Mesele vatan meselesi

14 Nisan 2017, Cuma - 11:43
Mesele vatan meselesi
Referandum çalışmasına hız veren Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada, meselenin bir vatan, millet, bayrak meselesi olduğunu vurguladı.
 
Pazar günü oylanacak olan Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tanıtımı için 45 gündür çaba sarf eden Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, meselenin bir vatan, millet, bayrak meselesi olduğuna vurgu yapan konuşmalar gerçekleştiriyor.

Bugüne kadar mahalle, esnaf ve ev toplantılarında getirilmesi istenen yeni yönetim sistemini anlatan Başkan Tütüncü, bu değişikliğin gerekliliğini örneklerle anlatmaya devam ediyor.
 
Kepez’in dört yanında konuşma yaptı
 
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ile birlikte Kepez’de düzenlenen vatandaş buluşmalarında konuşan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi, Mehmet Akif Ersoy ile Altınova Mahalleleri, Ahlat, Bitlis ve Karadenizliler Derneklerine yapılan ziyaretlerde ne yapılmak istendiğini özetledi.
 
Mesele vatan meselesidir
 
Başbakanıyla, bakanlarıyla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla ve AK Parti’nin tüm unsurlarıyla bu referandumdan neden ‘evet’ sonu çıkması gerektiğinin anlatıldığına işaret eden Tütüncü, herkesin büyük bir çaba içinde çalıştığının altını çizdi. Bunun bireysel ikbal mücadelesi olmadığını hatırlatan Tütüncü, “Bu mücadele kelimenin tam anlamıyla vatan, millet, bayrak meselesidir. Yani sorun ülke sorunudur, mesele ülke meselesidir. Anlatmak istediklerimi bu çerçevede değerlendirilmesini istirham ediyorum.” diyerek söze başladı.
 
Daha güzel yaşam için
 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının daha güzel yaşaması için gecelerini gündüzlerine katarak imkanlar dahilinde çalıştıklarının altını çizen Tütüncü, “Ben biliyorum ki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri vatanını milletini sever. Ezanın minarelerimizden duymak için gerekirse canını verir.” dedi.
 
Çift başlılık ve koalisyon kalkıyor
 
Artık referandum çalışmasında geçen 45 gün boyunca anlattığı tanıtım konuşmaları yapmayacağını ifade eden Tütüncü, şöyle konuştu; “Neden ‘evet’ denmesi gerektiğini hep konuştuk. Mahalle toplantılarında, ev sohbetlerinde, medyada ve sosyal medyada anlattık. Bu sistemin 2 yeniliği getirdiği ifade etmeliyim. 18 maddenin özünde, yönetimde çok başlılığı kaldırmak var. Aynı yetkilere sahip cumhurbaşkanı ve başbakan var. Aynı yetkide iki kişi anlaşmazlıklara sebep oluyor. Birincisi çift başlılıklar kalkıyor. İkincisi de koalisyon hükümetleri ortadan kalkıyor.” 
Mesele vatan meselesi
Mesele vatan meselesi
Mesele vatan meselesi
Mesele vatan meselesi

Benzer Haberler