever iş adamlarına teşekkür plaketi verildi. Daha sonra yapılan dua ile birlikte kurdele kesilerek, Varsak Şehit Uğur Gökcan Polis Merkezi hizmete açıldı.

Açılışın ardından Vali Karaloğlu ve beraberindekiler polis merkezini gezdi. Karaloğlu beraberindekiler, Kepez Belediyesi Müzik Atölyesi öğrencilerinin binanın girişinde verdiği mini konseri de ilgiyle izlediler. 

Vali Karaloğlu, karakolun ilk denetlemesini yaparak, denetleme defterini imzaladı.
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor
Kepez’in emniyeti güçleniyor

Benzer Haberler

“Kepez’de bir devre imza attık”

“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 53 gündem maddesini görüşüldü.

Varsak’a orijinal polis merkezi
Varsak’a orijinal polis merkezi

Antalya’nın 3. orijinal polis merkezi olacak Varsak Polis Merkezi’nin temeli, milletvekillerinin de katılımıyla, Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü tarafından atıldı.   Bahçelievler ve


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın


Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent