Tütüncü koltuğu devretti.

23 Nisan 2010, Cuma - 20:04
Tütüncü koltuğu devretti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı etkinlikleri kapsamında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, koltuğunu devretti. Minik Başkan Aybüke Kaya, Kepez’e oyun parkları yapılmasını istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanırken, Mehmet Kemal Dedeman İlköğretim Okulu öğrencisi 7-D sınıfından Aybüke Kaya, Kepez Belediye Başkanlığı görevini Başkan Hakan Tütüncü’den devraldı. Aybüke Kaya, görevi devralır almaz Kepez Kaymakam’ı Mehmet Ali Özyiğit ile telefonda görüştü. Minik başkan engellilerin fiziki şartlarının düzeltilmesi ile ilgili talimat aldığını ifade ederek, “Engellilerin yararlanabileceği tesisler yapılmalı. Engelliler için oyun park alanı yapılmalı. Kepez İlçesi’ne park ve oyun bahçesi yapılmalı. Okuma yazma bilmeyenler için kus merkezlerine önem verilmeli” dedi. Minik başkan öğrencilerin forma ile eğitim görmemesi gerektiğini söyledi.

Ziyeretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Tütüncü, “23 Nisan’ın milletimizin hatıralarında, milletimizin tarihinde çok önemli izleri var. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, hasta adam denilen Osmanlı devletinin arkasında, bir milletin istiklal ve bağımsızlık mücadelesi veren ulu kahramanların önderiliğinde TBMM’nin kurulmasının bayramıdır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Demokrasimizin en önemli aşamalarından birtanesi TBMM’nin kuruluşudur. Cumhuriyetimizin demokrasi ile taçlanmasının en önemli unsuru 23 Nisanda TBMM’nin açılmasıdır. Cumhuriyet kurulduktan sonra büyük Atatürk bu kadar anlamlı bir bayramı çocuklarımıza armağan etmiştir. Çocuklarımızın bu önemli bayramını kutluyorum. Bizde yerel yönetim olarak çocuklarımıza büyük önem veriyoruz” diye konuştu.
Düzenlenen ziyarete okul Müdürü Halil Ünal da katılırken Başkan Tütüncü, minik Başkan Aybüke’ye kitap hediye etmesiyle tören sona erdi.

 

Benzer Haberler