Tütüncü öğrencilere Peygamberimizi anlattı

21 Nisan 2017, Cuma - 11:39
Tütüncü öğrencilere Peygamberimizi anlattı
Kutlu Doğum Haftası programlarına katılan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Peygamber Efendimizin her şeyden evvel çocukların peygamberi olduğunu anlatıyor.
 
Kepez’de düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Peygamber Efendimizin her şeyden evvel çocukların peygamberi olduğunu anlatıyor.

Bu kapsamda Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu’na da giden Başkan Tütüncü, öğrenci ve öğretmenlerin sevgi gösterisiyle karşılandı. Çocuklar ile ayaküstü sohbetler edip isteyenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Tütüncü, okulun yeni toplantı salonu inşaatını gezerek bilgi aldı. Bu salona prodüksiyon cihazı hediye eden Tütüncü, okul yönetimiyle de ayrıca görüştü.
 
Salavat meclisi kuruldu
 
Okul yönetiminin isteği üzerine çocukları etrafına toplayarak bir konuşma yapan Tütüncü, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) dünyaya gelişinin kutlanmasından dolayı duyduğu memnuniyetini ifade etti. Peygamberimizin anıldığı meclislerin salavat meclisleri olduğunu hatırlatan Tütüncü, “Bu meclisleri kuranlara büyük ödüller, nimetler vardır. Siz burada bir salavat meclisi kurdunuz. Buna vesile olan tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Allah hepimize Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanmayı,  O’nun baktığı noktadan her şeyi ibretle izlemeyi, hepimize nasip etsin.” dedi.
 
Çocukların peygamberi
 
Peygamberimizin her şeyden evvel çocukların peygamberi olduğunu anlatan Tütüncü, şöyle konuştu; “İki tane güzel torunu vardı. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin. Peygamberimiz onlara ithafen, dünyanın tüm çocuklarını da kapsayarak güzel bir hadisi var. Peygamberimiz torunlarına bakıyor ve onlara, ‘onlar arşın iki yanağımıza asılmış küpelerdir.’ diyor. Çocukları büyük bir hürmetle selamlıyor. Peygamberimiz her şeyden evvel çocukların peygamberi olduğunu unutmayın.”
 
Sevgi diliyle konuşuyor
 
Hadis kitaplarında yazan önemli bir hadisi de anlatan Tütüncü, Peygamberimizin hep sevgi diliyle konuştuğunu vurguladı. Tütüncü, “Sevgili Peygamberimiz hadisinde bizlere o hadisinde şunu öğütlüyor. Sevdiğinize, sevdiğinizi söyleyin. Çünkü o aradaki gönül bağını güçlendirir. Sevgi bağlarımızın daha da güçlenmesini istiyor.” diye konuştu.
Tütüncü öğrencilere Peygamberimizi anlattı
Tütüncü öğrencilere Peygamberimizi anlattı
Tütüncü öğrencilere Peygamberimizi anlattı
Tütüncü öğrencilere Peygamberimizi anlattı

Benzer Haberler