“Kafam net kararım evet”

6 Nisan 2017, Perşembe - 14:15
“Kafam net kararım evet”
Kepezlilerden, referandum için ‘evet’ desteği isteyen Başkan Hakan Tütüncü, “20 yılını siyasete vermiş, 20 yıldır başkanlık sistemini okumuş, yazmış bir kardeşiniz olarak kafam son derece net ve kararım tabii ki evet.”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, aynı gün içerisinde 6 mahallede düzenlenen toplantılarda ilçe halkına, ‘Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ için 16 Nisan’da yapılacak referandumda neden ‘evet’ oyu kullanılması gerektiğini anlattı.

Çift başlılık ve koalisyon dönemi bitiyor

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devlet yönetiminde çift başlılığın kalkacağını, koalisyon hükümetleri döneminin kapanacağını belirten Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni sistemle, Türkiye çok ciddi bir sıçramayı ve mesafe almayı gerçekleştirecek. Koalisyon hükümetleri her zaman bir ayağı çukurda hükümetler olmuştur. İki ortak ya da 3 ortak anlaşamıyorlar, anlaşamayınca ortaklardan biri hükümeti bozuyor. 1 aylık, 5 aylık, 10 aylık ömrü olan hükümetler kuruluyor. 5 yıllık hükümet yerine 1 aylık, 5 aylık önünü ve arkasını göremeyen hükümetler olursa memlekette ciddi kalkınma hamleleri, büyük projeler yapılabilir mi? Yapılamaz. Adam akşam başbakan olarak yatıyor, sabah boşbakan olarak uyanıyor. Böylesi bir ortamda uzun vadeli planlar yapılabilir mi? Yapılamaz. Nasıl ki belediye başkanlığında başkan 5 yıllığına seçiliyor kendi yardımcılarını tespit ediyor, ekibini oluşturuyor,  5 yıl erken seçim baskısı olmadan hizmet üretiyorsa onun gibi başkanı biz seçelim.

Yeni sistemle 2001 benzeri ekonomik krizler yaşanmayacak 

Tütüncü, parlamenter sistemdeki her siyasi krizin toplumsal ve ekonomik krizleri de meydana getirdiğine işaret ederek, şunları söyledi:  “2001 ekonomik krizden hepimiz az ya da çok etkilenmedik mi? Bir gecede faizler 7 bin 500 olduğu dönemi yaşadık. Kısa bir zamanda 600 bin kişi işsiz kaldı.  Başbakanın önüne yazar kasa atıldı.
2001’de ekonomik krizin sebebi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yetki tartışması sırasında Anayasa kitapçığını dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in önüne atmasıydı. Attı atmasına da Ankara öksürdü Antalya ve Anadolu hasta oldu, yatağa düştü.  O dönem 25 banka iflas etti. İflas eden bankalardan kaybolan paraları halk ödedi, biz ödedik.
Sebep neydi yetki kavgasıydı. Biz bu dönemlere bir daha dönülmesin istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle bu krizleri artık yaşanmayacak.”

Hepsi kuyruklu yalan

Tütüncü, hayır kampanyası yapanların dile getirdiği bazı iddialara da şu cevabı verdi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkan seçilirse bir kararname ile Alanya’yı il yapacak, diyorlar. Taksi durağını ziyaret ediyorlar, Erdoğan başkan olursa taksi duraklarını kaldıracak, diyorlar. Marketleri ziyaret ediyorlar, bir kararname ile sizleri de kapatacak;  sendikalara gidiyorlar bir kararname ile sendikalar kapatacak, diyorlar. Bunların hepsi kuyruklu yalan. Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi sadece idari alanlarda kanunla yapılması zorunlu olmayan işlemlerdedir. İllerin kurulması kanunla yapılır. Sendikalar kanunla kurulur. Sendikalar mahkeme kararıyla kapatılır. Taksi durağı ile Cumhurbaşkanının ne işi var? Taksi durağı belediyenin bileceği bir iş.  Cumhurbaşkanı, marketleri nasıl kapatacak? Markete ruhsatı belediye veriyor. Sıkıntılı bir durum varsa belediye ruhsatını iptal eder ve kapatır. Eskiden bir reklam vardı. Ağzı olan konuşuyor, diye ağzı olan konuşuyor.”

Güçlü bir Türkiye istemedikleri için hayır, diyorlar

Başkan Hakan Tütüncü, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine neden karşı çıkıldığını da şu sözlerle dile getirdi: “Türkiye kendi ayağına pranga olan işleri geride bırakıyor. Çok başlılık,  koalisyon hükümetleri dönemi, ortadan kalkıyor. Kalkınca daha hızlı koşacağız, daha çabuk karar alacağız. Dünya ile yarışan bir ülke olarak her şeyimizi daha hızlı yapabilme imkanına sahip olacağız ve ülkemiz ileri gidecek. Avrupa’daki ülkeler hayır kampanyasının en birinci aktörleriyse, hayırı çıkarmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlarsa işte bunun sebebi budur. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyen terör örgütleri ne diyor? Hepsi bir ağızdan hayır diyor. Hayır, çıkarsa her şey işlerine gelecek.”  

“Halkımız sandıkta doğru kararı verecek”

Tütüncü, “20 yılını siyasete vermiş, 20 yıldır başkanlık sistemini okumuş, yazmış bir kardeşiniz olarak kafam son derece net ve kararım tabii ki evet. Biz Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyoruz. Türk insanına, milletimize güveniyoruz.  Sandığın başında halkımız en doğru kararı verecektir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantılara Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan ile meclis üyeleri Rüştü Peker ile Mehmet Yarbaş da eşlik etti.  
 
“Kafam net kararım evet”
“Kafam net kararım evet”
“Kafam net kararım evet”
“Kafam net kararım evet”
“Kafam net kararım evet”
“Kafam net kararım evet”
“Kafam net kararım evet”
“Kafam net kararım evet”

Benzer Haberler