Kepez’e yeni bir sanayi sitesi daha

5 Mayıs 2017, Cuma - 17:14
Kepez’e yeni bir sanayi sitesi daha
Ünsal Mahallesi’ndeki Akdeniz Sanayi Sitesi gelişim alanındaki gecekondu sorununun ortadan kaldırılmasıyla, en az 200 yeni sanayi dükkanının oluşumunun önü açıldı.
 
Kepez’de yıllardır rafa kaldırılmasıyla kangren haline gelmiş imar ve şehircilik alanındaki sorunlar, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibinin gayretleriyle bir bir çözülüyor.

Bunun son örneği de, Ünsal Mahallesi’nin gecekonduları konusunda gerçekleşti. Kepez Belediyesi Meclisi’nin mayıs ayı devam toplantısında, Akdeniz Sanayi Sitesi alanına girmiş gecekondulara tapularının verilmesi kararlaştırıldı. Daha da büyümek isteyen sanayi sitesi esnafı ile birlikte yıllardır tapu bekleyen vatandaşları mutlu edecek karar, oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle Tütüncü’nün 21 Mart’ta ziyaret ettiği mahalle sakinlerine verdiği söz de tutulmuş oldu.
 
Bir sanayi sitesi daha
 
Hem esnafın, hem de vatandaşın bu yöndeki beklentilerine cevap veren birçok adımı atmış olduklarını hatırlatan Başkan Tütüncü, sanayinin gelişi alanındaki gecekonduların tapu sorununun çözümü ve sanayinin büyümesi konusundaki son adımları da attıklarını açıkladı. Sanayinin kuzey batısında yer alan 105 hak sahibine tapu sevinci yaşatırken, bu bölgeye en az 200 yeni dükkanın açılmasına olanak sağlandığını anlatan Tütüncü, “Böylece Kepez, küçük bir sanayi sitesine daha kavuşmuş olacak.” dedi.
 
Yıl sonuna kadar tahliye bitecek
 
Vatandaşların ve esnafın mağduriyetlerini birlikte ortadan kaldırmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Tütüncü, “105 hak sahibiyle ilgili tapulama kararı aldık. 2017 yılı sonuna kadar tapulama işini bitirmek, tahliyelerini gönül rızasıyla gerçekleştirmek için çalışacağız. Böylelikle vatandaşın mağduriyeti ortadan kalkarken Kepez küçük bir sanayi sitesine daha kavuşmuş olacak.” diye konuştu.
 
 
Kepez’e yeni bir sanayi sitesi daha
Kepez’e yeni bir sanayi sitesi daha

Benzer Haberler

2018 Kepez’in altın yılı oldu

2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek projelerle modern şehirciliğe koşan Kepez’in çalışanı da mutlu, bu

Varsak Antalyalıların tercihi olacak
Varsak Antalyalıların tercihi olacak

Yıllardır hizmete aç bırakılmış Varsak’a yapılacak hizmet yağmuruyla Antalya’nın tercih semti haline geleceğini sözünü veren Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, 3- 4 yılda bunu


Kepez’de imar düzenlemeleri hız kesmiyor
Kepez’de imar düzenlemeleri hız kesmiyor

Yıllardır bekledikleri imar düzenlemelerin gerçekleşmesiyle yüzü gülen Kepezliler, şimdi de Kütükçü, Fevzi Çakmak ve Ünsal Mahallesi’ndeki yeni düzenlemelerden dolayı mutlu.  


Sanayi esnafının çifte tapu sevinci
Sanayi esnafının çifte tapu sevinci

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 300 yeni iş yeri eklenebilecek rezerve alan ile sanayinin 26 hak sahibi esnafına şahsi tapularını teslim etti.    Akdeniz