Kepez Belediyesi’nden örnek mali disiplin

3 Mayıs 2017, Çarşamba - 12:40
Kepez Belediyesi’nden örnek mali disiplin
Kepez Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Tütüncü, geçen yılı artı 40 milyon lira devrettikleri bütçe konusundaki mali başarıyı anlattı.
 

İlçe sorunlarının yönetimsel gereksinimlerini olabilecek en hızlı şekilde çözümleyen Kepez Belediyesi Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısında 28 maddeyi görüştü, ilgili komisyonlara havale edilen konuları görüşmek üzere 4 Mayıs’ta ek toplantı yapmayı kararlaştırdı.

Toplantıya başkanlık eden Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı, Adanaspor karşılaşması dönüşünde Manavgat’ta trafik kazası geçiren Antalyaspor taraftarlarına şifa dilekleriyle açılış yaptı.
 
Bütçe sürekli artış gösterdi
 
Kepez Belediyesi bütçesiyle ilgili maddelerin görüşülmesi öncesinde bir açıklama yapan Başkan Tütüncü, göreve geldikleri 2009 yılı ile 2017 yılı arasında kıyaslama yaptı. Kepez Belediyesi yönetimine 2009 yılının dördüncü ayında geldiklerini hatırlatan Tütüncü, bu yılın 130 milyon liralık gider bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 52 olduğunu söyledi.
 
Yıldızlı pekiyi aldık
 
Sonraki yıllarda hem bütçenin hem de gerçekleşme oranının sürekli artış gösterdiğini vurgulayan Tütüncü, 2016 yılının 235 milyon 250 bin liralık gider bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 95 olduğunu söyledi. Kamuda yüzde 70’in üzerindeki gerçekleşme oranının yıldızlı pekiyi anlamına geldiğini ifade eden Tütüncü, bu yöndeki başarının gelir bütçesinde de gerçekleştiğini anlattı.
 
Artı bütçeyle 2016’yı tamamladık
 
Bu yıl bütçeyi 270 milyon liraya çıkartarak 2009 yılına göre yüzde 108 arttırdıklarını belirten Tütüncü, gelir bütçelerinin 2009 yılı gerçekleşme oranının ise yüzde 49’da kaldığını açıkladı. Tütüncü, konuşmasının devamında; “Geldiğimiz nokta, 2016 gerçekleşme oranı yüzde 106 olmuş. Bu şu demek, 100 lira gelir elde edeceğiz diye yola çıkıp 106 lira olmuş. Yani 40 milyon lira artı bütçe ile 2017 yılına devretmek demek. Şimdi 40 milyon lirayı kasasında tutarak yolculuğuna devam eden bir belediyeyiz. Perşembe günü bu başarının hikayesini anlatacağım. Bu başarının altında yatan neden, mali disiplinden taviz vermemektir. Devletin kuruşunu kendi kuruşumuzdan aziz bilmektir.”
 
Kepez Belediyesi’nden örnek mali disiplin
Kepez Belediyesi’nden örnek mali disiplin
Kepez Belediyesi’nden örnek mali disiplin
Kepez Belediyesi’nden örnek mali disiplin

Benzer Haberler

Kepez Belediyesi’nde mali rekor

Kepez Belediyesi’nde mali rekor

Başkan Tütüncü döneminde birçok alanda rekorlar kıran Kepez Belediyesi, mali anlamda da tarihi bir rekor kırdı. Mayıs ayı devam toplantısında, meclis üyelerine 2016 bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 106 olduğu açıklandı.   Kepez Belediyesi

​Kepez’den örnek mali başarı
​Kepez’den örnek mali başarı

2017 bütçesinin 30 milyon lira fazla verdiğini açılayan Başkan Tütüncü, yatırımlara ayrılan payın 2009 yılına göre yüzde 68 arttığını söyledi. Tütüncü, \"2018\'e daha büyük


Pandemi de Kepez’in bütçe başarısını durduramadı
Pandemi de Kepez’in bütçe başarısını durduramadı

Kepez Belediyesi, pandemiye rağmen bütçe gerçekleşmesindeki başarısını 2020’de de sürdürdü. Gerçekleşme giderde yüzde 91, gelir de ise yüzde 101 oldu. Kepez Belediye Meclisi’nin


Kepez’in bütçesi aliyy-ül a'la
Kepez’in bütçesi aliyy-ül a'la

Kepez Belediyesi, Başkan Hakan Tütüncü’nün dönemlerinde genel bütçesinde aslan payını yatırımlara ayırdı. Nüfusun yüzde 34 artmasına karşın  yatırım bütçesi 2009 yılına