Kepez’e duble yol

12 Nisan 2017, Çarşamba - 11:38
Kepez’e duble yol
Kepez Belediyesi, yapım maliyeti 10 milyon TL olan 30 metre genişliğinde, 3 km uzunluğunda ve 6 şeritli Kirişçiler Yolu’nu asfaltlıyor.  

Kepez Belediyesi’nin, 4. şehir girişi olarak Antalya’ya armağan ettiği Hamza Taş Bulvarı’nın devamı olan Kirişçiler Yolu’nda 2 yıl öncesine kadar iki araç yan yana geçemiyordu.

Kepez Belediyesi, Hamza Taş Bulvarı’nın araç yoğunluğunu karşılayamayan ve alt yapısı kullanılamaz hale gelen bu yolu genişletme kararı aldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  gerekli imar planları yapıldıktan sonra Varsak ormanlarının içinden geçen Kirişçiler Yolu’nu genişletme çalışmasını 2016 yılı içerisinde başlatmıştı. Yolun ilk olarak toprak tesviyesi ardından tesviye yüzeyine eğim vermek için ince tesviyesi, menfez ve yağmuru suyu kanalları yapılarak, yol üstyapı inşasına hazır hale getirildi. 
Daha sonra doğal kum ve doğal taştan oluşan malzeme ile asfaltın alt temel tabakası oluşturuldu. Su ile belirli oranda karıştırılarak kamyonlarla getirilen malzeme, finişer ile yola serildi ve silindir ile ezilerek sıkıştırıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ardından yolun 35 cm kalınlığındaki asfaltının yapımına geçti. Asfalt çalışması, bitümlü sıcak karışım tabakası ile alt temel tabakası arasında bağlantıyı sağlayan ve 10 cm kalınlığındaki temel tabaka (Plent mix Temel)nın serilmesiyle başladı. Bu tabakanın üstüne ise 10 cm kalınlığında bitümlü temel tabaka, 8 cm kalınlığında binder tabaka, son olarak da 7 cm kalınlığında aşınma tabakası dökülerek, asfalt çalışması tamamlanacak.  
 
Son olarak da şerit, çizgiler, oto korkuluk gibi yol aksesuarları yapılarak, yol hizmete açılacak.
Kirişçiler Yolu’nun inşasını birçok kez yerinde denetleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açtıkları yeni bulvarın,  şehir merkezini Varsak’ın kuzeyindeki yerleşim yerlerine ve Antalya-Burdur çevre yoluna bağlaması bakımından önemli bir ulaşım aksı olduğunun altını çizdi.

Başkan Tütüncü, Kirişçiler Yolu ve devamındaki Hamza Taş Bulvarı’nın kent için yeni bir şehir girişi olduğuna da işaret etti. Kirişçiler Yolu’nun, Karayollarının yapabileceği büyüklükte bir yol olduğunun altını çizen Tütüncü, “Böyle bir yolu kendi ekiplerimizle, iş makinelerimizle yapıyoruz. Bu yol çalışmamız, belediyemizin nereden nereye geldiğinin göstermesi bakımında da önemlidir.”
Yeni mahalle olan köylere Hamza Taş Bulvarı’nı ve Kirişçiler Yolu’nu açma sözü verdiğini anımsatan Tütüncü, “Sözümüzü tuttuk ve yolları açtık. Yol, medeniyettir. Yeni yollarımız Kirişçiler, Odabaşı, Kızıllı ve Çamlıca mahallelerimize ciddi bir ekonomik hareketlilik getirecektir.” ifadesini kullandı. 
 
Kepez Belediyesi, 10 milyon TL maliyetle inşa ettiği 3 geliş ve 3 gidiş olmak üzere 6 şeritli Kirişçiler Yolu’nda,  35 bin ton sıcak asfalt kullanacak.
Kepez’e duble yol
Kepez’e duble yol
Kepez’e duble yol
Kepez’e duble yol

Benzer Haberler

Antalya’nın yeni şehir girişi açılıyor

Antalya’nın yeni şehir girişi açılıyor

Kepez Belediyesi, yeni bir şehir girişi alternatifi olan Kirişçiler Yolu’nu,  35 cm kalınlığında 57 bin ton asfaltla kaplanıyor. Başkan Hakan Tütüncü, yolun resmi açılışını Ramazan Bayramı’ndan sonra yapacaklarını söyledi.  Kepez Belediyesi,

Kepez’den Karayolları kalitesinde yol
Kepez’den Karayolları kalitesinde yol

K epez Belediyesi, bir ilçe belediyesi olmasına rağmen kendi imkânlarıyla Karayollarının şehirlerarası yolları kalitesi ve konforunda yollar inşa ediyor. Bu yollardan biri olan Kirişçiler


Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı

Başkan Hakan Tütüncü, Karayollarının yapabileceği büyüklükte bir yol olan Kirişçiler Yolu’nu, belediyenin imkânlarıyla inşa ettiğini belirterek, “Hizmet sınırlarının çok


Kepez yol hizmetinde altın çağını yaşıyor
Kepez yol hizmetinde altın çağını yaşıyor

Başkan Hakan Tütüncü, 8 yıllık belediye başkanlığında fen işleri yatırımlarında tekrarlanması zor bir başarıya imza attı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  eğitim,