Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 290 yeni dükkan

13 Nisan 2017, Perşembe - 16:08
Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 290 yeni dükkan
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel ile birlikte Akdeniz Sanayi Sitesi esnafının konuğu olan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, yeni imar çalışmalarıyla 290 yeni dükkana yer açılacağını müjdeledi.
 
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, konuk olduğu Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi esnafına, yeni yaptıkları imar planlamalarıyla 2018 sonunda 290 yeni dükkan daha ilave olacağını müjdeledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ile birlikte sanayicilerin düzenlediği kahvaltıya katılan Başkan Tütüncü, sanayi esnafının beklentilerini karşılayacak yeni adımların müşterek olarak atıldığını anlattı.
 
Tütüncü esnafın yanında
 
Esnafın düzenlediği hemen her etkinliğe katıldığını hatırlatan Tütüncü, bu buluşmalar sırasında vatandaşların belediyesinden beklentilerini yerinde öğrenerek, çalışmalar yapıyor. Ziyaretler sırasında sanayi esnafının da taleplerini öğrenerek harekete geçen Tütüncü, 3 yeni müjde vermişti.
 
Gecekondu tahliyeleri yapılacak
 
Öncelikle imar planlarında ada bazındaki tapuları müstakile çevirerek yeni tapuları dağıttıklarını hatırlatan Tütüncü, şimdi de Ünsal Mahallesi’ndeki sanayi arazisi içindeki gecekonduların kaldırılmasına yönelik çalıştıklarını söyledi. Gecekondu işgali nedeniyle kullanılamayan sanayi arazisi tahliyelerinin vatandaşı üzmeyecek şekilde 2018 yılı içinde tamamlanacağını duyuran Tütüncü, böylelikle sanayi sitesi içine küçük bir sanayi sitesi daha ekleneceğini söyledi.
 
Sanayiye en büyük adımlar atılıyor
 
Sanayi sitesine yapılması beklenen kamyon garajı alanına okul yaptırıldığını hatırlatan Tütüncü, bunun yerine 100 tane daha yeni dükkanlık yer çıkaracaklarını söyledi. İki imar değişikliğiyle 190 artı 100 yeni dükkan oluşabileceğini belirten Tütüncü, “Sanayiye ne kadar artı değer kattığımız herkesin malumudur. Sanayinin temeli atılmasından sonra atılan en büyük adımları atıyoruz.” dedi.
 
Problemleri müşterek çözüyoruz
 

Yeni imar planlarının önce 5 binlik imar planının Büyükşehir Belediyesi’nden geçeceğini ve ardından 1000’lik planın belediye meclisinde yapılacağını anlatan Tütüncü, “Beraberce bu adımları atıyoruz. Eğer problemlerin üzerine müşterek olarak el atarsak, büyük bir enerjiyi ortaya çıkarabilir ve bu enerjiyi de şehirlerimiz için büyük bir değişim hamlesine dönüştürebiliriz. Büyükşehir ve Kepez Belediyeleri ile kooperatif işbirliğiyle bunları yaptık. Kesintisiz hizmetlerimizin devam edeceği inancımı yineliyorum.” diye konuştu.
 
Türel’den Tütüncü’ye destek
 
Tütüncü’nün ardından mikrofonu devralan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, sanayi sitesinin büyümesi için yapılacak 5 binlik planın geçmesi için çalışacağını söyledi. Başkan Tütüncü’nün gönderdiği imar planlamalarının Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden hep geçtiğini  belirten Türel, “Tütüncü başkanımızın gönderdiği her planı onayladık. Bu konuda müsterih olun. Tütüncü ile el ele vererek Antalya’mızın güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuşması alkış aldı.

Konuşmaların sonunda Kooperatif Başkanı Mehmet Öztürk, Başkan Türel’e bir anı plaketi verdi.
 
Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 290 yeni dükkan
Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 290 yeni dükkan
Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 290 yeni dükkan
Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 290 yeni dükkan
Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 290 yeni dükkan

Benzer Haberler