Bahar Kepez’de güzel

11 Nisan 2017, Salı - 12:48
Bahar Kepez’de güzel
Kepez Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerindeki parklarına ektiği binlerce mevsimsel çiçeklerle, Antalyalıları baharın renkleriyle buluşturdu.

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün parklara ektiği mevsimsel çiçeklerle, kent parklarını çiçek bahçesine dönüştürdü. Baharın gelişiyle birlikte Kepez’in farklı bölgelerindeki parklar, çeşitli çiçeklerle rengârenk oldu.

Antalyalıların büyük ilgi gösterdiği Kent Ormanı ve Dokuma Kent Parkı’na, Kasım ve Aralık aylarında dikilen 120 bin adet lale soğanı da açtı.  Beyaz, kırmızı, mor ve sarı renklerdeki laleleri ile bu iki büyük park, ziyaretçilerini muhteşem bir renk şöleni sunuyor. 

Parklara binlerce çiçek ekildi

Antalya kent merkezinin kuş bakışı izlenebildiği ve çam ağaçları içerisindeki Kent Ormanı, lalenin dışında ekilen 15 adet bin sümbül ile 100 adet bin menekşe, bellis, çim karanfili, aslanağzı, süs lahanası ve alisyum çiçekleriyle de Antalyalılara baharı yaşatıyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün kentin ortak aklıyla halkın kullanımına açtığı eski Dokuma Fabrikası Yerleşkesi’nde oluşturulan 70 dönümlük kent parkında çiçek şöleni var.  

Dokuma çiçek bahçesi

Çam ve servi ağaçların bulunduğu Dokuma Kent Parkı, renk renk laleleriyle birlikte ekilen 90 bin adet menekşe, bellis, aslanağzı, çim karanfili, alisyum ve süs lahanası çiçekleriyle ziyaretçilerine doğanın renk güzelliğini sunuyor. Baharın gelişiyle Dokuma Kent Parkı’na ve Kent Ormanı’na akın eden binlerce Antalyalı, bu iki parkta oluşturulan çiçek bahçelerinin keyfini çıkarıyor.

Kepez Belediyesi, ilçenin değişim bölgelerindeki parkları, sosyal tesislerinin bahçelerini mevsimsel çiçeklerle güzelleştirdi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, tüm yeşil alanlarında 225 bin adet mevsimsel çiçek, 110 bin adet lale soğanı, 35 bin adet de sümbül ekti.
 
 
Bahar Kepez’de güzel
Bahar Kepez’de güzel
Bahar Kepez’de güzel
Bahar Kepez’de güzel
Bahar Kepez’de güzel
Bahar Kepez’de güzel
Bahar Kepez’de güzel
Bahar Kepez’de güzel
Bahar Kepez’de güzel

Benzer Haberler