Kepez’e bir eğitim eseri daha

2 Nisan 2017, Pazar - 10:55
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez Belediyesi, arsa tahsisiyle eğitime yeni bir yurt binası kazandırdı. Başkan Hakan Tütüncü, yeni yurt binalarının yapılması için de arsaların hazır olduğunun müjdesini verdi.

Kepez Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti (İYC) işbirliği ile Ahatlı Mahallesi’nde inşa edilen 123 öğrenci kapasiteli yükseköğretim erkek öğrenci yurdu törenle hizmete girdi.

İYC Kepez Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekili Hüseyin Samani, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İYC Genel Başkanı Yusuf Tülün, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri (STK) ile çok sayı da vatandaş katıldı.

“Yurt tam bir İşbirliği eseri”

Vali Münir Karaloğlu yaptığı konuşmada İYC’nin, yarım asırdır milli ve manevi değerlerine bağlı, yüksek karakterli iyi insanlar yetiştirmeye gayret eden bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
Karaloğlu, açılışını yaptıkları yurt binasının tam bir işbirliği eseri olduğunu kaydederek, “Kepez Belediyesi, arsayı tahsis etmiş, Büyükşehir Belediyemizin katkıları olmuş, diğer taraftan hayırsever vatandaşlarımız bağışlarını birleştirmiş ve güzel bir eser ortaya çıkmış. Emeği geçenlere teşekkür ederim, “ dedi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de konuşmasında, “Bir öğrenci için en önemli unsur barınmadır. Çünkü öğrencilere şekil veren, öğrencilerin değişmesine katkı koyan da beraber yaşadığı ev arkadaşı ya da oda arkadaşlarıdır. Onun için yurtlar bizim eğitimimizde, hayatımızda en önemli yerleri almıştır.” görüşünü dile getirdi.

“En mutlu günüm”

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Hakan Tütüncü de en mutlu günlerinden bir tanesini yaşadığını belirterek, “Zira hayatım boyunca mensubu olmaktan onur duyduğum iki güzel kurum var; birincisi ortaokul ve lise öğrenimimi yaptığım imam hatip okulu (İHO) diğer ise üniversite öğrenimim sırasında 4 yıl boyunca hayatımın o en güzel günlerini geçirdiğim İYC’nin Vefa yurdudur. “ diye konuştu. 
Başkan Tütüncü, bu iki kurumun  son 60 yılda fikri, vicdani ve irfanı hür müminleri ve mümineleri yetiştirdiğini ve bugünün manevi Türkiye’sinin iskeletini ortaya çıkardığını kaydetti.

Onur duyduğu iki kuruma Kepez’de eser

İYC ve İHO’yla ilgili Kepez’de iki kalıcı eser yaptıklarına işaret eden Tütüncü, şunları söyledi: “Her şey gelip geçiyor. Günün birinde akşam olacak biz de gideceğiz ama geride kalıcı eserlerimiz, olsun dedik. Bu amaçla güzel bir İYC yurdu ve örnek bir proje okulu olarak imam hatip lisesi (İHL) yapalım istedik. Bu iki hedefimize de gerçekleştirdik. Kültür Mahallesi’nde 24 derslikli, 300 pansiyonlu Türkiye’ye örnek güzel bir İHL’nin yapımını tamamladık. O tarihe kadar imam hatiplerin kuruluşunda meçhul bir kahraman olan Mahmud Celaleddin Ökten’in ismini de Kepez Anadolu İHL’ye verdik. O İHL, Celal Hoca’nın ismini taşıyan Türkiye’de ilk İHL olma vasfını taşıyor. Ahatlı Mahallemizde de güzel bir yurt binası yapalım istedik. Bulabildiğimiz en büyük arsamızı, İlim Yayma Cemiyeti ile ortak projemiz olan yurt binasına tahsis ettik. Beraberce bu eseri yükselttik. Bizden geriye kalacak olan eser bu yurt binasıdır.”
Kepez’de yurt binalarının sayısını artırmak için gayret gösterdiklerine söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Yeni yurt binaları yapmak için arsalarımız hazır.” müjdesini verdi.

Tütüncü’ye teşekkür etti

Türkiye’nin 81 vilayetinde 170 şube ve aktif 160 yurtlarıyla 26 bin öğrenciye hizmet verdiklerini aktaran İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de konuşmasında şunları kaydetti: “Gelecek yıl ilave edeceğimiz 40 yurt ile birlikte 200 yurdu geçecek olan İYC, öğrenci sayısında da 30 bin rakamını aşacak. Üniversite öğrenimi sırasında İYC’in  yurdunda kalan Hakan Tütüncü kardeşime, İYC’nin Kepez Yurdu’nun yapımına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.  İstanbul’da Vefa yurdu mezunlarının yemeğinde karşılaştığımızda, Antalya’da ilim yayma cemiyetinin bayrağını dalgalandıralım dediğimiz günün ertesinde çalışmaları başlattı.  Bu muhteşem eser onun gayretleriyle, onun destekleriyle, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın emekleriyle, hayırseverlerimizin destekleriyle yapıldı.”

123 öğrenci kapasiteli

Protokol üyeleri, kurban kesimi ve yapılan duanın ardından kurdeleyi keserek, İYC Kepez Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışı gerçekleştirdiler.
123 öğrenci kapasiteli İlim Yayma Cemiyeti Kepez Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda 2 konferans salonu, 4 tane etüt merkezi, bir tane spor salonu, yemekhane, 33 oda ve kafeterya bulunuyor.
 
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha
Kepez’e bir eğitim eseri daha

Benzer Haberler