MSKM Antalya’ya iyi geldi

18 Nisan 2017, Salı - 12:18
MSKM Antalya’ya iyi geldi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Antalya’nın etkinlik ihtiyacını karşılaması amacıyla inşa ettirdiği Mimar Sinan Kongre Merkezi (MSKM), bugüne kadar 28 ayrı organizasyonda 16 bin 190 kişiyi misafir etti. 

Kepez tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan MSKM, kentin etkinlik yapılabilecek yer sıkıntısına çare oluyor.

Başkan Hakan Tütüncü’nün, ‘Kepez’in gözbebeği’ dediği dev eser, hizmete girdiği Ekim 2016’dan bugüne kadar geniş katılımlı ve ulusal düzeyde birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Aynı anda 11 organizasyona ev sahipliği yapabilen ve içerisinde 2 bin kişilik çok amaçlı salon bulunan tesiste, 6 ayda 28 etkinlik gerçekleştirildi.

16 bin kişiye ev sahipliği yaptı 

Bu etkinliklerde MSKM’de, 16 bin 190 kişi sorunsuz ve başarılı bir şekilde misafir edildi.
Dev tesiste, Şubat ayında Başbakan Binali Yıldırım da ağırlandı. Başbakan Yıldırım, MSKM’de aynı gün içerisinde, farklı toplantı salonlarında gençlik buluşması, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) buluşması ve büyükşehir belediye başkanları toplantılarına katıldı.
MSKM, önümüzdeki günlerde de birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yaparak, Antalya’nın hizmetinde olmaya devam edecek. 

2 bin kişilik çok amaçlı salon

Kentin ortak aklıyla inşa edilen kongre merkezinin 1. katında fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilen 2 bin kişilik çok amaçlı salon bulunuyor. Tesisin -2. katında ise sanatsal çalışmaların, küçük toplantıların yapılabileceği salonlar, otopark ile -3 katta otopark yer alıyor. -2. kattaki otopark alanı ise çeşitli sergi ve fuarların yapılacağı şekilde düzenledi.
MSKM’de 300 koltuk kapasiteli ve sahnesi olan ayrı bir salonda kültür, sanat etkinlerine ve çeşitli toplantılara ev sahipliği yapıyor.

Maliyeti 40 milyon TL

MSKM, 40 milyon lira yatırım bütçesiyle belediyenin en büyük bütçeli yatırımı olarak tarihe geçti. Başkan Hakan Tütüncü’nün, temelinin atıldığı günden tamamlanıncaya kadar yakından ilgilendiği tesis, Yeşiltepe Mahallesi Namık Kemal Bulvarı’nda eski ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına inşa edildi.

Tesis için ulusal yarışma

Kongre merkezi, 29 bin m2 inşaat alanıyla da Antalya\'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor.
Kepez Belediyesi, kongre ve sergi merkezi için meclisi kararı ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal proje yarışması düzenlemişti. 49 projenin katıldığı yarışmada jürinin birinci seçtiği proje tercih edilmişti. Temel kazısı 13 metre derinliğinde yapılan tesis, olası bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa edildi.
MSKM Antalya’ya iyi geldi
MSKM Antalya’ya iyi geldi
MSKM Antalya’ya iyi geldi
MSKM Antalya’ya iyi geldi
MSKM Antalya’ya iyi geldi
MSKM Antalya’ya iyi geldi
MSKM Antalya’ya iyi geldi
MSKM Antalya’ya iyi geldi
MSKM Antalya’ya iyi geldi

Benzer Haberler

Mimar Sinan hizmete hazır

Mimar Sinan hizmete hazır

Kepez tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin yapımı tamamlandı. Başkan Hakan Tütüncü’nün, “Kepez’in gözbebeği” dediği dev eser, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya hazır. Kepez

Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor
Kepez sosyal ve kültürel bir merkez oluyor

Antalya’nın beş büyük merkez ilçesinden biri olan Kepez’de, yapılan yatırımlar ve Kepez Belediyesi’nin yoğun gayretleri, sosyal ve kültürel açıdan zenginleşen bir ilçe inşa


Kültür ve sanat şehri Kepez
Kültür ve sanat şehri Kepez

Başkan Hakan Tütüncü, 2009’da göreve geldiğinde, Büyükşehir’in semt evinden başka ilçede kültürel, sanatsal ve akademik etkinliklerin yapılacağı salon yoktu.  2015’te ise


MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı
MSKM Başbakan Yıldırım’ı ağırladı

Eş zamanlı 11 toplantıya mekan olabilen Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi, hafta sonu Başbakan Binali Yıldırım\'ı ağırladı. Kongre merkezinde aynı anda 3 program gerçekleşti.