Dokuma şenlendi

1 Mayıs 2017, Pazartesi - 10:25
Dokuma şenlendi
Kepez Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Dokuma Şenliği’nde, 250 nostaljik araç sergilendi, 70’ler ve 80’ler şarkılarıyla eğlenildi.
 
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’nün ortak akıl ile halka kazandırdığı Dokuma Kent Parkı’nı aktif hale getirmek için başlattığı 2. Dokuma Şenliği’nde, 250 nostaljik ve metro araç sergilendi, 1970’ler ve 1980’ler şarkılarından oluşan repertuarlı konserlerle eğlenildi.

İlk üretim tarihli Murat 124, Murat 131, Anadol, Mercedes otomobilleri, Jawa ve Mobylette motosikletler ve özel yapım bisikletlerin bir araya gelerek sergi oluşturduğu park, ziyaretçilere şenlik havası yaşattı. Şenlik alanını ziyaret eden Başkan Tütüncü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen nostaljik araç sahipleriyle tek tek selamlaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Dokuma halkın oldu
 
Şehirlerin içinde bu tip alanların olmasının büyük kazanç olduğunu belirterek Dokuma Fabrikası alanının 3 yıl öncesinde kapısına kilit vurulmuş halde olduğunu hatırlatan Tütüncü, “Uzun yılar uğraştık, buranın hukuki sorunların çözdük ve bunun gibi önemli etkinlikler burada gerçekleşmeye başladı. Birinci şenliğimizde her yıl şenliğin daha da büyüyeceğini söylemiştik ve bu yıl büyüdüğünü görüyoruz. Araba sevdası içinde olan gençler ve kendini genç hissedenler, buraya geldi güzel bir sergi kurdular. Hepimiz biraz geçmişe gittik.” diye konuştu.
 
Şehir hafızası oluşuyor
 
Bu şenlik sayesinde geçmişin hatırlandığını vurgulayan Tütüncü, bu otomobillerle hemen herkesin bir hatırası olduğunu söyledi. Şehirciliğin böyle bir iş olduğunu belirten Tütüncü, “
Kimimiz bu otomobillere aşık oldu, kimimiz aşık olduğu kızı bu abalarla tavladı. Geçmişle bağ kurmak güzel. Böylelikle şehrin hafızası oluyor. Böylelikle bu şehir bizim için önemli hale geliyor. 70’lerin eskimeyen şarkılarıyla yılları yaşatabildiysek, ne mutlu bize.” şeklinde konuştu.
 
Otomobil müzesi olacak
 
Dokuma Kent Parkı bünyesinde bir bilim merkezi ile 5 farklı müzenin olacağını hatırlatan Tütüncü, bu müzelerden birisinde de Türk insanının hafızalarında yer etmiş otomobillerin sergileneceğini söyledi. Şenlik alanındaki ziyaretçilerin üzerine imzalarını attığı Murat 124 marka otomobilin de bu müzede yer alacağını belirten Tütüncü, “Yıllar sonra müzeye gelince, benim de bir imzam var diyebileceksiniz.” dedi. Tütüncü konuşmasının ardından otomobil ve motosiklet kulüplerinin temsilcilerine birer anı plaketi verdi.
 
Dokuma şenlendi
Dokuma şenlendi
Dokuma şenlendi
Dokuma şenlendi
Dokuma şenlendi

Benzer Haberler